expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2 Aralık 2012 Pazar

Tarçınlı İrmik Helvası





          Malzemeler
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı şeker ( İsteğinize göre azaltabilirsiniz...)
  • 5 su bardağı süt
  • 125 gr tereyağ
  • şam fıstığı , tarçın

  Yapılışı :Tereyağımızı tenceremize alıp eritiyoruz...Şam fıstıklarımızı biraz kavurduktan sonra irmiğimizi ilave ediyoruz kısık ateşte istediğimiz rengi alana kadar kavuruyoruz...Biraz tarçın ilave edip kavurmaya devam ediyoruz...

  Diğer tarafta süt ve şekerimizi karıştırıyoruz ve ocakta kavurmakta olduğumuz helvamıza ilave ediyoruz...Şerbetini çekene kadar ocakta karıştırıyoruz ve şerbetini çektikten sonra tenceremizin kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz...Daha sonra dilediğiniz şekilde servis ediyoruz ...

Afiyet Olsun...

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık :) gece gece bu tarifi gördüm ve üşenmedim kalktım yaptım :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler...Ne güzel bende nezaman canım çekse üşenmeden yaparım...
    Umarım beğenmişsindir...Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...