expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

12 Nisan 2014 Cumartesi

Kıymalı ve Patatesli Poğaça...

Geçen günkü postumda eski tarif defterimden bahsetmiştim sizlere sevgili blogcanlarım…

  İşte o sararan yapraklı defterimden belki sizlerinde bildiği ama anneciğimin kendi ilavelerini de katarak bize sürekli yaptığı gerçekten müthiş bir poğaça tarifimi paylaşmak istiyorum sizlerle…

 Belki bu pazar kahvaltı masanızı şenlendirmeye yardımcı bir etgen belkide 5 çayınıza güzel bir eşlik edici …Bu arada ufak bir hatırlatma eskiden nerdeyse tüm hamur işleri Sana yağla yapılırdı ve bu tarifte aslına uygun olsun diye Sana yağı kullanıldı ...

  Neyse lafı daha fazla uzatmadan ve sizleri kızdırmadan gelelim benim için müthiş güzellikte anılarla dolu bir tarifimi sizlerle paylaşmaya…





       Malzemeler
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak )
  • 1 su bardağına yakın sıvı yağ
  • 1/2 paket margarin ( Sanayağ )
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
      İç Malzemesi İçin: 
  • 300 gr kıyma 
  • 1 adet patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz ,karabiber ve pul biber

     Yapılışı: Oda sıcaklığındaki tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde
edene kadar un ilave ediyoruz …

   İç harcımız için soğanımızı rendeleyip suyunu sıkıyoruz ve patateslerimizi de aynı şekilde kabuklarını soyup rendeledikten sonra avuçlarımızın arasında suyunu güzelce sıkıyoruz ve sıvıyağda soğanımızı biraz çevirdikten sonra kıymamızı ilave ediyoruz ve ardından patatesimizi ekleyip güzelce kavuruyoruz … Tuz ,karabiber ve kırmızı pul biberimizi de ekledikten sonra iç harcımızı soğumaya bırakıyoruz…

   Hamurumuzu 30 dakika kadar dinlenmeye bıraktıktan sonra elimizde şekillendirerek yada benim yaptığım gibi merdane yardımıyla tüm hamuru açıp yuvarlak kalıp yardımıyla açarak içersine kıymalı harcımızdan koyup kapatıyoruz…


   Yağlı kağıt serdiğimiz yada yağladığımız fırın tepsimize yerleştirmiz olduğumuz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürerek çörekotu serpiyoruz …




 200 C fırında üzerleri ve altı kızarıncaya kadar pişiriyoruz …



Afiyetler olsun…



  

22 yorum:

  1. Süper düzgün olmş dedim. facende görünce. meğer açıp kesmişsin. ne güzel yapmışsın canım. Klasik mayasız poğaçaların en güzel.i. Ellerine sağlık.
    g+

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ablacım genelde böyle yapmam ama sirkeli poğaçada denemek istedim mayalı hamurlarda pek başarılı olmuyor kalıpla kesmek…
      Çok teşekkür ederim sevgilerimle...

      Sil
  2. Ne yaptın sen şeker..:( bensiz bensiz yiyorsun bunları.. Hain şekerim.. Ellerine sağlık canım.. Sana ailemizin margarini..:) Yiyenlere afiyetler olsun..Sevgiyle.. mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Poğaça….
      Evet tatlım malesef şimdilik öyle umarım birllikte yediğimiz günlerde olur elbet…
      Teşekkür ederim ilk kez hain ilan edildim buda güzelmiş.. :)
      Mersilerden bir demet gönderiyorum sana sevgiler canısı...

      Sil
  3. Ellerine saglik Emelcim, mayasiz daha güzel oluyor, afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sieda Nur…
      Haklısın ama mayalı poğaçalarda midem aısından gerekli olduğundan sıkça yaparım ….
      Ama bu poğaça 3 gün boyunca tazeliğimi korudu yani ideal bir poğaça kıvamı ve tadıda müthiş doğrusu….
      Sevgiler...

      Sil
  4. işte emel farkı :) maşallah sana becerikli şeker
    g +

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ablacım çok sağol …
      Sevgiler...

      Sil
  5. nefis görünüyor , uzun zaman oldu poğaça yapmayalı tarifinle beraber aklıma geldi, ellerine sağlık sevgiler ,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sağol…
      Bak işte hazır aklına getirmişken denemelisin derim…
      Sevgiler...

      Sil
  6. Ellerinize sağlık emel hanım afiyet olsun sizlere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sağolun…
      Sevgiler...

      Sil
  7. Emelcim aklımı başımdan alan tarif nefis nefis görüntüsü bitirdi beni annenin senin ellerine sağlık afiyet bal olsun. Özel tariflerim arasına aldım hani klasik lezzetler olurya yaparsın seni hiç yarı yolda bırakmaz herkeşler gözleri yalkınlaşarak yer işte bu tarif öptüm canEmelimi kocaman sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkürler …
      Sağolasın güzel garanti bir tarif yanılmadığını görürsü inşallah…
      Bende seni öptüm Banuşum kendine iyi bak tatlım sevgiler…

      Sil
  8. Bu güzel detaylı anlatim icin tesekkurler.harika gorunuyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Çağnurcum…
      Çok sağol canım sevgiler...

      Sil
  9. Ellerine sağlık Emelim tam bir hafta sonu tarifi olmuş, nefis görünüyor canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazo sağol bitanem evet pratik ve lezizmi leziz bir poğaça…
      Teşekkür ederim canım öpüyorum seni…
      Sevgiler...

      Sil
  10. Sana yağı demişsin evet bizde de aşağı yukarı herşeyde kullanılırdı. Fakat hemen hemen her margarin eski margarin değil. Ne tatlılar, tuzlular yapardık. Artık tutmuyor. Çünkü içinde su var. Hamur işinde bayağı sıkıntı. Hatta hamurişi için olanı vs çok kullandım. Sana yağı dahil hepsi kötü artık. Farklı yollara başvurmaya çalışıyorum canım. :(

    Ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Annemin peynirli poğaçası tadında. <3 :) G+

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım haklısın artık aynı lezzette değil ama bahsettiğim gibi ben aslına uygun olsun diye kullandım…
      Hamur işlerinde ve yemeklerde terayğ kullanmaya özen gösterenlerdenim ben malum anneciğimin sağlığı benim için çok önemli …
      Zeytinyağ, tereyağ ve sıvıyağ benim vazgeçilmezim…
      Çok teşekkür ederim tatlım sevgiler...

      Sil
  11. poğaçaların karnımı açıktırdı :))

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...