expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

23 Kasım 2019 Cumartesi

Incirli Muhallebi

Uzun bir zaman ardından tekrar merhabalar Sevgili Blogcanlarım,
Enfes bir lezzet tıpkı görseli gibi...
Kendi hazırladığım Granola  nefisss bir sütlü tatlı ile eşleşip çikolata sosu ile birleşirse ortaya bu güzellik çıkar elbet.
Granola ve İncirli muhallebi...





Malzemeler
🍥1 kg süt
🍥1 su bardağı un
🍥50 gr tereyağı
🍥1 su bardağı şeker
🍥1 adet yumurta sarısı
🍥1 paket vanilya
🍥1 paket Dr.Oetker kremşanti
🍥3 adet İncir
Yapılışı: Tencerimize süt , un ve şekeri ,yumurta sarısını ve tereyağı koyup ocağımız orta hararetli ateşte açarak muhallebi kıvamına gelip göz göz olana kadar çırpma teliyle karıştırararak pişiriyoruz.
Ardından vanilyamızı da ilave edip karıştırıyoruz ve ocağımızın altını kapatıyoruz...
Daha sonra 10 dakika kadar mikserle çırparak içersine  toz kremşantiyi de ekleyip çırpıyoruz
Arzu ederseniz benim yaptığım gibi kuplarda bir kaşık Granola  karışımından, 1 kepçe muhallebi, Granola ve tekrar muhallebi, yan taraflarına da ince dilimlediğiniz incir yerleştirerek kuplarımıza koyabilir ve  üstüne çikolata sos döküp süsleyerek  servis edebiliriz...
Granola İçin
🍥1,5 su bardağı yulaf ezmesi
🍥1 çay bardağı ceviz
🍥1 çay bardağı kaju
🍥1 çay bardağı badem
🍥1 çay bardağı gün kurusu kayısı
🍥1çay bardağı gojibery
🍥1 çay  çekirdeksiz üzüm kurusu
🍥1 çay  bardağı pekmez
🍥3 yemek kaşığı dolusu bal
🍥1 çay kaşığı toz tarçın

Yapılışı Ceviz, badem ve kajuyu iri parçalar halinde doğrayıp bir kap içinde alın.
Üstüne yulaf ezmesi, tarçın  ilave ederek karıştırın.
Bal ve pekmezi bir kap içinde karıştırıp diğer kuru malzemelerimize ekleyip hepsi pekmeze bulanıncaya kadar karıştıralım.
Yağlı kağıt serdipimiz fırın tepsimize  granola karışımını  güzelce yayalım. .
Fırına verdikten 10 dakika sonra tepsiyi fırından çıkarıp içindeki  malzemeyi spatula yardımıyla karıştırıp  tekrar fırına verelim. .
10 dakika sonra tekrar aynı karıştırma işlemini yapıp fırına verelim .
5 dakika daha fırınladıktan sonra fırını kapatalım ve Fırın kapağını açın tepsi içindeken granolayı soğumaya bırakalım.
Tamamen soğuyan granolayı elinizde ufalayarak kavanoza alalım. İsteğe göre içine kuru meyve ilave ederek saklayın ben, gojibery , günkurusu tercih ettim.
Afiyetler olsun sizlere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...