expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

26 Ocak 2016 Salı

Beş Bıçak Steak Hause

 Geçtiğimiz günlerde  Değişik Tatlar Blog'unun güzel sahibesi Sevgili Mehtap'ın nazik davetiyle günümüzün trend işletmeciliği olan Steak House kervanına katılarak eşsiz lezzetleri ve gerek şovları ile hakkında çok konuşturacak olan Beşbıçak Steak Hause' un misafiriydik…


  Peki ya dikkat çeken ismi neden Beş Bıçak derseniz ?
Adı gibi şahsına münhasır , iyiyi güzeli ve kaliteyi hedef belirleyen bıçak gibi keskin 5 bıçkın delikanlının farklı konulardaki deneyim  ve bilgi birikimini bir araya getirerek adeta bir voltran misali ortak güç birliği yapması sonucu ortaya çıkan bir isim …
 Hikayemiz uzun yıllar önce çok uzak bir galakside başlamadı.Geçmişimiz uzun değil ama heyecanımız ve farklı konseptlere olan arzumuz bizi bu mekânı açmaya yönlendirdi diye özetliyor Erdi Şef…




Bulunduğu lokasyon gereği çok kalabalık bir nüfusa sahip olan Beylikdüzü'nde eksik olan böyle kaliteli bir Steak mekâna ihtiyacı vardı doğrusu…Tadı damağınızda kalacak değiminin tam olarak vuku bulduğu mekânın tüm lezzetleri çok başarılı …

 Öngörüleri sayesinde lokasyondaki eksiğin farkına varan işletmecileri bence iyi bir nokta atışı yaparak konuşlandırmışlar bu keyifli mekânı,  üstelik aracı olmayanlar için de ulaşım çok rahat metrobüs ile Cumhuriyet durağına vardıktan sonra benim yürütüş tempoma göre 10 dakikalık yürüme mesafesinde...



 Bu keyifli mekâna vardığınız an itibariyle dikkat çeken modern ve şık dizaynı ile tavanı süsleyen 800 parça ahşabın bir boğa şeklinde birleşmesiyle oluşturulan heykeli ile , yüksek tavanlı ve büyük geniş pencereli mimarisi sayesinde ferah bir ortamda ahşabın verdiği sıcaklık hissi, modern oluşumla birleştirilerek damaklarınızda lezzet şöleni yaşarken aynı anda görsel konforunda keyfini çıkarabileceğiniz nadir ortamlardan …



 Her yörenin öne çıkan en güzel ve lezzetli çeşitleri tedarik edilerek menülerdeki yerini alan ürünleri yanısıra menüde sunulan etler Balıkesir yöresine ait ,getirilen etler İlk defa Amerika'da uygulamaya başlatılan Dry Aged (Kuru Dinlendirme) ,  yöntemi sayesinde kaliteli sığır etlerinin ,yüzde 80 -86 nem  0 derece sıcaklıktaki dolaplarında kendi kemiği üzerinde yaklaşık 21 ila 25 gün dinlendirilerek bekletilmesiyle hazırlanıyor. Etin daha yumuşak kalmasını sağlayan bu yöntem sığırların beslendiklerinde aldıkları çeşitli otların aromasını da etin lezzetine işlemesine neden oluyor. Bu yöntem sayesinde ekstra olark etin ,marine edilmesine gerek kalmaksınızın salt lezzetine varmanızı sağlıyor...Tabi buda lezzeti bir tık daha arttırıp damaksal nirvanaya ulaşmanızı sağlıyor...



 Vermiş olduğunuz siparişlerinizin hazırlanmasını beklerken kasap reyonundan eviniz için tedarik edeceğiniz et ve türevlerini gönül rahatlığı ile alıp, aynı zamanda açık mutfak sayesinde ızgaradaki etlerin nasıl temiz bir ortamda hazırlandığını da gözlemleme fırsatınız mevcut böylesi mekânların varlığı insanı mutlu ediyor doğrusu.Hijyen konusunda da iddali olan bu mekâna sahip oluşları nedeniyle Beylikdüzü'nde  ikamet edenler çok şanslı bence...




 Damaklara hitap ederken, görseli de es geçmeyerek sunumlar sırasında gerçekleştridikleri ateşli şovlar sayesinde keyifli vakit geçirebileceğiniz bu güzel mekânda , şef tarafından hazırlanan özel üretim leziz ötesi ekmekleriyle , harika sunumlarıyla ,başarılı salatalarının lezzet dengesiyle ve o nefis etleri aratmayacak lezzetteki istiridye mantarıyla ve künefesiyle sizleri sloganlarında vad ettikleri lezzet şölenini yaşatacak kalite ve güzellikteki butik mekân aynı anda 100 kişiyi ağırlıyabiliyor.Kalabalık ailelerin yanısıra iş toplantılarında misafirlerinizin rahat edebileceği işletmede sevdiklerinizle birlikte çok keyif alacağınıza eminim…



 Üstelik mekan işletmecisi Serkan Kekik ve İşletme sahiplerinden olan değerli Mutfak Şefi Erdi Özcan ve ekibinin sizleri , tüm sıcaklığıyla ve güzeryüz ile karşılayarak evinizde hissettirecek konforu sağlayan bir yapıya sahipler...
Sizler bu güzel mekânda hafta içi hergün saat 11:00 - 23 :00 arasında,  lezzetsel hizmeti alırken çocuklarınızın gönül rahatlığıyla eğlenip oynayabileceği bir çocuk alanı da mevcut.
Muhafazakâr kesiminde gönlünü hoş tutan mekânda alkollü içecek bulunmuyor .
Ama nefis taze sıkım portakal suları ve eşsiz lezzetteki kahvesiyle de etin yanında içkiyle keyif alan kesimi de birçok çeşidiyle es geçmiyor doğrusu…





Zahter salatası içersinde maydanoz , roka , dereotu gibi yeşilliklerle birleşmesi sonucu eşsiz soslandırılması ile çok başarılı ...




Sıcaklardaki başlangıç tercihiniz  Nefis chedar sosuyla hazırlanan Dana Füme  ise nokta atışı yaptınız demektir sırf bu lezzet için dahi evinizden Beş Bıçak SteakHause 'a doğru yol alınabilir nitelikte bir lezzet…



Yine mekânın özel üretimi olan ve damağımda iz bırakan lezzet ötesi antep fıstıklı sucuk, benden tam puan almayı başardı .Ayrıca hellim peynirli sosis ve mini hamburgerleri de çok başarılı…



Tabi ana yemekdeki son iz denilebilecek ve aslında üzerine yemenizi yerektirecek hiç bir lezzete evet diyemeyeceğiniz dokusu ve nefis ötesi salt yalın tadıyla yukarıda açıkladığım şekilde günler süren hazırlık serüveni ardından bizlere sunulan lokum kıvamında orta pişmiş B & B Dana Spesial Antikot şahaneydi ki beni tanıyanlar bilir kıymayı dahi Antrikot tercih edenlerdenim fazla söze gerek yok sanırım …












 Biz insanoğlu yemek aşkıyla yaşayan yapımız gereği yukarıda betimlediğim her şeyi bir anda unutuverip bollll Antep fıstıklı katmere kayıtsız kalamadık elbette ki ,sunumum davetkarlığı ile bizleri cezbettiler ve yanında bir orta şekerli kahve eşliğinde güne son noktayı koymayı ihmal etmedik yoksa hatrı kalırdı dedik ve kırk yıllık hatır kahvemizi yudumlayarak bu keyif dolu günü Sevgili Serkan Bey ve Sevgili Mehtap'cığımın sıcacık vedasıyla sonlandırdık...



Atlamamak gereken bir önemli husus daha var ki,  bence çok önemli , hayvan dostlarımızın da unutulmamış olması güzel bir davranış .
Tabağımızda istemeyerek olsada bıraktığımız ki , bu lezzetlerle bunun mümkün olmadığı aşikar olsa dahi tabakta bırakmak durumunda kaldığımız artan yiteceklerimiz de değerlendirilerek hayvan barınaklarına doğru yol almakta bilin istedim…




 Davetleri ,ilgileri , keyifli şovları ve emekleri nedeniyle emeği geçen Beş Bıçak Steak sahipleri ve ekibine teşekkürü bir borç bilirim.Tabı buraya şöyle bir toplu fotoğraf koymayı arzu ederdim ama mevcut olmadığından paylaşamıyorum...
Yolunuz  açık , kazancınız bol olsun Beş Bıçak SteakHause…




Rezervasyon İçin :  www.beşbicak.com.tr

Adres Bilgileri      : Beş Bıçak Steak Hause - Kasap 

                                 Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi
                                 Nazım Hikmet Bulvarı No : 84 -B /177
                                 Beylikdüzü    /  İSTANBUL

Tel                         :   0212 - 852 30 03  /  852 60 06


6 yorum:

  1. Emelcim;

    Öncelikle geldiğin için çok teşekkür ediyorum.
    Ayaklarına sağlık :)
    Yazını çok beğendim , duygularını çok güzel ifade etmişsin.
    Memnun kalmana bende çok memnun oldum.
    Çok sevindim Beş bıçak SteaK House Ailesi Adına..
    Tekrardan teşekkür ederim..
    Güzel bir anı oldu :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel anlatmışsın canım benim.Harika bir mekanda tekrar senin gibi harika bir dostumla bir arada olmak çok güzeldi.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. yapmayın arkadaşlar 25 yaşında hayatta hiçbirşey görmemiş mangalda et kapmayı bilen kişinin mekanından bahsediyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben davetli olarak gittim bu mekâna ve denediğim lezzetlerden memnun kaldım ama bahsettiginiz ayrıntılara dair bilgim yok sevgili Unknown...

      Sil
  4. kötü işletme öğrenecek çok şeyleri var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok yeni bir mekân ama işletmeye dair yaptiklari hatalar varsa umarım düzeltirler Murat Bey...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...