expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

9 Haziran 2013 Pazar

Frambuazlı ve Çikolata Soslu İrmik Tatlısı


  Merhabalar sevgili dostlar güzel yaz günlerinde içimize seinletecek ayrıca pratik ve bollll çikolata soslu frambuazlı irmik tatlısı tarifimi paylaşıcam bugün sizlerle tarifin orjinalini Sevgili arkadaşımız Mutfak Sırları ' nda görmüştüm marketimizde karadut olmadığından bende Süperfresh'in dondurulmuş frambuazını kullanarak yaptım mayhoş ve değişik bir tadı vardı ...

     Bu güzel tarifi bizlerle paylaştığından dolayı sevgili  Mutfak Sırları'na  teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum... Gelelim tarifimize ;








         Malzemeler
  • 400 gr dondurulmuş frambuaz
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 50 gr tereyağ
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kedidili bisküvisi ( 2' li paket'in 1 tanesi yeterli geliyor )

        Üzeri için
  • 1 paket Dr .Oetker Çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt

        Yapılışı : Süt , irmik , şeker ve frambuazlarımızı tencereye alıp blenderdan geçiriyoruz...Orta ateşte koyulaşıp göz göz olana dek pişiriyoruz...Uzun bir kek kalıbını aliminyum folyo yardımıyla kaplıyoruz... Kalıba irmik tatllısının üçte birlik kısmını döküyüp yayıyoruz ve üzerini kedidili bisküvi ile kaplıyoruz...Ardından kalan irmik tatlısının yarısını da boşaltıyoruz ve üzerini kedidili bisküvü ile kapladıktan sonra kalan irmik tatlımızı son katın üzerine dökerek bitiriyoruz...Üzerinide folyoyla kapatıp 1 gece buzdolabında bekletiyoruz...

   Dolapta beklettiğimiz tatlımızı servis öncesinde bir kaba ters çevirip üzerinden folyoyu çıkartıyoruz ve çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz...Oda sıcaklığına geldiğinde tatlımızın üzerine dökerek servis ediyoruz...





Afiyet Olsun...





2 yorum:

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...