expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

13 Eylül 2014 Cumartesi

Bademli Ekmek Üstü Kaya Levreği

 
     Merhabalar Hepinize Sevgili Blogcanlarım,

  Uzun zaman önce katılmış olduğum Garden Event sırasında Kılıç Deniz Ürünleri tarafından çok şık bir kutu içerinde tüm katılımcılara nefis ürünlerinden hediye edilmişti…



   Kılıç Deniz : Akdeniz'den Dünyaya  dedikleri kadar var .
   Kılıç Deniz ,su ürünleri sekteründe tam entegrasyon anlayışıyla hizmet veren bir firma ve bu alanda dünyanın en büyük tesislerine ve kapasitesine sahip bu da bizler için gurur verici bir durum bence…
Yavru balık, yetiştiriciliğinden tutun da bu balıkların işlenip paketlenmesive sevkiyatina kadar olan tüm süreç tam entegre tesislerde gerçekleşiyor ve hatta yetiştirilen balıkların yemleri dahi bu tesislerde doğal yollarla üretiliyor …


   Bodrum açıklarında , Akdeniz'in masmavi ve tertemiz sularında yetiştirilen levrek ,kaya levreği (granyöz)ve çüpuralar,Kahramanmaraş'taki tesislerde yetiştirilen alabalıklar dünyada 40'dan fazla ülkeye ihraç ediliyor ve firmanın 4 yıl üst üste Türkiye İhracat Şampiyonu olması elbetteki tesadüf değil ve firma bu konuda haklı olarak övünmek gibi olmasın ama balıkta marka deyince Kılıç Deniz'i Dünya bilir diyor …Ben değil firma söylüyor efendim… :)

   Gerçekten de başarı  hiçbir zaman tesadüf değildir ki firmanın ürünleri bu konuda gerçekten iddası kadar iyi normalde ben hiç konserve balık yemem ve tüketmem dahi eşim yer fakat başka markaların ağzıma dahi sürmeden almış olduğum ağır koku ile karar verip konserve yemem demiştim ve bu lafımı unutturdu bana Kılıç Balık ayrıca eşimde sen normalde ağzına dahi sürmezdin sevdiysen vardır bir bildiğin demişti , damak tadıma çok güvenirim ki bunu hemen herkes iyi bilir …

  Havuçlu Mısırlı Alabalık konservesini makarnamın üzerinde müthiş keyif alarak tüketmiştim ki tütsülenmiş balığın o leziz tadı damağımda kalmıştı desem inanın neyseki bu güzel ürünler bir çok büyük markette satılıyor ve bu lezzete ulaşmak hiç de zor değil…


   Bugün sizlerle paylaşma istediğim bu nefis tarifi denemeyen kalmasın derim nacizane benim fikrim bu tabi…Tarifte firmanın bizlere vermiş olduğu reçeteyi aynen uyguladım sadece miktarında artım yada azaltım yaptım ve sonuç mükemmel belki de ben bir Rize'li olarak balığı çok sevmemden dolayı olabilir ama balığa badem sarsımsak ve acı biber çok hoş bir lezzet bırakıyor insanın damağında…

   Birde firmanın bu güne kadar kullandığıız diğer birçok konserve balığına nazaran çok korunaklı bir ambalajı var ve bu da ilk günkü tazeliğini korumasına büyük etgen bence…Sizler de Kılıç Deniz'in ürünlerini incelemek ve firma hakkında fikir ve bilgi sahibi olmak için ;
 Buradan Kılıç Deniz 'in internet sitesine ulaşabilir ve ayrıntılı olarak inceleyebilirisiniz…Gelelim tarifimize ,




       Malzemeler

  • 1 kutu Kılıç Kaya Levreği
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ ( 1 yemek kaşığı kullandım)
  • 6 tane badem içi ( bir avuç kullandım )
  • 5-6 dal maydanoz ( bir avuç kullandım )
  • 1/2 adet kapya biber
  • 1/3 acı Arnavut biberi
  • 1 diş sarımsak  (2 diş kullandım )
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 4 dilim kızarmış baget ekmeği (ben tost ekmeği kullandım makinede kızartarak )
   Yapılışı: Tavamızın içersine 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyarak ocağımızın altını açalım… Ardından bademlerimizi ince kıyalım ben dişe gelmesi açısındn 0 ,5 mm kalınlığında kestim yanı yaklaşık olarak 1 bademi 4 'e böldüm…2 diş sarımsağı ilave edip sarımsağın kokusu çıkana kadar kavuralım.Küçük küpler halinde doğramış olduğumuz kapya biberini ilave edip bir kaç daika daha kavuralım ardından minik doğranmış Arnavut biberini ve tuzu ilave edelim ve karıştırıp ocağın altını kapatalım…Fazla yağını süzdüğümüz 1 kutu kaya levreğini ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edip karıştıralım fırında kızartılmış çıtır ekmeklerin üzerine diediğiniz miktarda koyarak servis edin…

Afiyetler olsun…


9 yorum:

  1. Sonunda tarife ulasabildim.Baligi okur okumaz görmek istedim :) Kilic deniz ürünlerini burda bulmam zor ama baska bir balik türüylede olur sanirim, mutlaka denemek isterim .Ellerine saglik Emelcim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal balıktan da yapılır canım yurtdışında bulunur sanırım ama pişridiğin balık fazla gelirse yada özellikle buğulama yapıp bu şekilde de lezzetlendirebilirsin…
      Emin ol ki memnun kalacaksın ben çok beğendim bu tarifi ne zamandır aklımdaydı …
      Nihayet yapabildim…
      Çok teşekkür ederim tatlım…

      Sil
  2. ah emelim vallahi şahane sunmuşsun balıkla arama çok iyi değil ama yiyesim geldi şaşırdım kendime :))
    ellerine sağlık canım
    g+

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ablacım çok sağol…
      Ahh keşke aran iyi olsa da balıkların güzel lezzetini sende tadabilsen ama ne diyelim …
      Sevgilerimle ablacım …

      Sil
  3. çok güzel gözüküyor... ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canımcım. Çok lezzetli ve şirin görünüyorlar…Afiyetler olsun. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Seldacığım,
      Çok teşekkürler tatlım :)
      Bende büyük keyifle kabul ettim ve sana en içten sevgilerimi gönderdim…
      Öpüyorum seni tatlım…

      Sil
  5. Emel hanım harika sunum olmuş.Ellerinize sağlık çok beğendim :)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...