expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

18 Ocak 2017 Çarşamba

Ragü Soslu Lazanya


 Merhabalar ,
 Sevgili Blogcanlarım, Lazanya hepimizin çok sevdiği lezzetler arasında yer alıyor.
 Davetlerimizde sevdiklerimize sunmak üzere menü oluşturken ilk aklımıza gelen reçetelerin başında yer alır. Bugün sizlerle paylaşmak istediğim tarifi denemeyen varsa ilk fırsatınızda mutlak suretle yapıp afiyetle yemenizi öneririm…
Merak edenleriniz olacaktır Bolonez sosu ile Ragü sos arasındaki farkı Bolonez sos , adını İtalya'daki Bologna şehrinden alır.Ragü ise Napoliye ait bir sostur...
 Bolonez sosta et ,kıyma gibi ince çekilirken  Ragü' de daha daha irice yani bıçak arası et (satır kıyma ) yada kuşbaşı büyülüklüğünde kullanılır.
Ragü sosta bolca fesleğen mevcutken Bolonezde  yoktur.
Her iki sosun ortak özelliği uzun sürede  kısık ateşte pişirilir.



     Malzemeler

  • 1 paket Lazanya (Barilla Ön pişirme gerektirmeyen)
  • 200 gr parmesan peyniri

      Ragü Sos İçin

  • 500 gr dana kıyma
  • 1 dal taze soğan yada 100 gr kuru soğan
  • 1 adet havuç küp şeklinde doğranmış
  • 1 dal kereviz sapı
  • 1 kaç dal taze kekik
  • Birkaç dal fesleğen
  • 4 adet rendelenmiş salkım domates yada 500 gr domates püresi
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ,karabiber arzuya göre pul biber
       Beşamel Sos İçin
  • 1 lt süt
  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr un
  • Muskat cevizi
  • Tuz



  Yapılışı: Soğan ,kereviz sapı ve havuçları minik küpler halinde doğrayalım.Bir tencere içersine zeytinyağımızı koyalım ,soğan,havucu ilave edip kavuralım.Soğanlar pembeleşince satır kıymayı ekleyip karıştıralım ve kıyma suyunu çekince rendeledigimiz domates yada domates suyunu koyalım, bir bardak sıcak suda erittigimiz salça ,defne yaprağı tuz ,karabiber ,kekik ve kırmızı pul biber ilave ederek sos kaynamaya başlayınca kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar arada karıştırarak kapağı kapalı olarak pişirelim…



  Beşamel Sos İçin tereyağı eritelim ve unu yavaş yavaş ilave ederk un kokusu çıkana kadar kavuralım. Krema kıvamına gelince ılık sütümüzü ekleyip muskat cevizi rendeleyelim ve tuz ilave ederek bir kase dakika sürekli karıştırarak  pişirelim.Parmesan peynirimizi rendeleyerek hazırlayalım.

 Fırın tepsimizi bir miktar tereyağ ile yağlayıp Ragü sosumuz ile kaplayalım ardından sırasıyla; Lazanya,sıcak beşamel Sos,parmesan peyniri ve tekrar Ragü sos sürelim ardından yine Lazanya,beşamel Sos,parmesan ve Ragü sos sürerek tüm malzemeleri bitene dek aynı sırayla takip edelim.Son olarak beşamel sos,ragü sos ve parmesan ekleyip 200 C ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim 15 dakika sonra servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...