Hepimiz yoğun ve güzel bir Ramazan Ayını geride bıraktık.Sevdiklerimizi güzel sofralarda ağırladık, bu güzel ayı dolu dolu yaşadık .Rabbim lâyıkıyle tekrarını nasip etsin inşallah.
Malum iftar sofralarında farklı çeşitlere de yer vermek istiyoruzhepimiz , ayrıca bu yıl çok uzun saatler oruç tutuyor olmamız dolayısıyla ve sahur saatinin çok yakın olması nedeniyle ağır yemeklerin yanında midemizi fazla yormaya mahal vermeyecek alternatifler ve sebze yemeklerine de büyük önem gösterdik herbirimiz.
Bu gün paylaşmak istediğim tarif de bunlardan biri pratik özellikle sağlıklı ve diyet ağırlıklı beslenenlerin pek bir hoşuna gidecektir kanımca. Ben güzel prensesim anneciğim için sıkça yapıyorum bu tarifi .Haydi öyleyse gelelim bu güzel tarifimizin yapımına;
Malzemeler
- 3 adet kabak
- 300 gr Murat Bey lor peynir
- 2 adet domates
- 1 adet orta boy soğan
- 3 dilim tam buğday tost ekmeği
- 6 tatlı kaşığı parmesan peyniri
- 150 gr kaşarpeynir
- 1 adet yumurta sarısı
- Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
Yapılışı : Kabaklarımızı yıkayıp uzunlamasına ortadan ikiye keselim ve üzerini geçecek kadar su ile yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Çekirdekli kısmını tatlı kaşığı yardımıyla ayırıp çıkaralım.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
Tost ekmeklerimizi ekmek kızartıcımızda kızartalım yada fırının ızgarasında önlü arkalı olarak kızartalım ve soğumaya bırakalım .Daha sonra rondodan geçirelim kırıntı halini aldığında tamamdır.
Domatesin abuğunu soyup çekirdekli kısmını çıkartalım ve küp şeklinde doğrayalım.Arpacık soğanımızı çok küçük halde doğradıktan sonra zeytinyağında soteleyelim.
Lor peynir ,yumurta sarısı, sarımsak ,domates ,tuz ,karabiber, pul biber ve sotelediğimiz soğanlarımızı da ekleyerek bir kasenin içersinde karıştıralım.Elde ettiğimiz karışı kabaklarımız içersine paylaştırdıktan sonra Ekmek kırıntısı,parmesan beynir ve kaşar peyniri dilediğiniz sıralam ile kabakların üzerine serpiştirelim ve 180 C de ısıttığımız fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim…
Afiyetler olsun…
Birkaç kez gördüm bu ara bu tarifi. Klasik kabak yemeğinin dışına çıkma vakti geldi sanırım....
YanıtlaSilBence de denemenizde fayda var …
SilKusura bakmayın Sevgili Saadet Hanım uzun zamandır bloguma vakit ayıramadım.
Anneciğimin aniden rahatsızlanması ve akabinde uzun süren sağlık sorunları nedeniyle hastanede yattık yorumunuzu yeni gördüm…
Sevgiler…
Nefis ellerin dert görmesin
YanıtlaSilÇok merak ettiğim bi tarif bu.. Sayenizde denemiş olacağım. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil