Hepinize güzel bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum güzel sofralarda gönülden sevdiklerinizle birlikte mutlu ve huzur dolu günlere inşallah...
Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri İçin
- Ceviz
- 1 adet yumurt akı
- 150 gr eritilmiş tereyağ
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı şeker
- 3 subardağı su
- 4-5 adet karanfil
- 2-3 damla limon suyu
Yapılışı: Öncelikle şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatıyoruz... Limon suyu ve 4-5 adet karanfil ilave edip biraz daha kaynatıp ocağın altını kapatıp soğuması için kenara alıyoruz...
Süt ,yumurta ,sıvıyağ ,sirke ,vanilya ,bir tutam tuz ve unu yoğurma kabımızın içersine alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz ve hamurumuzun üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz...
Hamurumuzu 3 eşit parçaya ayırdıktan sonra çok ince olacak şekilde açıyoruz ....
Geniş ağızlı su bardağı yada yuvarlak kalıp yardımıyla hamurdan yuvarlaklar kesiyoruz ...
3 adet yuvarlağın aralarına eriitiğimiz tereyağından sürüyoruz ve üst üste koyuyoruz...
Ortasından büzerek papyon şeklini veriyoruz...
Kesme işlemini hamurumuz bitene kadar tekrarlıyoruz...
Önceden ısıtılmış 180 C deki fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz...
Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirip şerbetini içtikten sonra servis edebilirsiniz...
Not: Sofra dergisine ait bu tarife karanfil ve vanilyayı ben ilave ettim çok da güzel oldu ve tarifin aslında 4 adet hamur üst üste gelecek şekilde aralarına tereyağ sürüyoruz ama ben 3 adet hamurla yaptım fazla kalın olmasını istemedim..
Her tarife kendimden bir şeyler katmayı seviyorum ...Ayrıca iyiki de 3 kat hamuru şekillendirmişim şerbetini anca içti sanırım ben biraz kalın tutmuşum açma işlemini siz dikkat edersiniz hamurunuzun ince olmasına...
Ayrıca karanfil ve vanilya eklemeden sanırım çok yavan bir tarif olacaktı...Dilerseniz hamuru yoğururken tarçın da ilave edebilirsiniz yada rondodan geçirilmiş fındık yada ceviz içi sanırım bunlarda farklı lezzetler katacaktır...
Bu ölçülerde tam 12 adet tatlı çıkıyor siz ölçüleri 2 kat arttırarak daha fazla adet elde edebilirsiniz ...
Bu ilk deneme olduğundan ölçülerde arttırım yapmadım sonucun nasıl olacağından emin olamadığım için...Ama komşularıma da tattırdım iftardan sonra onlarda beğendiklerini söylediler...Umarım sizde hoşnut kalırsınız...
Emelcim çok şık bir tatlı olmuş.ellerine sağlık canımmm..
YanıtlaSilTeşekkürler Nurşencim...
SilSevgilerimle...
Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sağol...
SilSevgilerimle...
Oyyy oyy sol anahtarını mı alsam kalbi mi alsam ben en iyisi hepsini birden alıp gidiyim canımm tatlın harika olmuş ellerine sağlık çok öpüyorum canımmmm.
YanıtlaSilCanın sağolsun Vişnapım...
SilÇok teşekkürler sağolasın tatlım...
Bende öpüyorum seni sevgilerimle...
Emel'cim teşekkür ederim canım:)))Tatlın çok farklı ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilÇok sağol Deryacım...
SilSevgilerimle...
kesinlikle cok sik anlatim ve resimler sahane:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler sevgili Mavii...
SilSvgilerimle...
ÇOK TATLI GÖRÜNÜYOR
YanıtlaSilTeşekürler canım...
SilSevgiler...
Harika görünüyor
YanıtlaSilTarif leziz olabilir herşey harika olabilir ama o sunum ahh o sunum
işin püf noktası da bu sanırım
çok zevklisiniz
bu tarifi hamur yoğurmayı hiç sevmeyen ben denemek istiyorum :)
haber veririm yapınca :)
sevgiler
Hoşgeldiniz bloguma...
SilTeşekkür ederim güzel yorumunuz için çok sağolun...
Mutlaka haber verin bekliyorum...
Sevgilerimle...