expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

5 Mayıs 2017 Cuma

Peynirli Karnıyarık Poğaça


 
       

       Malzemeler
  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  •  2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak )
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un
        İç Malzemesi İçin

  • 500 gr Ezine beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz 

  Yapılışı : Karıştırma kabımıza bir miktar un alıp havuz şeklinde ortasını açalım yumurta , şeker, tuz ve sıvıyağ ilave edelim.Sütü ılık bir şekilde ısıtalım ve içersine instant mayamızı ilave edip karıştıralım. Unlu karışıma ilave edelim ve elimize yapışmayacak kıvamda ama çok katı olmayacak yumuşacık bir hamur elde edene kadar un ilavesi yapalım....

Elde ettiğimiz hamurumuzun üzerine yağladığımız strech filmle kapatarak 45 dakika kadar mayalandıralım...

Hamur iki katına ulaştığında tekrar yoğuralım ve havasını alalım.
Ardından 15 dakika kadar daha bekletelim ve mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayalım. Merdane yardımıyla  çay tabağı büyüklüğünde açarak iki yanından eşit olarak bıçak yardımıyla kesip ortasına iç harcı yerleştirelim. Ve kesik kenarlarından tutarak hamuru birbiri içersinden geçirip şekil verelim...

Tepside yaklaşık 15 dakika mayalandıralım ve üzerine yumurta sarısı ve süt karışımı sürelim.
Önceden ısıttığımız 180 C fırınımızda 25 dakika kadar pişirelim.
Kolaylıklar diliyorum sizlere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...