expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

14 Ocak 2015 Çarşamba

Ekşili Köfte


    Merhabalar Sevgili Blogcanlarım ,
   Geçtiğimiz haftadan itibaen Değerli Chefimiz Yunus Emre AKKOR Türkmax Tv 'de  Sevgili Hacer Özil 'in sunumuyla  İçimizden Gelen  adında harika bir yemek programında bizlerle değerli tariflerini paylaşmakta ve akşama ne pişireceğim ? sorumuzun yanıtını bizlerin düşünmesine gerek kalmadan vermekte…Büyük keyif alarak izlediğim programda, bu tarifi görür görmez notumu aldım ve yapmaya koyuldum…







 Ekşili köfteyi genelde patates ve havuç eşliğinde terbiyesinde yumurta yoğurt ve un kullanarak tencere yemeği olarak tüketmeye bayılırız fırında olması ve elimde hazır et suyumunda bulunmasından dolayı hemen bu tarifi denedim ve gerçekten nefis bir lezzeti vardı .Tabi ben ufak bir ekleme yaptım notumda belirttim ama genel itibariyle tarife sadık kaldım sizlere şimdiden kolay gelsin diyorum .Evdeki ve eldeki malzemeleri kullanarak yapılıyor olması bazı tariflere farkli bir öncelik veriyor bazen insnın dışarı çıkacak halinin dahi olmadığı günleri düşünecek olursak bu tarifi en kısa zamanda uygulamanızı öneririm…
Sevgi ve muhabbetle kalın…      


       Malzemeler
  • 750 gr kıyma
  • 1 çay bardağı kırık pirinç 
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1,5 adet limon
  • 20 adet cherry domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz



  Yapılışı: Soğanlarımızı ister ince ince kıyalım isterseniz rendeleyerek hazırlayalım .Karıştırma kabımıza kıymamızı ,sarımsak ve baharatlarımızı ilave edelim… Ardından iyice yıkadığımız pirinç ve ince kıydığımız maydanozumuzu da ilave edelim…

  
  Ceviz büyüklüğünden biraz daha ufak köfteler yaparak tereyağı sürerek hazırladığımız fırın tepsimizin içine koyalaım vce aralarına yıkadığımız cherry domateslerimizi  de ilave edelim ve et suyumuzu ilave ederek 200 C ye ayarladığımız fırınızmızda pirinçlerimiz yumuşayana kadar pişirelim … Fırından almadan önce limon suyumuzu da ilave edelim ve bir aç dakika daha pişirelim… Sıcak servis edelim…







  Not: Sevgili Şefimiz Yunus Emre AKKOR'un bizlerle paylaşığı bu tarifte sarımsak ,kırmızı pul biber ve kimyon yoktu fakat ben hangi köfteyi yaparsam yapayım bu baharatların  ve sarımsağın lezzetinden vazgeçemediğimden dolayı kullanmayı tercih ettim…Siz sadece karabiber kullanabilirsiniz tercih her zamanki gibi size ait

Ayrıca Cherry domates yerine 2 adet  domatesi istediğiniz büyüklükte doğrayarak da kullanabilirsiniz…

Afiyetler Olsun…

27 yorum:

  1. nefis bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım çok sağol…
      Bu şekliyle de denemeni isterim çok beğeneceksin…
      Sevgiler tatlım…

      Sil
  2. Merhaba Emelcim filiz hanımın etkinliginden geldim :)
    Zaten bense her yerlerden takip ediyorum Marifetli Emelcim
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar canım,
      Bende seni takipteyim tatlım…
      Çok teşekkür ederim sevgiler…

      Sil
  3. Mutlaka deneyeceğim...Ellerinize sağlık..Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim canım…
      Teşekkürler sevgiler…

      Sil
  4. Çok şirin görünüyor köfteleriniz ,ellerinize sağlık...))

    YanıtlaSil
  5. Ayrıca İstanbul buluşmamız mükemmeldi, izlemeye aldım bloğunuzu...))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bence de gerçi çok uzun muhabbet edemedik ama başka sefer inşallah…

      Sil
  6. Emelciğim İstanbul ve trafik bizleri korkutmasa tabii sizlerle oturmak çok çok güzel olurdu. YARIM SAAT DAHA OTURABİLİRMİŞİZ. Durakta otobüs beklerken söylendik bizde ..Artık alıştık davet alırsak yine geliriz. :)) Sizleride bekleriz. Ellerine sağlık köfteli yemekleri çok severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Nursevin ablacım, malesef ki İstanbul ve trafiği hiç bir planı tam zamanında yapma gibi bir olanak vermiyoır ya vaktinden saatlerce önce gidip bekletiyor yada son dakikada gidceğimiz yerlere bitmesine ramak kala yetişiyoruz …
      Ne diyelim artık kısmet başka sefere…
      Sevgiler…

      Sil
  7. Evet ekşili köftenin bu versiyonu güzel olmuş ellerinize sağlık en kısa zamanda bende denemeliyim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende pek bi sevdim bu versiyonu…
      Çok teşekkür ederim hoşgeldiniz bloguma…
      Sevgiler…

      Sil
  8. Çok güzel görünüyor. Deneyeceğim. Tanıştığımıza memnun oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler çok sağolun .
      Bende memnun oldum hoşgeldiniz bloguma,
      Sevgilerimle…

      Sil
  9. denenmesi mutlaka gerekenler listesine aldım enkısa zamanda deneyeceğim. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım denedikten sonra yorumlarını bekliyorum…
      Sevgilerimle…

      Sil
  10. O programı ben de izledim.Çok hoşuma gitmişti hatta et suyu yerine normal su koyarak deneyeyim diye düşünmüştüm.Elinize sağlık şefinki kadar güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim …
      Bence de normal suyla da yapılabiliri gayet de güzel olur diye düşünüyorum…
      Sevgiler Hümeyra Hanım…

      Sil
  11. Emelimm nefis nefis olmuş.Denemek lazım kesinlikle:) Ellerine emeğine sağlık.Kocamann öpüyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim sağol…
      Bende seni öpüyorum tatlım…
      Sevgiler…

      Sil
  12. Emelciğim şahane olmuş. Cherry domates lerde çok lezzet ve şıklık katmış bu köfte ye. Ellerine sağlık canım süper olmuş. Tabiki şefler harika olunca yemekte harika oluyor. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim .
      Evet kış aylarında sıkça cherry domates tüketiyorum.
      Aynen öyle tatlım Yunus Emre Chef sağolsun…
      Sevgilerimle …

      Sil
  13. Cok güzel bir tarif, ellerine saglik

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...