expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

18 Kasım 2012 Pazar

Şeftalili Muhallebi


 
          Malzemeler 

  •  8  Adet Pötibör bisküvi
  •  2  Su bardağı süt
  •  3  Çorba kaşığı un
  •  1  Çay bardağı şeker
  •  2  Adet şeftali
  •  1  Çorba kaşığı kakao


           Sosu için :  

  • 1 Su bardağı su
  • 1 Tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 Tatlı kaşığı nişasta
  • 1 Çorba kaşığı toz şeker


    Yapılışı :  8 adet bisküviyi rondoda parçalayıp galeta unu kıvamına getiriyoruz. Borcamın uzun tepsisine  yayıyoruz. Tenceremizde 3 çorba kaşığı un , 1 çay bardağı şeker  ve 2 su bardağı sütü çırpıcı
yardımıyla sürekli karıştırarak muhallebi hazırlıyoruz..

    Borcama yaydığımız bisküvi parçalarının üzerine 1 çorba kaşığı kakaoyu serpiyoruz... Üzerine  yapmış olduğumuz muhallebimizi yayıyoruz. Soğuması için dolapta bekletiyoruz..

   Ayrıca 1 tatlı kaşığı nişasta ,toz şeker ,granül kahve ve suyu ocakta sosu için karıştırıyoruz...Bu arada şeftalilerimizi soyup ince dilimler haline getiriyoruz.  Buzdolabında soğutmuuş olduğumuz
muhallebimizi biçak yardımıyla kareler halinde kesip bir başka kaba ters olarak çevirip alıyoruz...

   Altındaki bisküvi ve kakaolar üste çıkıyor ,muhallebi altta kalıyor... (Ayrıca granül kahve yerine kakaoda kullanabiliriz...)

   Üzerine ince doğranmıış şeftalileleri diziyoruz. Diğer taraftan ocakta  hazırlamakta olduğumuz sosu üzerine döküyoruz ...Arzuya göre üzerine Antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süsleyebiliriz... 
                                                                                                                                 
                                                                                                                                           Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...