expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

6 Ocak 2014 Pazartesi

Ispanaklı Kivili Rulo Pasta...

Evet harika bir tarifle daha karşınızdayım sevgili blogcanlarım…
Umarım sizde benim kadar beğenirsiniz…
Sevgilerimle...



        

      Malzemeler

     Pandispanya için

  • 3 adet yumurta
  • 1 / 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı limon suyu 
  • 1 bağ ıspanak
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta


   

         Kreması İçin
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 su bardağı süt
  • 2-3 damla Dr. Oetker Rom aroması
  • 1 su bardağı un
  • 1 /2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr tereyağ
       Rulo pastamızın içersinde kullanmak üzere
  • 5 adet kivi 
  • Antep fıstığı
       Süslemek için
  • 80 gr beyaz çikolata (1 paket )
  • Antep fıstığı
  • 1 adet kivi
  • 1 adet mandalina

  Yapılışı: Ispanaklarımızı güzelce yıkayıp sirkeli suda beklettikten sonra tenceremize alıp yeteri miktarda su koyup haşlıyoruz… Haşlayıp suyunu süzdüğümüz ve soğuttuğumuz ıspanağımızı rondodan geçirip beklemeye alıyoruz…

   Ardından muhallebimizin yapımına başlıyalım…Tenceremizde  tereyağ ve unumuzu kokusu çıkana kadar kavurup ardından süt , yumurta sarısı ve şekerimizi ilave ediyoruz vanilya ve rom aromasını muhallebimizi göz göz olunca ilave edip karıştıralım ve ocağımızın altını kapatalım…Pişirme sırasında çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırmayı ihmal etmeyelim lütfen…Ardından soğuyana kadar mikserle çırpalım ve beklemeye alalım...

  3 adet yumurtamızı şekerle birlikte çırparak ,önce sıvı malzemelerimizi ardından da un ,kabartma tozu vanilya ve püre haline getirdiğimiz ıspanağımızı ilave ediyoruz…Güzelce karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize güzelce yayıp önceden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede 15 -20 dakika kadar pişiriyoruz…Pişirme süresi içersinde ıspanak bulunduğundan uzayabilir kürdan yardımıyla içersinin pişip pişmediğini anlıyabilirsiniz…

  Pişen pandispanya kekimizin üzerine daha önceden hazırladığımız pişirme kağıdını koyup biraz nemli bez kapatalım ve elimizin yanmamasına özen göstererek rulo haline getirelim ki bu işlemi unutursak rulo haline getirmemiz zorlaşır ve kekimizde kırılmalar oluşabilir…Yağlı fırın kağıdımızı dikkatlice üzerinden alalım ve rulo pastamızı yapmaya başlıyalım...

  Rulo haline getirdiğimiz pandispanyamızı buzdolabında 15-20  dakika kadar beklemeye bırakalım …
 Pandispanyamıza kremamızı spatula yardımıyla muhallebimizi güzelce yaydıktan sonra kivilerimizi soyalım ve yanyana dizelim üzerine antep fıstığı dökelim ve sıkıca rulo yapalım…

  Kivi tamamen benim seçimim siz isterseniz çilek yada muzda koyabilirsiniz veya sade yapıp içersine bollll çikolata rendeleyebilirsiniz damak tadınıza ve size kalmış…

   Rulo haline getirdiğimiz pastamızı ben 1 gece buzdolabında beklettim ki kreması iyice içersine işleyip lezzetini arttırması için üzerini dlediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ben mandalina dilimleyip üzerine dilimlediğim kivilerimiz yerleştirip benmari usulü etittiğim beyaz çikolatamla süsledim…




Afiyetler Olsun...

40 yorum:

  1. AHH canım ben bırak kiviliyi daha ıspanaklı kek bile yapmadım.. Hangisini yapıcam bakalım neye vaktim zamanım yetecek.. :)) ellerine sağlık çok güzell.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparsın yapr hemde mükemmelini yaparsın ablacım…
      ALLAH izin verirse benimde yapacak o kadar çok tarifim varki insan hangi birini yapıcağını şaşırıyor…
      Bazende bir kaç lezzete takılıp sürekli aynı şeyleri yapıyorum o zamanda kendimi garip hissediyorum bloguma vakit ayırmamayınca…
      Çok teşekkür ederim ablam sağol…
      Sevgilerimle...

      Sil
  2. Harika bir pasta olmus. Cok hos gorunuyor.elinize saglik. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım sağol…
      Benden de sevgiler...

      Sil
  3. nefis görünüyor, eline sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım çok sağol…
      Sevgiler...

      Sil
  4. pasta nefis görünüyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım sağol…
      Sevgiler...

      Sil
  5. Emelim bide nefis pastayı blogda inceleyim dedim offf offf ellerine sağlık nefis afiyet şeker olsun...
    Can hamur listesinde 1 bardak yazmışsın devamı yok ben biliyom un o :) hatırlatmak istedim...
    Bide bendeki yorumları tek tek cevap yazıyordum Emelim zahterli kurabişime yorumun da denemedim yazmışsın çok nefis bir baharat karışımı bir ye vazgeçmezsin çünkü damak tatlarımız yakın biliyom :) sabahları zeytine atıyorum hımmm yanlız ülkerin dukro diye sarı baharatı var onu al zahterli karışım yerken beni an :)) kocaman sevgilerimle öptüm....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın tarifi sayfadan birisi acil isteyince yetiştiriyim derken en önemli şeyi unutmuşum bu aralar keyifsizim ya ondandır halbuki 2 defada kontrol ettim ama ALLAH senden razı olsun…
      Zahter aklımda alıp mutlaka deniycem zeytine bende zeytinyağla birlikte kekiki baharat filan atıyorum ama Ducros'un bahsettiğin ürününü mutlaka alıcam ve kulaklarını çınlatıcam çok sağol canımsın…
      Sevgiyle sarıldım sımsıkı sana en kocamanından...

      Sil
  6. emelim hastaymış bana kuşlar söyledi canımın nesi varmış kıyamam birtaneme canım aman dikkat et kendine fazla yorma dinlen biraz .Şimdi gelelim bu nefis pastana harika harika oyhh çok güzel olmuş ellerine sağlık tatlım nazarlardan korusun Rabbim seni. canım çok öpüyorum afiyetler olsun diyorum mucukkkks<3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma canım ya hem de nasıl kötüydüm Vertigo ve tansiyonum yükseldi…
      Dinlendim bugün akşama kadar yattım sağol vişnapım teşekkür ederim…
      Dualarınız sayesinde bitanem…
      Bende öptüm seni kocaman sevgilerimle...

      Sil
  7. Emelim bu ne güzel bir pasta olmuş ellerine emeğine sağlık en kısa zamanda yapacağım sevgilerimi bırakıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Leyla Ablacım…
      Çok şağol mutlaka denemelisin derim beğeneceğine eminim…
      Sevgilerimle..

      Sil
  8. Gorunusu zaten ne kadar harika oldugunu belli ediyor. Ispanakli kek ve pastalari cok duydum ama bir turlu cesaret edip deneyemedim, tek korkum ispanak kokusu gelmesi. Cok cok hos olmus mutlaka deneyecegim Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz bloguma sevgili Aner…
      Cesaret edin bence çünkü ıspanak tadını kesinlikle almıyorsunuz haşlanıdığı sırada kokusunu kaybettiği gibi keki pişerken ilave edilen vanilya da kokuyu kesinlikle hissettirmiyor ki ben rom aroması da kullandım bu tabi benim tercihim kullanmıyabilirisiniz…
      Ama mutlaka deneyin seveceğinize eminim…
      Sevgilerimle...

      Sil
  9. Ayy görsele bayıldım ama
    çok kalorilidir bu şimdi
    en iyisi misafire yapmak
    ellerine sağlık Emel'cim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım...
      Fazla kaloriye takılma bence keyif için yapıp ye ve şımart kendini bence fiziğin gayet iyi bir defalık kaçamaktan zarar gelmez ...
      Sevgiler tatlım...💜

      Sil
  10. Ya ben hiç ruloyu başaramıyorum. Görüntü harikaaa. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yaparsınız üzerine nemli bir mutfak bezi yada yağlı kağıt yardımıyla soğumadan rulo haline getirip soğumaya o şekilde bırakırsanız rahatlıkla yaparsınız.
      Teşekkür ederim sevgiler…

      Sil
  11. Çok güzel olmuş.. İçi dışı bir pasta...:)
    Kiviyi mayhoş tadından dolayı pasta yaparken pek kullanmıyorum. Ama çok da yakıştığını itiraf etmeliyim... Ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen benim gibi içi dışı bir pasta :)
      Bence tatlı derecesini ayarlayan bir tat yakalamış olursuuz bir deneyin derim…
      Çok teşekkür ederim sevgiler…

      Sil
  12. Gerçekten harika yaa. Görseller ve sunum da müthiş tabi. Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gülşah Hanım…
      Çok sağolun sevgiler…

      Sil
  13. cnmmm super bir sunum eline saglık lezzet tramvayi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzum sağol ..
      Sevgiler tatlım…

      Sil
  14. Ispanaklı pastaları seviyorum ben. Böyle kivilisi de ayrı bir güzel olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum Saadet Hanım .
      Rengi müthiş oluyor insana yerken dahi keyif veriyor…
      Teşekkür ederim sevgiler…

      Sil
  15. Muhteşem olmuş.Kıvı ıle de cok güzel uyum olmuş .Bende kıvıyle denemek ısterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Ozay Hanım…
      Evet güzel bir uyum oldu haklısınız…
      Denemenizi tavsiye ederim biz çok severek tüketiyoruz…
      Sevgiler…

      Sil
  16. ayyy süper ya pastanın her türlüsünü severim ama bu mükemmel olmuş ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bende iyibir pasta tüketicisiyim …
      Sevgilerimle…

      Sil
  17. Emel Hanım ellerinize sağlık. Hem kivi , hem ıspanak nefis görünüyor pastanız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim …
      Sevgilerimi gönderiyorum size…

      Sil
  18. çok güzel ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  19. çok merak ediyorum şu ıspanaklı pastaları, bi denesem diyorum artık... ellerinize sağlık



    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil
  20. Çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...