expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

20 Temmuz 2013 Cumartesi

Papyon Tatlısı

     Ramazan şerbetli tatlısız asla olmaz diyorsanız gelin hepbirlikte bu tarifi deneyelim...
Hepinize güzel bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum güzel sofralarda gönülden sevdiklerinizle birlikte mutlu ve huzur dolu günlere inşallah...





         Malzemeler
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • Aldığı kadar un


        Üzeri İçin 
  • Ceviz
  • 1 adet yumurt akı
  • 150 gr eritilmiş tereyağ

      Şerbeti İçin 
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 subardağı su
  • 4-5 adet karanfil
  • 2-3 damla limon suyu

    Yapılışı: Öncelikle şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatıyoruz... Limon suyu ve 4-5 adet karanfil ilave edip biraz daha kaynatıp ocağın altını kapatıp soğuması için kenara alıyoruz...

    Süt ,yumurta ,sıvıyağ ,sirke ,vanilya ,bir tutam tuz ve unu yoğurma kabımızın içersine alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz ve hamurumuzun üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz...

  Hamurumuzu 3 eşit parçaya ayırdıktan sonra çok ince olacak şekilde açıyoruz ....


Geniş ağızlı su bardağı yada yuvarlak kalıp yardımıyla hamurdan yuvarlaklar kesiyoruz ...


3 adet yuvarlağın aralarına eriitiğimiz tereyağından sürüyoruz ve üst üste koyuyoruz...


Ortasından büzerek papyon şeklini veriyoruz...






Veeee üzerine yine tereyağ sürüyoruz yarım cevizi yumurta akına bulayıp büzdüğümüz tatlının tam ortasına yapıştırıyoruz...





    Kesme işlemini hamurumuz bitene kadar tekrarlıyoruz...

   Önceden ısıtılmış 180 C deki fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz...

   Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirip şerbetini içtikten sonra servis edebilirsiniz...






  Not:    Sofra  dergisine ait bu tarife karanfil ve vanilyayı ben ilave ettim çok da güzel oldu ve tarifin  aslında 4 adet hamur üst üste gelecek şekilde aralarına tereyağ sürüyoruz ama ben 3 adet hamurla yaptım fazla kalın olmasını istemedim..

   Her tarife kendimden bir şeyler katmayı seviyorum ...Ayrıca iyiki de 3 kat hamuru şekillendirmişim şerbetini anca içti sanırım ben biraz kalın tutmuşum açma işlemini siz dikkat edersiniz hamurunuzun ince olmasına...

     Ayrıca karanfil ve vanilya eklemeden sanırım çok yavan bir tarif olacaktı...Dilerseniz hamuru yoğururken tarçın da ilave edebilirsiniz yada rondodan geçirilmiş fındık  yada ceviz içi sanırım bunlarda farklı lezzetler katacaktır...

     Bu ölçülerde tam 12 adet tatlı çıkıyor siz ölçüleri 2 kat arttırarak daha fazla adet elde edebilirsiniz ...
Bu ilk deneme olduğundan ölçülerde arttırım yapmadım sonucun nasıl olacağından emin olamadığım için...Ama komşularıma da tattırdım iftardan sonra onlarda beğendiklerini söylediler...Umarım sizde hoşnut kalırsınız...





Afiyetler Olsun Hepinize...

14 yorum:

  1. Emelcim çok şık bir tatlı olmuş.ellerine sağlık canımmm..

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Oyyy oyy sol anahtarını mı alsam kalbi mi alsam ben en iyisi hepsini birden alıp gidiyim canımm tatlın harika olmuş ellerine sağlık çok öpüyorum canımmmm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canın sağolsun Vişnapım...
      Çok teşekkürler sağolasın tatlım...
      Bende öpüyorum seni sevgilerimle...

      Sil
  4. Emel'cim teşekkür ederim canım:)))Tatlın çok farklı ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. kesinlikle cok sik anlatim ve resimler sahane:)

    YanıtlaSil
  6. Harika görünüyor
    Tarif leziz olabilir herşey harika olabilir ama o sunum ahh o sunum
    işin püf noktası da bu sanırım
    çok zevklisiniz

    bu tarifi hamur yoğurmayı hiç sevmeyen ben denemek istiyorum :)

    haber veririm yapınca :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz bloguma...
      Teşekkür ederim güzel yorumunuz için çok sağolun...
      Mutlaka haber verin bekliyorum...
      Sevgilerimle...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...