expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

8 Ağustos 2019 Perşembe

Limonlu Cheesecake

Merhabalar Değerli Blog canlarım,
Umarım herkesin keyfi yerindedir. Sıcak havalarda ferahlatan bir lezzet arıyorsanız. Bu tarifi uygulamanız öneririm. Biz çok severek tükettik sizlerin de beğeneceğinizi umud ediyorum.



🍋 Limonlu Cheesecake



Malzemeler
       
     Kreması için

  • 600 gram labne peyniri
  • 200 ml sıvı krema
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı glutensiz un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Limon kabuğu rendesi

       Tabanı için:

  • 2 paket Burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı ince çekilmiş badem .


       Sosu için:

  • 3 adet limonun suyu
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 paket vanilya


Yapılışı :Öncelikle yuvarlak kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt yerleştirelim.
Cheesecake 'in tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim, tereyağını eritip,  bisküvilerimizin üzerine  dökelim,  bademlerimizi ilave edip karıştıralım spatula yardımıyla  tabana güzelce  yayalım.
Tabanın her yerinin eşit olması için elimizle veya bir bardak yardımıyla bastıralım ve ardından biraz soğuması için dolaba kaldıralım
Kremasını hazırlamak  için :
Cam kasemizin içerisinde labne peynirini ve  kremayı koyup güzelce çırpalım.
Sırasıyla  diğer malzemeleri de ilave edelim.
Rendenin ince tarafıyla limonun rendeleyip karışımımıza ilave edelim.
✔️Bu aşamada  dikkat  etmemiz gereken en  önemli husus  Yumurtaları tek tek kırıp çok fazla çırpmayalım lütfen !
Daha sonra dolapta beklettiğimiz Cheesecake tabanımızın üzerine hazırlamış olduğumuz krema karışımı dökelim.  Pişirme işlemine başlamadan önce  fırının altına geniş su dolu tepsi veya bir kap koyalım ki cheesecakemiz pişerken çatlamasın ve kırılmasın.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri hafif kizarana kadar 45-50 dakika kadar  fırının ağzını hiç açmadan pişirelim.Ortası hafifi sallanmıyorsa pişme işlemi tamamdır.
Daha sonra fırının kapağını aralayıp 20-25 dakika  daha fırının içinde bekletelim kreması I'm ortası artık  sallanmıyorsa olmuş demektir.
Limon Sosunu  için; Sos tenceremizin içersine  limon suyunu ve su koyup diğer malzemelerini ekleyip karıştıralım. Bu arada ben renginin daha sarı olması için yumurta sarısı kullanmak yerine sosunda silme 1 çay kaşığı  zerdeçal ilave ediyorum hoş bir rengi oluyor .
Sosumuz soğuduktan sonra cheesecakenin üzerine döküp 1 gece buzdolabında bekletip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
 #limonlucheesecake🍋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...