expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

18 Ağustos 2015 Salı

Çikolatalı ve Çilekli Pasta

 Bu nefis pastayı biricik aşkımın doğum günü içn hazırladım.Sizlerde sevdiklerinizi böyle lezzetlerle şımartmak istiyorsanız şayet yapımı çok da zor olmayan fakat biraz zaman isteyen bu güzel pastayı mutlak suretle denemelisiniz derim…





      Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 150 gr toz şeker
  • 120 gr un
  • 120 gr sıvıyağ
  • 1 paket Dr .Oetker kabartma tozu 
  • 1 paket Dr.Oetker vanilya
  • 25 gr Dr.Oetker kakao
     Ara Dolgu Kreması İçin
  • 110 gr tereyağ
  • 275 gr pudra şekeri (elenmiş olacak )
  • 100 gr Pınar Labne peyniri
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 25 gr Pakmaya kakao
  • 1 paket Pakmaya vanilya
     Ara Katlarda kullanmak için
  • Çilek
  • Antep Fıstığı 
  • Pakmaya Bitter Kurabiye  Çikolatası
    Kekimizi ıslatmak için
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
     Ganaj İçin
  • 200 gr krema
  • 300 gr bitter kuvertur çikolata



  Yapılışı: Kekimiz için oda sıcaklığındaki yumurtamızı ve şekerimizi köpük haline gelene kadar mikser yardımıyla çırpalım.Ardından sıvıyağ ve kalan malzemelerimiz de ekleyelim ve spatula yardımıyla karıştıralım.Çember kek kalıbımızın altını yağlı kağıt yardımıyla kapatalımve kek malzememizi 180 C ısıtılmış fırında pişirelim.Kürdan testi yapalım ve soğumaya bırakalım…

Ara dolgu kreması için oda sıcaklığındaki tereyağ ve pudra şekerini mikser yardımıyla çırpalım labne peyniri ,süt ,kakao ve vanilyamızı da ilave edip güzelce karıştıralım ve dolapta beklemeye alalım…


Üzeri için ganajımızı hazırlayalım.Kremamızı kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım ve küçük parçalara ayırdığımız kuvertur çikolatamızı ekleyip spatula yardımıyla güzelce karıştıralım ve çikolatamızın tamamının erimesini sağlayalım , buzdolabında beklemeye alalım…


  Kekimizi bıçak yada kesme telimiz yardımıyla 3 kata ayıralım .Burada ufak bir hatırlatma yapmak isterim size kekimizi ve ara dolgu kremamızı 1 gün önceden hazırlarsak yapım aşamasında kolaylık sağlayacaktır .




  Kekin ara katlarını ıslatmak için hazırlamış olduğumuz karışımdan fırça yardımıyla her yerini ıslatalım




 Ara dolgu kremamızla spatula yardımıyla üzerini kaplayıp çilek fıstık ve damla çikolata ilave edelim.







Pastamızın ikinci  katına da aynı ıişlemi uyguladıktan sonra  ,




Pastamızın 3 .katını da yerleştirelim ve ara dolgu kreması ile ince bir şekilde sıvayalım …






ve bu zevkli işlemden sonra hazırlamış olduğumuz pastamızın üzerine ganajımızı dökelim ,






 Pastamızın üzerini çilek ve fıstıkla süsleyelim servise hazır hale getirelim…






Afiyetler olsun… 

8 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.

    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim .
      Bende sevgilerimi gönderiyorum size…

      Sil
  2. offf harika görünüyor ellerinize sağlık ben de beklerim bloğuma http://rnkync.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Rana Hanımcığım…
      Elbette gelirim hemen..
      Sevgilerimle ,

      Sil
  3. Elinize sağlık, pastanedeki pastalara taş çıkarır bir görsellikte =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim …
      Öyle bir iddiam yol ama güzel yorumunuz beni mutlu etti…
      Sevgilerimle…

      Sil
  4. eline saglık cnm harıka goruuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bitanem…
      Sevgilerimle öpüyorum seni o güzel boncuk gözlerinden …

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...