expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2 Aralık 2012 Pazar

Fırında Sucuklu ve Kaşarlı Patates





    Merhabalar tarifi çok basit fakat çok lezzetli bir kahvaltılık aperatif  malzemelerimiz kısa ve öz patates, sucuk , kaşar çok az sıvıyağ , karabiber ,kırmızı biber ...

     Öncelikle patateslerimizi ayıklayıp 1 cm kalınlığında uzunlamasına kesip üzerlerine tuz ve sıvıyağ döküp fırına veriyoruz...Arzuya göre baharat ekleyip fırında patateslerimiz pişene kadar pişiriyoruz ben 200 C de 30 dk kadar pişiriyorum...

   Daha sonra üzerine kaşar ve sucuk koyduktan sonra tekrar fırına verip kaşarın erimesini bekliyoruz...Harika ve çok hafif bir lezzet...Israrla tavsiye edilir...


  Afiyet Olsunnnnn.....

Emel'in Mutfağı: Tarçınlı İrmik Helvası

Emel'in Mutfağı: Tarçınlı İrmik Helvası

Tarçınlı İrmik Helvası





          Malzemeler
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı şeker ( İsteğinize göre azaltabilirsiniz...)
  • 5 su bardağı süt
  • 125 gr tereyağ
  • şam fıstığı , tarçın

  Yapılışı :Tereyağımızı tenceremize alıp eritiyoruz...Şam fıstıklarımızı biraz kavurduktan sonra irmiğimizi ilave ediyoruz kısık ateşte istediğimiz rengi alana kadar kavuruyoruz...Biraz tarçın ilave edip kavurmaya devam ediyoruz...

  Diğer tarafta süt ve şekerimizi karıştırıyoruz ve ocakta kavurmakta olduğumuz helvamıza ilave ediyoruz...Şerbetini çekene kadar ocakta karıştırıyoruz ve şerbetini çektikten sonra tenceremizin kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz...Daha sonra dilediğiniz şekilde servis ediyoruz ...

Afiyet Olsun...

Krem Şantili Çiçek Poğaça




         Malzemeler
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 125 gr margarin
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılıcak)
  • 1 yemek kasığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket Dr.Oetker İnstant maya
  • 1 paket Dr.Oetker Kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt ( ılık olacak )
  • 1 paket Dr.Oetker Krem Şanti
  • Aldığı kadar un  
         İç Malzemesi : 
  •   Beyaz peynir ya da lor peynir isteğe bağlı 
         Üzeri İçin
  • Susam ya da çörekotu

  Yapılışı : Mayamızı ılık süt ve şekerle birlikte karıştırıyoruz. Daha sonra kalan bütün malzemeleri karıştırıp krem şantiyi de ilave ediyoruz...Yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar unumuzu ilave ediyoruz...Yaklaşık olarak 1 saat kadar mayalanması için bekletiyoruz ...Mayası gelen hamurumuzdan limon büyüklüğünde bezeler alıp avcumuzun içersinde yuvarlıyoruz...Avuç içimizin büyüklüğünde bezelerimizi açıp içersine beyaz peynir ilave edip yuvarlıyoruz...Daha sonra 5 kenarından kesip ortasını yuvarlak bir kapakla yada parmağımızla bastırabiliriz…

  Fırın tepsimizi yağlayıp poğaçalarımızın üzerlerine yumurta sürüp çörekotu veya susam dökerek 180 C de ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.. Fırından çıkardıktan sonra pişirdiğimiz poğaçaların üzerine nemli bir bez örtüp 10 -15 dakika sonra alıyoruz…

Afiyet Olsun...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...