Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 1/2 kg dana eti (benim genelde tercihim antrikot bu bana annemden kalma bir alışkanlık vazgeçemiyorum dileyen kuzu etiyle de pişirebilir...)
- 1 baş kuru soğan
- 1 diş sarımsak (buda benim vazgeçilmezim)
- 1 adet kesme şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- Arzunuza göre baharat pul biber ve karabiber ,kekik
- Kaynamış su
Yapılışı : Bir akşam önceden nohutları yıkayıp bir kabın içersinde üzerlerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyip sabaha kadar bekletiyoruz...
Ertesi gün nohutları yumuşayana kadar kaynatıyoruz... Soğanları yemeklik doğrayıp sarımsağımızıda ince kıyıp tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun... Etleri ekleyip bıraktıkları suyu çekene kadar pişiriyoruz... Salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavuruyoruz.... Daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup etler yumuşayana kadar pişiriyoruz... Etler yumuşayınca nohutları üzerlerine ekleyin et ve nohutumuz istediğimiz kıvama gelince tuzunuve baharatları ilave edip biraz daha kaynatıp ocağımızı kapatıyoruz...
Afiyet OLSUN...
Ertesi gün nohutları yumuşayana kadar kaynatıyoruz... Soğanları yemeklik doğrayıp sarımsağımızıda ince kıyıp tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun... Etleri ekleyip bıraktıkları suyu çekene kadar pişiriyoruz... Salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavuruyoruz.... Daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup etler yumuşayana kadar pişiriyoruz... Etler yumuşayınca nohutları üzerlerine ekleyin et ve nohutumuz istediğimiz kıvama gelince tuzunuve baharatları ilave edip biraz daha kaynatıp ocağımızı kapatıyoruz...
Afiyet OLSUN...
Annemin klasik bayram yemeğidirSizin de ellerinize sağlık!
YanıtlaSilKoca kış ayı geldi geçiyor aklıma geldi yapıyım dedim...
SilTeşekkür ederim eminim annenizin yaptığı daha lezzetlidir...
Sevgilerimle canım...
yemekte et varsa tam benlik demektir...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık...
Teşekkürler Şirinem...
SilEmelcim bizim evdede senede 2 defa eşimin özel isteği üzerine pişer,ama kemikli kuzu etiyle pişiririm..Çok güzel olur,bide gaz yapmasa..tadına doyum olmuyo..ellerine sağlık canım..afiyetler olsun..
YanıtlaSilEminim ki kuzu etiylede güzel oluyordur ama ben pek kuzu etine kokusundan dolayı alışık değilim ...
SilAynen ama arada yemek lazım...Çok teşekkür ederim sağolasın Nursencim...Sevgilerimle...
Yarasin!...Sifa olsun!..
YanıtlaSilPek severim kendilerini :)
Sevgiler.
Teşekkürler...
SilALLAH razı olsun canım ...
Benden de kucak dolusu sevgiler...
Ellerine sağlık canım,yanına pilav ve turşu nefis üçlü oğlumun en sevdiği yemeklerden..Afiyetler olsun...
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sağol...
SilSevgilerimle...
Merhabalar ...
YanıtlaSilÇoook teşekkür ederim güzel yorumunuz için...
Ne güzel memnun oldum aramıza hoşgeldin o halde memnuniyetle hemen ziyaret edicem canım...
Sevgilerimle...
Bloğunuzu yeni keşfettim çok severim etli nohutu sarmısaklı hiç denemedi ama her şeye yakıştığı gibi buna da çok yakışacaktır :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilMerhabalar Damla Hanım...
SilBloguma hoşgeldiniz...
Ben çorbalar hariç nerdeyse her tencere yemeğime sarımsak ve 1 tane kesme şeker katarım...
Çok lezzet verdiğini düşünüyorum etrafımdakilerden de aldığım güzel tepkilerden dolayı vazgeçilmezim oldu...
Teşekkür ederim...
Sevgilerimle...
Afiyetler olsun..uzun zamandir aklimda bir pisiremedim. Eline saglik..
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgili adaşım…
Sil