expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

19 Şubat 2014 Çarşamba

Etli Bezelye Yemeği...





              Malzemeler
  • 2 su bardağı bezelye
  • 1/2  kg dana eti (benim genelde tercihim antrikot bu bana annemden kalma bir alışkanlık vazgeçemiyorum dileyen kuzu etiyle de pişirebilir...)
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 diş sarımsak (buda benim vazgeçilmezim)
  • 1 adet kesme şeker 
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • Arzunuza göre baharat pul biber ve karabiber ,kekik
  • Kaynamış su

         Yapılışı : Hemen hepimizi çok sevdiği bezelyeyi tazeyken alıp ayıkladıktan sonra  buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuda saklamaya bayılırız biz ev hanımları…

   Dondurucudan bir paket bezelyeyi çıkartıp tenceremize koyduktan sonra üzeri çıkana kadar su koyup kaynatalım şoklama yapalım ki buzdolabı kokusu gitsin ve ilk günkü tazeliğinde yemeğimizin lezzetini alalım…Şoklama işlemi sonrasında bezelyemizi süzelim…Patates ve havucumuzu doğrayalım …

   Soğanları  ve sarımsağımızı yemeklik doğrayıp sarımsağımızıda ince kıyıp tereyağında hafif pembeleşene kadar kavuralım... Etleri ekleyip bıraktıkları suyu çekene kadar pişiriyoruz… 

  Salçamızı ve kesme şekerimizi de  ilave edip 2-3 dakika daha kavuruyoruz.... Daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup etler yumuşayana kadar pişiriyoruz... Etler yumuşayınca havuçlarımızı  ilave edip biraz kavuralım ve ardından patates ve bezelyemizi de ekleyelim üzerlerine ekleyin et ve bezelyemiz istediğimiz kıvama gelince tuzunu ve baharatları ilave edip biraz daha kaynatıp ocağımızı kapatıyoruz...



Afiyet OLSUN...

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık şeker.. Çok lezzetli görünüyor..:)) Bu sene ben de ne dondurucudakileri ne de kuruttuklarımı yaptım.. Hiç sıra gelmedi onlara...:)) Seneye hiç koymayacağım dondurucuya bir şey..Afiyetler olsun canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım sağol…
      Bende bu yaz hiç bir şey koymayı düşünmüyorum aynen senin gibi sıra gelmiyor ki sadece kırmızı meyvelerden doldurucam dondurucumu bu yaz ALLAH nasip ederse tabi ki…
      Çok sağol aramızda kalsın ben bezelyeyi de kuru fasülyeyide hiç sevmem nohuta bile yeni yeni alışıyorum …
      Ama evdekiler için hepsinden sıkça pişiririm …
      Sevgilerimle tatlım...

      Sil
  2. Ne zamandir yapmadigim bir yemek cesidi iyiki hatirlattin, ellerine saglik goruntu oldukca lezzetli..kuskus salatani da denemek istiyorum en kisa zamanda..oda cok guzel..afiyetler olsun ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  3. Sevindim sevgili adaşım hatırlatmış olmak ne güzel…
    Çok teşekkür ederim …
    Evet o salatayı mutlaka denemelisiniz isterseniz yeşilliği daha bol da tutabilirsin…
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Emelimmm canımmm kulakların çınlıyormu şimdik :)) bak bak blogumda tarifini paylaştım :))

    Hamaratım sen yaparsında yenmezmi bezelye nefiisss görünüyor ellerine sağlık afiyet bal olsun...

    Not : Emelcim biri beni spam olarak işaretlemiş facede sadece mesaj yazabiliyorum sizleri beğenip yorum yazamıyorum yorumları sayfamda göremiyorum bilgin olsun. Spam Banuş öptü seni hasretle :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Banuşum çınlamaz olurmu demek senin güzel kalbin çınlatmış kulacıklarımı…
      Çok teşekkür ederim ne istemişler senden spam olarak işaretlenecek bir durum yoktu ki sayfanda hay ALLAH yahu düzelir inşallah…
      Teşekkür ederim canısı çok sağol bende seni öptüm kocaman ve sımsıkı sarılarak…
      Sevgilerimle Banucum...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...