Malzemeler
- 100 gr tereyağ (2 yemek kaşığı)
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 fiske tuz
Kreması İçin
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket toz krem şanti
Çikolata Sosu (Ganaj)
- 100 gr bitter çikolata
- 4 yemek kaşığı krema
Süslemek İçin
- Antep fıstığı yada fındık
Yapılışı: Ekler hamurunu hazırlamakla başlayalım tarifimize tereyağ , toz şeker, ve suyumuzu tencereye koyarak ocağımızın altını yakıyoruz ve kaynayınca unu yavaş yavaş ilave edip karıştırarak 5-6 dakika kadar pişiriyoruz yalnız bu esnada tel çırpıcı yardımıyla karıştırmayı ihmal etmiyoruz topaklanmaması açısından…Pişirdiğimiz hamurumuzu ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz…İyice soğuyan hamurumuza yumurtalarımızı teker teker ilave ederek iyice karıştırıyoruz ve hamura yediriyoruz…
Krema sıkma torbasının ucuna düz duyumuzu koyalım içersine hamurumuzdan doldurup yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsimize birer parmak uzunluğunda şeritler halinde hafif aralıklar vererek sıkıyoruz …
Not: Bu arada yağlı kağıdımızın kaymaması için hamurumuzdan tepsimizin belli noktalarına
parmağımız yardımıyla sürersek hamurumuzu sıkarken yağlıı kağıdın kaymasına engel olmuş oluruz ve sıkma işlemini rahatlıkla tamamlamış oluruz makaron yaparkende uygulayabilirsiniz bu yöntemi sevgili hanımlar
parmağımız yardımıyla sürersek hamurumuzu sıkarken yağlıı kağıdın kaymasına engel olmuş oluruz ve sıkma işlemini rahatlıkla tamamlamış oluruz makaron yaparkende uygulayabilirsiniz bu yöntemi sevgili hanımlar
Hazırlamış olduğumuz ekler hamurumuzu önceden 180 C ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz …Bu sırada fırın kapağımızı kesinilkle açmayalaım ve pembeleşen ekleri fırında soğumaya bırakalım ki sönme yapmasın buna çok dikkat edelim …
Artık krema yapımımıza başlıyabiliriz yumurta sarısı ve şekerimizi çırpıcı yardımıyla karıştıralım ve krem şanti hariç malzemenin hepsini ilave ederek pişirelim katıca bir kıvam alana kadar pişirdikten sonra mikserimiz yardımıyla karıştırıp ılıtarak toz krem şantimizi ilave edelim 5 dakika kadar çırpalım…
Dilerseniz kremasını kakao kullanmadan da yapabilirsiniz tercih her zamanki gibi size ait...
Fırında soğumaya bıraktığımız eklerimizi dikkatlice ortadan ikiye bölerek keselim …Kremamızdan spatula yada sıkma torbası yardımıyla doldurup üzerine kestiğimz ek paçasını kapatalım ve dinlendirmeye bırakalım…
Üzeri için gerekli olan çikolata sosumuz ( Ganaj ) içinde kremamızı ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım ve ardından küçük parçalara ayırdığımız bitter çikolatamızı ilave edelim ve iyice karıştıralım çikolatamız eriyinceye kadar…
Biraz soğumasını bekledikten sonra eklerimizin üzerini çikolataya batırılıp servis tabağına alalım…Dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz…
Afiyet Olsun...
ooooyyy..şeker ellerine sağlık. bende ilk kez yapmıştım ama benimkiler bu görüntülerden sonra sınıfta kaldı.. süper olmuşlar canım. afiyetler olsun.sevgiler canım.öptüm..
YanıtlaSilTeşekkürler şekercim o kadar da değil hani şekiller sanırım devamlı yaptıkçadaha iyi olacaktır…
SilNede olsa bu ilk ayrıca eğitinli de değiliz hani…
Olurmu hiç neden sınıfta kalsınlar lezzeti de şeklide yerindeydi senin yaptıklarınında canım…
Sevgiler...
oh çok severim sen yap ben yiyeyim bu aralar böyle meşakkatli işlerle uğraşacak halim yok doğrusu ;;)))) Eline sağlık Emelcim
YanıtlaSilAhhh canım benim sevmeyen yok sanırım sen yaparsan mükemmelini yaparsın eminim ki…
SilÇok teşekkür ederim Hilalcim sağol tatlım…
Sevgiler...
Benimde eşimin de hastası olduğumuz tatlı off off :)
YanıtlaSilÇok güzel olmuşlar bence ilk deneme olmasına rağmen. Ellerine sağlık emel ablacm :*
Teşekkürler Çileklim bende bayılırım sorma her an olsa yerim o derece yani…
SilÇok sağol tatlım öpüyorum seni sevgilerimle...
Senin elinden cikan hersey cok güzel ellerine saglik canim, kaldiysa banada gönder.Almanyadan kucak dolusu sevgiler
YanıtlaSilSiedam canımsın güzel bakan güzel görürmüş…
YanıtlaSilSen iste yeterki ama oraya gelene kadar ne hal alır bilemem … :)
Sanırım o yüzden sana da benim yaptıklarım güzel görünüyor…
Çok teşekkür ederim yorumun ve dostluğun için bizden de Almanya'ya kucak dolusu selam olsun sarıldım sımsıkı sana…
Sevgilerimle canım...
Mımmmm..Emelcim beni benden aldın..Şimdi olsa kaç tane yerdim bilemem..Nefiss..Bayılırım..ellerine sağlık..
YanıtlaSilCanım benim şimdi senin blogundaki şölen masasından geldim ki senin yorumunla karşılaştım…
SilKalplerimiz karşılıklıymış canım çok teşekkür ederim sağolasın sevgilerimle tatlım…
Bende farkında olmadan kaçtane yediğimi hatırlamıyorum inanki … :)
Gercektende cocukluktan kalma tad..halada var olan..nefis olmus bunlar ellerine saglik..ben hic cesaret edemedim denemeye cok zor geliyor yapimi sanki??:( afiyetler olsun..sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler sevgili adaşım çok sağol eminim ki denersen mükemmel olacaktır...
SilYaptıkların bu izlenimi veriyor bana çok marifetlisin...
İnanıyorum ki yaptıktan sonra benim gibi vazgeçemiyeceksin Emelcim sevgilerimle canım çok sağol...
Öncelikle kolaya kaçıp kedi dili kullanmadığınız için tebrik ederim:)emeğinize sağlık..harika görünüyor.sevgiler:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Sevgili Çağnur Işır...
SilGüzel yorumunuz ve ziyaretiniz için sağolun...
Sevgi ve saygılarımı gönderiyorum...
harika fotoğraflar canım tebrik ederim nefis olmuş, ellerine sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler Çiğdemcim beğendiğine sevindim canım sağolasın...
SilSevgiler...
Merhabalar,
YanıtlaSilEmelcim canım arkadaşım ellerine emeğine sağlık. Çok güzeller…..:)))) Afiyetler olsun size. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Merhabalar Seldacım ,
SilÇok teşekkürler tatlım sağol ...
Benden de kocaman sevgiler...
Emel'im bayılırım,yatıya giderim ekler pasta için:) Ellerine sağlık sunum da muhteşem alıp kaçsam ne güzel olur öpüyorum....Bu arada abla diye hitap edersen çokkkk sevinirim:))))
YanıtlaSilDerya Ablacımmmmm buyur gel ne zam istersen yaparım...
SilÇok teşekkürler güzel yorumun için sevgilerimi gönderiyorum...
Umarım daha önce hitap şeklinde bir kusurum olmamıştır yanlış anlaşılmak istemem afedersin...
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık...nefıs gorunuyor..sevgılerımı bırakıyorum..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Pınar Hanımcığım…
SilBende sevgilerimi gönderiyorum size…
Hamaratların hamaratı ellerine kollarına sağlık nefisss görünüyor hem sen yaparsında tutmazmı Emelim. Benimde çocukluğumun tek pastası ekler eşşittir mutluluk :)) afiyet şeker olsun ekrana en yakınlarından aldım 3 tane hımmmmm sevgilerimle hasretle saroldım öptüm....
YanıtlaSilCanım benim çok teşekkür ederim Banuşummmmm….
SilEvet bayılırdık dimi ama ekler ve Alman Pastasına….
Buyur al tatlım istediğin kadar keşke öyle bir imkan olsa artık ben kapılara sığmazdım ,marifetli arkadaşlarımdan yaptıklarının tadına bakıverirken…
Bende seni öpüyorum tatlım kendine iyi bak sevgilerimle sarıldım sımsıkı sana…
Çok emek elinize sağlık hayran kaldım.Ben mutfak ve blogda dahayeni ve amatörüm ama benide takip ederseniz sevinirim http://tencereminsesi.blogspot.com.tr/ ve facebookda aynı isimde mevcut sizden öğerenecek çok şeyimizvar
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Zeynep Hanımcım…
SilElbette severek gelirim ziyaretinize…
Sevgilerimle...
Bu tatlıya bayılınmaz mı? Çok severim ekleri. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilEvet haklısınız…
SilÇok teşekkür ederim…
Sevgiler...
Emelciğim ne kadar ayrıntılı ve güzel bir paylaşım olmuş. İnna dr. oetker den gelen tam bir yıl olan paketi biel açıp yapamadım daha. biizm evde malesef tatlı konusu biraz zayıf. inşallah bende seninki gibi kendim yapmak istiyorum. Önce kedi dili ilemi denesem dedim.:)) ellerin dert görmesin.
YanıtlaSilNursevin Ablacığım çoook teşekkür ederim…
SilBen tatlısız yaşayamam şayet yapamazsam mutlaka pasta yada tatlı alırım o derece severim tatlıları…
Bence yaparsın ben yaptıysam sen alasını yaparsın…
Kedi dili ile de olur elbette ama aynı lezzeti vermiyor mesela ertesi gün çok yumuşacık oluyor tabi yine de tercih senin…
Ölçüleri yarıya indirip yapabilirsin …
Sevgilerimle ...
Ellerine sağlık canım çok severim kiii :)
YanıtlaSil