Malzemeler
- 1 paket baklava yufkası (56 adet - 1000 gr)
- 350 gr sütaş tereyağ
- 500 gr ceviz içi
Şerbeti için
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1/2 limon
Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlayarak baklavamızın yapımına başlayalım... Şeker ve suyumuzu çift tabanlı tenceremize alıp ocakta kaynamaya bırakalım istediğimiz kıvama gelince limonu sıkalım ve biraz daha kaynatıp ocağımızın altını kapatalım...Şerbetimizi soğumaya bırakalım...
Tereyağımız eritelim ve tepsimizi yağladıktan sonra üzerine teker teker alarak 3 adet yufka serelim ve fırça yardımıyla heryerine erittiğimiz tereyağımızdan sürelim...
Her 3 yaprakta bir bu işlemi uygulayalım ve 5 defa yaptıktan sonra yani 15 kat olunca bolca cevizle yufkalarımızın üzerini kaplayalım...15 yufkada bir ceviz içi serpelim ...Yani 15 ve 30 'uncu katta ceviz serpelim ardından bir 15 kat yufkayı da 3'er katta bir yağlama işlemini yaparak baklavamızı hazır hale getirelim ...
Bütün yufkalar bittikten sonra üzerini tereyağımızdan sürelim 1 yada 2 kat daha yufka serdikten sonra dilimleme işlemini yapalım aksi takdirde yufkalar dilimleme işlemi yapılırken elimize yapışıp yırtılabiliyor ... Bu şekilde daha rahat kesebilirsiniz...Kalan yağımız kesme işlemi yaptığımız baklavanın üzerine güzelce gezdirelim...
180 ila 200 C arasında önceden ısıtılmış fırının orta bölmesinde üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim... Kızaran baklavamızın ilk sıcağının çıkmasını bekledikten sonra soğumuş olan şerbetimizi ılık baklavamızın üzerine dökelim...
Baklavamızı biraz dinlendirdikten sonra üzerini çekilmiş Antep sıstığı yada cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz...
Baklavamızı biraz dinlendirdikten sonra üzerini çekilmiş Antep sıstığı yada cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz...
Afiyet Olsun...
Emelcim akşamdan beri facebokkta baklavalarına bakıp yutkunuyorum..ellerine sağlık arkadaşım..iyi bayramlar..sevgiler..
YanıtlaSilCanımsın ya yakın olsak keşke buyur gel birlikte yiyelim ...
SilÇok teşekkür ederim Nurşencim senin yaptığın güzel mamaların yanında az bile...
İyi bayramlar dilerim sevgilerimle canım...
Missss missss görünüyor canımmmm ellerine,emeklerine sağlık olsun baklavanı yiyenlere de afiyetler şifalar olsun.Bir tanem bayramını kutluyorum çok sarıldım öptümm.
YanıtlaSilCanımsın Vişnapımmmm çok teşekkür ederim tatlım...
SilAmin cümlemizin yaptıklarını yiyenler şisalar versin ALLAH ...
Bende senin Mubarek Kurban Bayramını kutluyorum sağlık ve mutlulukla canım...
Sevgilerimle kocamannnn öptüm Macidecim....
Hayırlı Bayramlar Emelcim ,baklava nefis görünüyor ellerine sağlık ,sevgiler...
YanıtlaSilALLAH razı olsun Çizelcim sanada hayırlı,mutlu bayramlar canım...
SilÇok teşekkür eredim sevgilerimle...
elıne sağlık ıyı bayramlar
YanıtlaSilTeşekkürler Selmacım...
SilSanada iyi bayramlar...
Sevgiler...
bayram diyince bizde de baklava telaşı başlar.. Gelenek haline getirdik, her bayram mutlaka baklava yapar annem.. ellerinize sağlık..sevdiklerinizle baraber iyi bayramlar dilerim..
YanıtlaSilAynen Sevgili Yeşim Hanım...
SilBaklavasız olmaz dimi ama keşke el açması da yapabilsek ama o da olur inşallah...
Çok teşekkür ederim ...
Size de iyi bayramlar dilerim...
Sevgiler...
Baklava nefis görünüyor.Sunumlarınız da çok şık :)
YanıtlaSilHazır yufkayla olması işimizi kolaylaştırıyor. Tatlı yapmak istediğimizde daha az zamanda böyle güzel bir sonuç elde etmek harika.. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil