expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

8 Şubat 2020 Cumartesi

Süt karamelli Kafkas Çöreği...

Merhabalar,
Uzun zaman önce yaptığım bu güzel lezzet taslak olarak unutulmuş.
Halbuki paylaştım sanıyordum neyse efendim uzun bir ara ardından paylaşım yapmak bu tarife kısmetmiş diyelim...
Denediğizde sizler de çok seveceksiniz emin ki...


Malzemeler
  • 500 gr un
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket Pakmaya Kafkas Çöreği Harcı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
      Ara katları İçin
  • 1 adet @mardelturkiye Süt Karameli
      Üzeri İçin
  • Kavrulmuş susam

  Yapılışı:  Karıştırma kabımıza unumuzu  eleyelim ve üzerine @mutfaginyildizi Kafkas Çöreği Harcının tamamını dökelim ve çırpıcı yardımıyla iyice karıştıralım.
Hemen ardından toz şeker,süt ,sıvıyağ,1 yumurtanın tamamı ve diğerinin akını ilave edip ılık suyu azar azar ilave ederek yoğuralım.
Pürüssüz bir hal alıp, hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim.
Üzerini temiz bir mutfak bezi örtelim yada streç film ile kapatarak yaklaşık 30 dakika kadar bekletelim...
Mayalanıp iki katına gelen hamurun havasını almak için hafifçe yoğurup 2 eşit parçaya ayıralım ve  45 dakika daha mayalanması için bekletelim ...
Ben diğer parçayı daha sonra kullanmak üzere buzdolabı poşetine alıp derin dondurucuya kaldırdım.
Bu çöreği hazırlamak için 3 eşit parçaya ayırdığımız hamuru merdane yardımıyla yaklaşık 30 cm büyüklüğünde açalım. Tezgâhımıza yağlı kağıt serelim.
Ilk ve ikinci katına spatula yardımıyla süt reçeli sürelim kalan son kat hamuru sade bırakıp ikiye katlayalim ve kesici alet yardımıyla katlanan yere gelmeyecek şekilde v şeklinde üçgenler keselim.
Altı adet üçgen uc elde edicez aralardan çıkan 4 adet  üçgen hamurları üzeri için kullanacağız.
Videoda izleyince daha rahat anlayabilirsiniz kesim şeklini .
Kesim işlemi bitince iki ucu birleştirelim ve üçgenlerin ortasını kesici yardımıyla kesip hamuru  uçlarını elde ettigimiz kestikten alttan üste doğru iki defa dolayarak geçirelim.Üzeri içinde aynı işlemi uygulayıp iki boşlukta bir olacak şekilde parçaları üzerine yerleştirelim ve kalan son parçayı da gül şeklinde dolayarak hamurun ortasındaki boş kalan alana yerleştirerek yumurta sarısı sürelim ve kavrulmuş susam serperek 180 C 'de önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri ve altı nar gibi kızarana kadar pişirelim.Mayalı Çörek Harcı içersinde tarçın,mahlep zerdecal ve yenibahar bulunuyor .

Afiyetler Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...