expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2 Ağustos 2014 Cumartesi

Kayısı Kremalı Rulo Pasta

Rulo Pastalar davet masalarımızda vazgeçilmezler arasında yer alır yıllardır …Aslında çok zahmetli gibi görüsünsede inanın kek yapmak kadar kolay pratik sadece biraz dikkat etmek gerekiyor kekin kırılmaması için o kadar gerisi tamamen sizin hayal gücünüz gerçi rulo kekimiz de kırılmalar olsa dahi dert değil üzerini sosla kapatabilirsiniz nihayetinde önemli olan lezzeti görüntüsündeki güzellik ikinci planda kalıyor...

           




         Malzemeler

        Pandispanyası için
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağına yakın un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 paket vanilya





       Kreması İçin
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 50 gr tereyağ
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 su  bardağı şeker
  • 1/2 paket vanilya
  • 1 kase kayısı

       Süslemek için
  • 80 gr bitter çikolata (1 paket )
  • Antep fıstığı

  Yapılışı:     İlk olarak muhallebimizin yapımına başlıyalım…Tenceremizde  tereyağ ve unumuzu kokusu çıkana kadar kavurup ardından süt , yumurta sarısı ve şekerimizi ve çekirdeklerini çıkartıp blenderdan geçirdiğimiz kayısımızı ilave ediyoruz  muhallebimizi göz göz olunca ilave edip karıştırıyoruz  ve vanilyamızı da ilave edip biraz karıştıralım  ocağımızın altını kapatalım…

  Pişirme sırasında çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırmayı ihmal etmeyelim lütfen… Ardından soğuyana kadar mikserle çırpalım ve beklemeye alalım...



 Pandispanyamızın yapımına gelecek olursak 4  adet yumurtamızı şekerle birlikte çırparak ,önce sıvı malzemelerimizi ardından da un , kabartma tozu ve vanilya ilave ediyoruz…Güzelce karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize güzelce yayıp önceden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede 15 -20 dakika kadar pişiriyoruz…Pişirme süresi fırın ayarınıza göre değişiklik gösterebilir  pandispanyamızı üzeri kızarmadan  kürdan yardımıyla kontrol ederek içersinin pişip pişmediğini anlıyabilirsiniz…


  Pişen pandispanya kekimizin üzerine daha önceden hazırladığımız pişirme kağıdını koyup biraz nemli bez kapatalım ve elimizin yanmamasına özen göstererek rulo haline getirelim ki bu işlemi unutursak rulo haline getirmemiz zorlaşır ve kekimizde kırılmalar oluşabilir…Yağlı fırın kağıdımızı dikkatlice üzerinden alalım ve rulo pastamızı yapmaya başlayalım…





  Rulo haline getirdiğimiz pandispanyamızı buzdolabında15-20  dakika kadar beklemeye bırakalım …
 Pandispanyamıza kremamızı spatula yardımıyla muhallebimizi güzelce yaydıktan sonra dilerseniz içersine kayısı parçaları koabilrisiniz yan yana dizelim üzerine antep fıstığı dökelim ve sıkıca rulo yapalım dilerseniz sade yapıp içersine bollll çikolata rendeleyebilirsiniz damak tadınıza ve size kalmış…




   Rulo haline getirdiğimiz pastamızı ben 1 gece buzdolabında beklettim ki kreması iyice içersine işleyip lezzetini arttırması için üzerini dlediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ben mandalina dilimleyip üzerine dilimlediğim kivilerimiz yerleştirip benmari usulü etittiğim bitter çikolata ile üzerini süsledikten sonra kalan çikolatamı yağlı kağıda ince bir tabaka halinde serip üzerine yine yağlı kağıdı kapattım hava kabarcığı kalmamasına özen döstererek ardından rulo yapıp boş kenarlarından paket lastiği ile sardım ki rulom açılmasın buzdolabında  beklettikten sonra üzerindeki yağlı kağıdı alıp çikolataları kırmamaya özen göstererek pastamın üzerini süsledim bu yöntemi daha önce de bir pastamın yapımında göstermiştim dilerseni siz de bu şekilde yapabilirsiniz…




Afiyetler Olsun...











12 yorum:

  1. ellerinize sağlık:) takipteyim bende beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sağolun…
      Sevgiler...

      Sil
  2. ellerine sağlık Emelciğim. Süslemen de pastan kadar güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim nursevin ablacığım…
      Çok sağolasın sevgiler…

      Sil
  3. Emelcimm görselliğiyle beni cezbetti pastan,lezzetinden hiç şüphem yok zaten..Ellerine sağlık canım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzum canımsın sen …
      Çok teşekkürler tatlım …
      Sevgiler …

      Sil
  4. Emelciğim harika olmuş pastan ellerine emeklerine sağlık afiyetler olsun sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vişnapım çok sağol sende böyle düşünüyorsan ne mutlu bana :)
      Öpüyorum tatlısı…
      Sevgiler...

      Sil
  5. Bayılırım rulo pasta bir zamanlar en çok korktuğum pastaydı, şimdi ise en kolay yaptığım.Ellerinize sağlık .
    Sevgiler
    http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum…
      Aslında fırın tepsimin hacmi biraz daha büyük olsa çok daha iyi olacak ama olsun elimizdekilerle yetinmeyi bilmek lazım…
      Çok teşekkür ederim bende yapımını çok kolay ve pratik buluyorum eskiden gözümde büyütürdüm…
      Sevgiler …

      Sil
  6. çok güzel görünüyor bir dilim kesmek geldi içimden:)))
    (fotoğrafların biri görünmüyor)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel, hafif bir pasta olmuş. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...