expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

21 Şubat 2017 Salı

Tiramisu...

 Merhabalar Efendim,
 Tariflerde farklı malzemeleri birleştirmek damaklarda alışkın olduğumuz lezzetlere farklı nüanslar katmak, aykırı tadlara kaçmadan hoş lezzetler yakalamak gerektiği inancındayım bu yüzden sürekli yeni reçeteler deneyerek damaksal ve bilgisel haznemi geliştirmeyi severim...

 Elbette ki bazı reçetelerde aslına sadık kalmak gerekir ama yeniliklere de açık olmak lazım...
Tiramisunun olmazsa olmazı Mascarpone peyniridir ve orijinal tarifte tereyağı yoktur ve yumurta adedi daha fazladır bazı bildimcanlara hatırlatma babında bir dipnot olarak belirtmek isterim.




       Malzemeler
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 100 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 200 gr Muratbey Sürmeli Peynir
  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı Granül kahve
  • 1 yemek kaşığı şeker
       Üzeri için

  • Kakao



 Yapılışı:Un ve tereyağımızı kokusu çıkana kadar kavuralım süt,şeker ve yumurta sarısı ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar çırpma teli yardımıyla sürekli karıştıralım.
Vanilyamızı da ilave edip karıştırarak ocağımızın altını kapatalım.
 Muratbey Sürmeli Peynir ilave edip mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpalım...
Baton kek kalıbımızın altını streç filmle  kaplayalım.Kremamızdan bir kepçe alarak , kalıbımızın tabanına ince bir tabaka halinde yayalım ..
 Bir kase içersine 1 su bardağı sütü ısıtıp ,şeker ve granül kahve ilave edip karıştıralım. Kedi dili bisküvilerimizi batırıp nescafeli sütte çok yumuşatmadan ıslatın ve kalıptaki kremanın  üstüne dizin...  Kalan kremanın yarısını kedi dili bisküvilerinin üstüne döktükten sonra,geriye kalan kedi dili bisküvileri de nescafeli sütle ıslatıp, ikinci kat olarak, kremanın üstüne dizin ve kalan kremayla kapatın...
 Ben 3 kat olarak yaptım baton pasta tarzında olsun istediğimden siz borcamda 2 katlı olarak yapabilirsiniz... Bu hali ile en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.Bir gece buzdolabında bekletilirse çok güzel oluyor.. Soğuyan tiramisuyu servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek aktarın, streç filmden dikkatli bir şekilde ayırdıktan sonra,çay süzgeci ile üstüne kakao serpin.
Dilimleyerek servis edin.


Afiyetler Olsun...

2 yorum:

  1. Tiramisu en sevdiğim tatlılardan.Muhteşem görünüyor.Ellerinize sağlık Emel hanım.

    YanıtlaSil
  2. Keşke mutfakta başarılı olsam da şu tatlıyı yapsam dedim okurken. Çok severim ve çok lezzetli görünüyor fotoğraflarda.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...