expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

3 Eylül 2014 Çarşamba

İmam Bayıldı...


   İmam sevmiş bayılmış bize laf düşmez ama lezzetinden mi yoksa karnıyarık yapmaktan vazgeçip bu lezzeti yapan eşine olan şükranlarından dolayı mı ya da kıyma parasının cebinde kaldığından mıdır imamın bayılma sebebi orası muamma … :)




  Kısacası imam bayılsa da her yaptığımda bizim evin  yakışıklı prensinin bu yemekle arası pek bi nahoştur ne zaman yapsam kıyman mı bitti ? Neden söylemedin … !  der  canım bu soruyu sormaktan hiç usanmaz bende bu lezzeti yapıp mahrum kalmaktan hoşlanmam o sevmiyor diye bazı lezzetlerden de mahrum kalmamak lazım hani diye düşünüyorum ve artık sonbahara girmiş olsak da arşivdeki resimlerimi eritip yeni tariflerimi paylaşmak adına bu leziz yemeğin tarifini paylaşmak istedim sizlerle…



    Nihayetinde zeytinyağlıgillerden olur kendisi ve güzel bir zeytinyağı ile yapılırsa lezzetinden parmaklarımızı dahi yiyebiliriz hani…Yani karnıyarık kralsa imambayıldı da yazın kraliçesi diyelim olsun bitsin fazla polemiğe girmeyelim değil mi?  Memleket meselesi değil sonuçta zevk meselesi … :)

  Tabi her zaman söylüyorum efendim bizler tariflerimizi yazıp sizlerle paylaştığımızda Amerika'yı yeniden keşfetmiyoruz elbette küçük değişiklerle damaklarımızda bırakılan hoş tadların tarifini sizlerle de paylaşmak amacımız lütfen bunu bir kez daha hatırlayalım ve gereksiz kibirsel tavırlar takınmayalım derim nacizane...

         Malzemeler

  • 5 adet patlıcan ( mümkünse küçük boy )
  • 3 adet orta boy kuru soğan 
  • 5 adet sivri biber  (mümkünse acı olsun )
  • 3 adet domates
  • 3 adet küp şeker
  • 5 diş sarımsak
  • Zeytinyağ
  • 1/2 demet maydanoz 
  • Tuz , karabiber 


   Yapılışı : Patlıcanları alaca soyup saplarını kesmeden derin bir kasede tuzlu suda bekletelim acı suyunu bırakana kadar… Soğanlarımızı ay şeklinde doğrayalım , sarımsaklarımızı da aynı şekilde hazırlayalım… Domateslerimizin kabuklarını soyduktan sonra küp halinde doğrayalım… Biberlerimizin de çekirdeklerini ayıklayıp minik halka şeklinde doğrayalım… 

    Hazırlık aşamamız bittikten sonra bekletmiş olduğumuz patlıcanlarımızı kızartalım ve havlu peçete serilmiş tabağımıza alıp fazla yağından arındıralım…Tıpkı karnıyarık yapar gibi ortasını havuz şeklinde açalım ve isterseniz tencerede istersenizde fırında pişirerek yapabileceğiniz bu yemeği tercihinize göre kabımıza yada tenceremize alalım ben fırında yapmayı tercih edenlerdenim…





  Diğer bir taraftan tavamızı ocağa alıp kâfi miktarda zeytinyağda soğan ve sarımsaklarımızı soteleyelim ve halka şeklinde doğradığımız biberlerimizi de ilave edip biraz soteledikten sonra domateslerimizi ilave edip tuz ,şeker , karabiber arzuya göre pul biber dökelim ve biraz soldurduktan sonra ocağımızı kapatalım…  Üzerine ince kıydığımız maydanozlarımızı ilave edelim ve karıştıralım ...



    Ön hazırlığını yaptığımız patlıcanlarımızın ortasına kaşık yardımıyla iç harcımızdan  koyarak fırın kabımızı Önceden ısıttığımız fırına yerleştirelim yazın domateslerin suyu bol olduğundan 1 çay bardağı kadar su ilave ediyorum pişirirken ama siz sulu yemekten hoşlanıyorsanız su ilavesini dilediğiniz kadar yapabilirsiniz...180 C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirmeye bırakalım…Dilerseniz servis aşamasında patlıcanlarınızın saplarını kesebilirsiniz tercih sizin...

Afiyetler Olsun…



3 yorum:

  1. Canımm nefis görünüyorr patlıcanın zaten her türlüsünü çok severim.Çokda lezzetlii hımmm:)) ellerine sağlık emelim kocamann öpüyorum:) Sağlıcakla kal canımm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitanem inan bugün aklımdaydın çok yoğun heralde görüşemiyoruz diye içimden geçirdim ki yorum bırakmışsın…
      İyi olmana sevindim bende patlıcanı her ne ile ve ne şekilde olursa olsun severim…
      Çok teşekkür ederim canım bende seni öpüyorum …
      Sevgilerimi gönderiyorum...

      Sil
  2. Bayılırım bayılır, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...