expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

5 Nisan 2019 Cuma

Asma Yaprağında Enginar Dolması


Merhabalar herkese,
Karaciğer dostu enginar ile zeytinyağlı sarma lezzetini birleşimi sonrası enfes bir lezzet olan bu Tarifimi denemeyen kalmasın İnstagram hesabımda en çok denenen  kaydedilen ve güzel yorumlar alan bu leziz Tarifimi buraya eklemeyi unutmuşum . Ama neyse ki geç de olsa  farkettim sizlerle de paylaşmak bugüne kısmetmiş diyelim  
Sevgiyle ve mutlulukla kalın, keyifli akşamlar dilerim 





Malzemeler
🍥4 adet enginar çanağı
🍥1 adet limon
🍥 2 adet soğan
🍥250 gr taze asma yaprağı
🍥Yarım çay bardağı zeytinyağı
🍥1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
🍥Yarım su bardağı pirinç
🍥2 yemek kaşığı kuşüzümü
🍥1 kesme şeker
🍥Yarım çay bardağı sıcak su
🍥1 çay kaşığı karabiber
🍥1 çay kaşığı kimyon
🍥Bir tutam tarçın
🍥Taze nane
🍥Yarım demet dereotu
🍥1 adet  havuç
🍥Tuz

Üzeri için
🍥Yarım çay bardağı zeytinyağı
🍥Yarım limonun suyu
🍥1.5 su bardağı su






Yapılışı : Enginarları kararmamaları için limonla ovduktan sonra limonlu suyun içinde bekletelim.
1 adet soğanın kabuğunu soyup küp küp doğrayalım...
Yarım çay bardağı zeytinyağını tenceremize alıp Dolmalık fıstıkla birlikte soğanımızı kavuralım...
Pirincimizi  ekleyip kavurmaya devam edelim...
Ufak bir hatırlatma her enginar çanağı için bir yemek kaşığı dolusu pirinç kullanabilirsiniz farklı afetlerde yapacağınız zaman aklınızda bulunsun.
Kuşüzümü, şeker, tuz ve sıcak suyu ekleyip. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim...
Karabiber, tarçın, kimyon, ince kıyılmış taze nane ve dereotunu ilave edelim...
Karıştırdıktan sonra  tencereyi ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım...




Bir tabağın içerisine  üzerine sıcak suda haşlanmış 2 yada 3 adet taze asma yaprağını bir kare oluşturacak şekilde yayalım.Siz yapraklarınızın büyüklüğüne göre 2 adet de kullanabilirsiniz...)
 Üzerine enginarı yerleştirelim ve  Enginar çanağına, hazırlamış olduğumuz ılduğumuz iç harçtan 2 yemek kaşığı dolusu dolduralım...
Taze asma yaprağı ile enginarın her tarafını örtecek şekilde saralım ve üzerini bir adet asma yaprağı ile kapatarak güzelce sarın...





Diğer enginarları da aynı şekilde hazırlayın....
Diğer soğanımızı piyazlık doğrayıp tencerenin dibine yayın. Halka kesilmiş havuçları ben papatya şeklindeki aparatla şekil verdim ve tencereye ekledim.
İki yemek kaşığı Zeytinyağı ile biraz kavurduktan sonra üzerlerine enginar dolmalarını yerleştirip , zeytinyağı, limon suyu ve suyu karıştırarak ilave edelim...



Su kaynayana kadar hızlı daha sonra ise kısık ateşte 45 dk pişirelim...
Ilık yada soğuk olarak servis edebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...