expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

28 Mayıs 2014 Çarşamba

Hayatımın Işığının Doğum Günü Pastası...

   Mayıs ayı sıcak ve güneşli günlerin içimizi ısıtmasının yanısıra benim biricik aşkımın doğum günü olması vesilesiyle bir başka anlam kazanıyor benim için…

  Gerçi Doğum günü 6 Mayıs'tı  ama  Soma'daki yaşanan elim maden  kazasının ardından 301 can kaybımız , Bosna 'daki sel felaketi  üst üste gelen acı haberler Sevgili Mobil Perde'nin girişimci annesi Gül Demet Akyüz'ün vefatı  derken hazırladığım bu postu yayınlamam bi hayli zaman aldı doğrusu…Hepsine tekrardan ALLAH 'tan rahmet diliyorum geride kalanlarına ALLAH sabırlar versin  …

   Hayatımın anlamı ,eşim ,dert ortağım biricik ilk ve son aşkım iyiki varsın diyorum veeee…
Bugün sizlerle Sevgili eşim için hazırladığım pastamın tarifini paylaşmak istiyorum blogcanlarım…




       Malzemeler
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 Su bardağına yakın un
        Ara Kreması İçin
  • 400 gr süt kreması (200 ml x 2 kutu )
  • 600 gr bitter kuvertur çikolata
         Üzeri İçin 
  • 4 adet muz
  • 1 paket Dr.Oetker Bitter Çikolata Parçacıkları
  • 1 su bardağı antep fıstığı
         Pandispanyamızı ıslatmak için
  • 1 yemek kaşığı Nescafe
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 tatlı kaiığı şeker

    Pandispanyamızı yapmaya başlıyalım önce dilerseniz ben genelde bir gün önceden yapıyorum pandispanyamı ama eşimin doğumgünü için dışarıya çıkmayı planladığımızdan dolayıpastamı önceden hazırlamamıştım ama eşimin İzmit'e gitmesi ve dönüşümün geç olacağını bildirmesi üzerine  bu defa saat 5 gibi yapmaya başladım ve 3 saat gibi bir zamanda görmüş olduğunuz pastayı hazırladım sonuçun güzelliğine ben bile şaşırdım çünkü pandispanyamı sıcakken patlara ayırdım ve her an bir fire veririm diye çok korktum açıkçası ama nihayetinde böyle bir sonuç le karşılaşmadım şükürler olsun…



 Yapılışı :  Yumurta aklarımızı ve sarılarımızı ayırıp yumurta akını bir fiske tuz yarımıyla kar haline getirmek üzere mikser yardımıyla çırpıyoruz ve son aşamaya gelmek üzereyken şekerin yarısını  milave edip biraz daha çırpalım ve kenara alalım …

    Hemen ardından yumurta sarılarımız şekerimizin kalan yarısıyla çırpalım ve ayrı bir kapta elediğimiz un ,kabartma tozu ve vanilyamızı ilave edelim karıştırmaya başlamadan evvel 3 yemek kaşığı  sıcak  suyumuzu da ilave edelim ve karıştıralım hemen ardından kar kıvamına getirdiğimiz yumurta aklarımızı da karışımımıza ilave edelim ve kabaran yumurta akımızı söndürmemeye dikkat ederek spatula yardımıyla aşağıdan yukarı doğru katlayarak karıştıralım …

   Kelepçeli kalıbımızın yada çember kalıbımızı  altını yağlı kağıt ile saralım ve pandispanya malzememizi içersine dökelim …Önceden ısıttığımız 180  C fırınımızda 35-40 dakika arası pişirelim ve bıçak yada kürdan yardımıyla içersinin piştiğini test edelim ve fırın telimizin üzerinde soğumaya bırakalım…

   Pandispanyamız fırında pişerken biz kremamızı kaynama noktasına gelmeden ısıtalım ve parçalara ayırdığımız kuvertur çikolatayı içersine alıp güzelce karıştıralım ve soğumaya bırakalım işte pastamız için gereken her şey hazır …

   Soğuyan ve 3 pata ayırdığım pandispanyamın ıslatmak için 1 su bardağı sütü ,şeker ve nescafe ile karıştıralım ardından çikolatalı ganajımızdan istediğimiz miktarda sürerek üzerini muz,antep sıstığı ve bitter çikolata parçacıklarıyla süsleyelim…İkinci katımız içinde aynı ilemi uygulayalım ve son katımız içinde pandispanyamızın 3.patını yerleştirdikten sonra pastamızın heryerini çikolatalı ganajla kaplayalım ve buzdolabında bekletelim…



   Bu esnada bizde pastamızı süslemek için gerekli hazırlıklarımıza devam edebiliriz…
Şeker hamuruyla oynamak ve bir şeyle yapmak çok zevkli tabi bu işi para için yapan arkadaşlara saygı durmak lazım gerçekten emek ve zaman isteyen bir durum ama nihayetinde çok zevkli ben ablacığıma prenses taçlı bir pasta hazırlamıştım …Sevgili kocacığımda benim yakışıklı prensim olduğuna göre onun içinde bir taç yapıp pastamı şeker hamuruyla kapladıktan sonra süsledim…




   İşte bu kadar anlatım aşamaları biraz uzun gelmiş olabilir ama aslında pasta yapmak sanıldığı kadar da zor değil sadece biraz dikkat ve püf noktalarına uymak yeterli ben sürekli en iyi pastayı nasıl hazırlarım diye araştırıp uygulamalar yapıyorum çikolataya bayıldığımdan dolayı ben bu şekilde hazırladım ama siz dilerseniz ganaj yerine diğer pasta tarfilerimdeki kremalardan da kullanabilirsiniz ama dış yüzeyini ganajla kaplamanızı öneririrm çünkü lezzetine lezzet katıyor…
  Meyve olarak da muz yerine çilek yada kırmızı orman meyveleri, böğürtlen, frambuaz, karadut vs. çok yakışıyor çikolatayla benden söylemesi...

  Afiyetler Olsun…

5 yorum:

  1. ellerine sağlık. sağlıklı mutlu yıllar.. Hep birlikde nice yıllarınız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ablacım çok sağol…
      Amin inşallah hepimiz için olsun güzel dileklerin Nursevin ablacım…
      Sevgiler...

      Sil
  2. Pasta bir harika olmuş
    Aşkınız,sevginiz mutluluğunuz daim olsun Emel ablacım
    Senin gibi tatlı,pozitif her daim güleryüzlü bir hayat arkdaşına sahip olduğu çin eşinde çok şanslı:)
    Çok öpüyorum seni
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  3. pasta şahane hayırlı yaşlar

    YanıtlaSil
  4. Hep mutlu ol Emel abla. Sana ve kimseye pek yorum yapamasam da kalbimdesiniz. Soma dan sonra hevesim kırıldı artık. Ama bir yandan da beni oğlumdan sonra mutlu eden tek şey fotoğraf paylaşımı. Şu aralar gel gitler yaşıyorum. Seni seviyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...