Tatlısız asla , diyenlerdenseniz ve karamelli lezzetlere yeşil ışık yakan bir damağa sahipseniz şayet bu lezzeti kaçırmamalısınız derim…
Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet Lime kabuğu rendesi
- 1 kahve fincanı Hindistan ceviz
- 2 paket kabartma toz
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
Karameli şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Birkaç damla Lime (misket limonu ) suyu
Yapılışı: Karıştırma kabımıza yumurta ve şekeri alarak kar kıvamına gelene dek çırpalım.
Yoğurt,sıvıyağ,irmik ve hindistancevizi ilave ederek karıştıralım.
Bir kabın içine un ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyip sıvı karışıma ilave edelim.
Tereyağı ile yagladığımız dikdörtgen borcama Revani karışımını dökelim ve spatula yardımıyla üzerini düzeltelim.
180 C 'de ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirelim.
Revani kekimizi soğumaya bırakalım ve karamelli şerbeti hazırlayalım .
3 su bardağı şekeri çift tabanlı çelik tavaya alıp orta hararetli ocakta erimesini sağlayalım.
Şeker tamamen eriyince 4 bardak sıcak suyu dikkatlice tavaya ilave edip Lime suyunu da ekleyelim, bir kaç dakika kaynatıp ocağı kapatalım.
İlk sıcağı çıkınca Revani keki ile şerbeti bulusturalım .
Üzerine bir tepsi kapatıp 5 dakika kadar bekletelim ve soğuduktan sonra kaymak ile servis edelim…
Afiyetler olsun.
Görünce kayıtsız kalmadığım bu lezzetin reçetesinde herzamanki gibi bir kaç ufak değişiklik yaptım ama tarifin aslına sadık kalarak , bu nefis lezzet için teşekkürler 💗 @aylinintarifleri ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...