expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

28 Nisan 2017 Cuma

Patatesli Çıtır Börek

 Merhabalar Sevgili Blogcanlarım ,
Böreklerin her çeşidi hepimizin afiyetle tükettiği ve kabul günlerimizde tercih ettiğimiz tuzlu çeşitlerin başında gelir.Hele bir de iç harcı enfes ve bolsa değmesinler keyfime …

Bugün sizlerle paylaşmak istediğim tarifim yine benim canımın içi rahmetli prensesim anneciğime ait. Byaıla bayıla yerdim her defasında üstelik komşularının da çok sevdiği lezzetleri arasındaydı .İç harcını çok lezzetli hazırlardı tabiri caizse tam tetematında bir börek tarifi…  





      Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı su
   
       İç Malzemesi İçin
  • 4-5 adet haşlanmış patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber  
  • 1 çay laşığı kırmızı pul biber
      Üzeri İçin 
  • Galeta unu

 Yapılışı : İç harcımız için haşladığımız patateslerin kabuklarını soyduktan sonra ezici yardımıyla püre haline getirelim yada rendeleyelim…

 Tenceremize sıvıyağı koyup ,minik küpler halinde doğradığımız soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar orta dereceli ateşte kavutaralım .Püre halindeki patateslerimizi ilave edip güzelce karıştıralım tereyağı ve  sütü de ilave ederek baharatlarımızı ekleyip kavurarak ocağımızın altını kapatalım… 

Sos olarak kullanacağımız  sıvı yağı ve suyu bir kase içersine alıp karıştıralım .

Tezgahımızın üzerine yufkamızı serelim  fırça yardımıyla yağlı karışımdan sürelim ve ikinci yufkamızı da üzerine serip su ve yağdan oluşan sosumuzu sürelim 3 .üncü yufkayı da üzerine serip , sosu her tarafına gelecek şekilde sürdükten sonra yufkalarımızı önce 4 eşit parçaya keselim .
Daha sonra her bir parçayı 4 yada 5 eşit parçaya keselim.

Yufkanızın büyüklüğüne göre ayarlarsınız.


Üzerlerine patatesli iç harcımızdan tepeleme 1 yemek kaşığı dolusu koyup sigara böreği yapar gibi sıkıca saralım …

Tüm yufka parçalarımızı aynı şekilde sarıp böreklerimizi hazırlayalım…

 Patatesli böreklerimizi önce yağlı suya batırıp ardından her tarafına gelecek şekilde galeta ununa bulayalım…
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize böreklerimizi yerleştirelim.
Önceden 200 C  ısıttığımız fırınımızda kızarana kadar pişirelim…


 Bu böreği rahmetli annem çok sık yapardı ,öylesine nefis bir lezzeti vardı ki soğumasını dahi beklemeden afiyetle yerdim ve her seferinde de damağım şişerdi.
 Sizlerin de deneyince çok beğeneceğinize eminim.. 
Afiyertler Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...