Merhabalar hepinize güzel bir gün geçirmenizi diliyorum... İstiklal caddesinde Fıccın adında bir mekan var ev yemekleri yapıyorlar ve ben çalıştığım zamanlarda onun dereotlu poğaçasını yemeye bayılırdım ...Kaldıysa tabi sabah erkenden bitiverirdi...Bizde bir çözüm yolu bulmuştuk sevgili Sado işe gelirken alıverirdi...
O zamanlarda Cihangir 'de oturan iş arkadaşım Sado gelip Emel Hanım Dereotlu Poğaça kalmamış dediğinde suratımdaki ifade sanırım karşı taraftan hiç hoş olmayan bir görüntüdür ...Ama olsun yine de alternatif poğaçalarından biri olan patlıcanlı yada patatesli poğaçalardan alırdı sevgili Saadet bilirdiki Emel ablası onları da çok severdi...
Zaman içinde sahiplerinin müşterimiz olduğunu öğrendik tarifini aldık bize kadarını uyarladı sağolsun yapan bayanlar tarifini verirken ayrıca telefonla siparişimizde de ayırıp sıcak sıcak gönderirlerdi nasıl mutlu olurdum o zamanlar... Tabiki pastanedeki satış fiyatından daha fazlaydı o yıllara göre 2005 yılında 1 liraydı ama o lezzete değerdi doğrusu çünkü pastaneler ne kadar lüks ve güzel olursa olsun poğaçalarını yediğim zaman mutlaka midemde yanma yapar o yüzden genelde pastaneden mayalı açma çeşitlerinden yemeyi tercih ederdim... Tarif defterimi karıştırırken rastladım bu sabah ve hemen yapıveriyim de evdeki sevdiklerim kahvaltıda sıcacık yesinler diye ve ayrıca sevgili dostlarım ve arkadaşlarımda bu güzel lezzetden haberdar olsun istedim uzun zamandır hastalıktı v.s .derken post yayınlıyamıyordum...
Gelelim poğaçamızın tarifine ...
Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket instant maya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
- Aldığı kadar un
İç malzemesi
- 250 gr Ezine Peynir (Bu benim takıntımdan dolayı )
Üzeri için
- Susam , çörekotu yada haşhaş tohumu
- Ayırmış olduğumuz yumurtanın sarısı
Yapılışı : Tüm hamur malzemesini karıştırıp, yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz... Yoğurduğumuz hamurun üstünü örterek, ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin ve mayalanarak kabarmasını sağlayın...Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde açıp ,içine bir miktar peynir koyduktan sonra kapatın...
Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin...Önceden 180 C de ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin...
Afiyet Olsun...
Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor sevgiler:))
YanıtlaSilTeşekkür ederim Hatice Hanımcım...
SilSevgilerimle...
Ben bayılırım bu poğaçaya elinize sağlık ..takipteyim sevgiler.. banada beklerim bu arada:))
YanıtlaSilmutfaksevgisi.com
Sıcakken mükemmel oluyor özellikle tavsiye ederim...
SilTeşekkürler gelmez olurmuyum hemen ...
Sevgilerimle...
ellerinize sağlık puf puf
YanıtlaSilsevgiler
Teşekkür ederim canım sağolasın...
SilBenden de kucak dolusu sevgiler...
elıne sağlık artık bıze yaparız
YanıtlaSilTeşekkürler yaparsınız hemde alasını...
SilSevgilerimle...
çok güzel görünüyor pastane poğaçası gibi mutlaka deneyeceğim çünkü pastane poğaçası gibi olmuyor ben yapınca birde bu tarifi deneyim eline sağlık pazar kahvaltısı için harika olur
YanıtlaSilEvet pastane poğaçası gibi ama daha lezzetli belki içersindeki tereyağ ve dereotunun yoğunluğundan olabilir...
SilDenemeni tavsiye ederim kesinlikle Pazar kahvaltısı için güzel bir seçim olur...
Sevgilerimle...
Canım ellerine sağlık olsun dereotu çok yakışıyor poğacalara her bir şeylere .Afiyetler olsun,sevgilerimle.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım bencede dereotu çok yakışıyor ...
SilSağolasın buyur beraber olsun...
Sevgilerimle...
Pofidik,pofidik ne kadar da nefis gözüküyorlar:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Afiyet olsun:)
Güzel yorumunuz için teşekkürler...
SilSağolasın buyrun beraber yiyelim afiyetle ...
Sevgilerimle...