- 8 Adet Pötibör bisküvi
- 2 Su bardağı süt
- 3 Çorba kaşığı un
- 1 Çay bardağı şeker
- 2 Adet şeftali
Sosu için :
- 1 Su bardağı su
- 1 Tatlı kaşığı granül kahve
- 1 Çorba kaşığı kakao
- 1 Tatlı kaşığı nişasta
- 1 Çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı : 8 adet bisküviyi rondoda parçalayıp galeta unu kıvamına getiriyoruz. Borcamın uzun tepsisine yayıyoruz. Tenceremizde 3 çorba kaşığı un , 1 çay bardağı şeker ve 2 su bardağı sütü çırpıcı
yardımıyla sürekli karıştırarak muhallebi hazırlıyoruz..
Borcama yaydığımız bisküvi parçalarının üzerine 1 çorba kaşığı kakaoyu serpiyoruz... Üzerine yapmış olduğumuz muhallebimizi yayıyoruz. Soğuması için dolapta bekletiyoruz..
Ayrıca 1 tatlı kaşığı nişasta ,toz şeker ,granül kahve ve suyu ocakta sosu için karıştırıyoruz...Bu arada şeftalilerimizi soyup ince dilimler haline getiriyoruz. Buzdolabında soğutmuuş olduğumuz
muhallebimizi biçak yardımıyla kareler halinde kesip bir başka kaba ters olarak çevirip alıyoruz...Altındaki bisküvi ve kakaolar üste çıkıyor ,muhallebi altta kalıyor... (Ayrıca granül kahve yerine kakaoda kullanabiliriz...)
Üzerine ince doğranmıış şeftalileleri diziyoruz. Diğer taraftan ocakta hazırlamakta olduğumuz sosu üzerine döküyoruz ...Arzuya göre üzerine Antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süsleyebiliriz...
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...