expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

28 Aralık 2018 Cuma

Gökkuşağı Tatlısı...

 Merhabalar güzel insanlar   ,
Bugün sizlerle paylaşacağım tarifimi çok seveceksiniz hem yapımı keyifli hemde görseliyle sizlerin ve sevdiklerinizin gönlünde yer edinecek bir lezzet.
Gökkuşağı Tatlısı...




       Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1  çay bardağı sıvıyağ
  • 3 çay bardağı irmik
  • 3 çay bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 limon kabuğu rendesi 
      Şerbeti İçin
  • 4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Bir kaç damla  limon suyu




Yapılışı :Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Toz şeker ve suyu  tenceremize alıp  şeker eriyene kadar karıştırıp 15-20 dakika kaynatalım.

Limon suyumuzuda ilave edip 5 dakika kadar daha kaynatıp ocağımızın altını kapatıp soğumaya bırakalım...

Tatlımız için 3 yumurta ve toz şekeri mikserle kar kıvamına gelene dek çırpalım. Sıvı yağ ve yoğurdu ilave ederek karıştıralım. Bir cam kase içersine unumuzu eleyelim , İrmik ,kabartma tozu, vanilya ve Hindistan cevizi  ile karıştıralım. Limon kabuğu rendesini karışıma ilave edip spatula yada tel çırpıcımız yardımı ile tüm malzeme izi birleştirelim ve  alttan üste karıştırarak homojen hale getirene kadar karıştıralım.

Fırın tepsimize yağladıktan sonra kek karışımımızı  döküp spatula yardımıyla güzelce yayalım...
Fırınımızı 180 derecede ayarlayıp üzeri  kızarana kadar pişirelim...


Pişen revanimizin üzerine , soğuyan şerbeti  yavaş yavaş dökelim.
Şerbeti çektikden sonra , ister yuvarlak bir kalıp yada çay bardağıyla isterseniz de benim gibi papatya kalıp yardımıyla  yan yana olacak şekilde keselim ters çevirerek servis tabağına alalım.


Aralarındaki artan kekleri toplayıp bir kaseye aktaralım.Hindistan cevizi ve kakaoyu  ilave edip kalıplar kestiğimiz için artan şerbetlikek ile birlikte yoğuralım.
Kakaolu karışımla yine  yuvarlak yada benim gibi papatya kalıp yardımıyla şekillendirelim ve tatlılarımızın üzerlerine oturtalım.




Krem şanti , kaymak yada  dilediğiniz şeklide süsleyerek servis edelim.
Ben minik renkli papatya şekerlemeler Antep fıstığı ve  dondurucuda ki böğürtlenle süsledim ve servis için buzdolabında dinlendirdim.
Hepiniz bu lezzeti çok seveceksiniz eminim ki...
Orijinal tarif de hindistan cevizi ve vanilya yok bu da benim ufak lezzet dokunuşlarımdan.





1 yorum:

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...