expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

16 Ekim 2013 Çarşamba

BUNUELOS...

Katılmış olduğum Emsan etkinliğinde Cheflerimiz ve Tümay Hanım'la birlikte pişirdiğimiz Meksika lezzetlerinden Ananaslı Sığır Eti ile Quesadilla'nın tariflerini paylaşmıştım sizlerle ...

   Geçirmiş olduğumuz eğlenceli dakikalar ardından  hep birlikte pişirmiş olduğumuz yemekleri yedikten sonra EKS mutfaktaki sevgili Eyüp Kemal Sevinç ve ekibindeki Cheflerin bizler içi hazırlamış oldukları o güzel tatlının tarifini paylaşıyorum sizlerle...

   Etkinlikte emeği geçen herkeze tekrar teşekkürlerimiz gönderiyorum...Sevgilerimle ...






         Malzemeler 

         ( 6 Kişilik)
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet çırpılmış yumurta
  • 120 ml. süt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  •  Sıvıyağı  (kızartmak için)
  • Pudra şekeri  ( üzerini süslemek için)
          Şurup İçin
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 750 ml.su
  • 2,5 cm'lik çubuk tarçın
  • 1 tane karanfil

    Yapılışı: Önce şurubu hazırlayalım... Bütün malzemeleri  tencereye koyup kaynamaya bırakalım.... Şurubumuzun kıvamı olunca ocaktan alalım... İçerisinden tarçını ve karanfili alıyoruz... Şerbetimizi ılınması için bir kenara alıyoruz...


    Un ,tuz, ve kabartma tozunu eleyerek bir kaseye alıp şekeri ekleyelim...Başka bir kasede yumurta ve sütü çırpalım...Yavaş yavaş karıştırarak una ekleyelim... Son olarak erimiş tereyağını ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim... Hamuru hafif unlu bir zemine alıp pütürsüz ve elastik hale gelene kadar yoğuralım ve 18 parçaya ayırıp küçük toplar yapalım... Elimizle hafifçe bastırarak yassılaştıralım... Yağlı tahta kaşık sapıyla ortalarına delki açalım... 


   Tavada altın sarısı rengi alana kadar kızartalım .... Kevgirle tavadan çıkartıp kağıt havlu üzerinde fazla yağını alıyoruz ve şerbete batırıyoruz... Üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz...

Afiyet Olsun...

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım.Annem de çok yapardı bunu o günlerimi hatırlattın.sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım ...
      Anneciğinize hürmetlerimi ve selamlarımı gönderiyorum...
      Sevgilerimle...

      Sil
  2. Canımm bunu notlarıma aldım hani ani tutan tatlı krizlerim de misss ilaç gibi gelecek hem kolay hem de hemen yapılabilecek olmasını çok sevdim Emelciğimmm canımmm paylaşımın için çok teşekkürler tatlımmm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım aynen çok pretik ve gerçekten çok hoş bir tadı var mutlaka yapıp yemelisin ...
      Sevgilerimle...

      Sil
  3. ben bir kez yeme fırsatı bulmuştum. muhtesem birşeydi. sizinkide süper olmuş gibi gözüküyor :) ellerinize sağlıkk

    YanıtlaSil
  4. Canım bende ilk defa çok değerli Cheflerin elinden yedim...
    Yukardada belirttiğim gibi bize ikram edilen bir lezzetti ve bende tarifini paylaştım ...
    Ama en kısa zamanda bende yapıcam...
    Teşekkürler Duygu Hanım ...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. harika canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...