expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2 Aralık 2012 Pazar

Krem Şantili Çiçek Poğaça




         Malzemeler
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 125 gr margarin
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılıcak)
  • 1 yemek kasığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket Dr.Oetker İnstant maya
  • 1 paket Dr.Oetker Kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt ( ılık olacak )
  • 1 paket Dr.Oetker Krem Şanti
  • Aldığı kadar un  
         İç Malzemesi : 
  •   Beyaz peynir ya da lor peynir isteğe bağlı 
         Üzeri İçin
  • Susam ya da çörekotu

  Yapılışı : Mayamızı ılık süt ve şekerle birlikte karıştırıyoruz. Daha sonra kalan bütün malzemeleri karıştırıp krem şantiyi de ilave ediyoruz...Yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar unumuzu ilave ediyoruz...Yaklaşık olarak 1 saat kadar mayalanması için bekletiyoruz ...Mayası gelen hamurumuzdan limon büyüklüğünde bezeler alıp avcumuzun içersinde yuvarlıyoruz...Avuç içimizin büyüklüğünde bezelerimizi açıp içersine beyaz peynir ilave edip yuvarlıyoruz...Daha sonra 5 kenarından kesip ortasını yuvarlak bir kapakla yada parmağımızla bastırabiliriz…

  Fırın tepsimizi yağlayıp poğaçalarımızın üzerlerine yumurta sürüp çörekotu veya susam dökerek 180 C de ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.. Fırından çıkardıktan sonra pişirdiğimiz poğaçaların üzerine nemli bir bez örtüp 10 -15 dakika sonra alıyoruz…

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...