expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

11 Ekim 2016 Salı

Türkiye'de ve Dünyada bir ilk "MAMAPED " Mama Sandalyesi Oturak ve Masa Kılıfı Lansmanı

  Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,
 Benim hayatımda büyük önemi olan can kardeşim Sevgili Fidan'ın kendi tasarımı ve patentli ürünü MAMAPED 'in 4 Ekim Salı günü Zorlu Center Funloft’ta gerçekleşen MAMAPED lansmanı için bir aradaydık…



 Girişimci ruhu ve çocuklarına olan hassasiyeti nedeniyle almış olduğu eğitim doğrultusunda tasarladığı bu ürün birçok annenin güvenle ve rahatlıkla kullanabileceği kisiye özel hijyenik mama sandelyesi kılıfını  sıklıkla kullanacağınıza eminim hanımlar. 
Bebekler ve çocuklarımız tartışmasız her birimizin en kıymetlileri .Sağlıklı büyümeleri de bu bağlamda en büyük önceliğimiz.


 Hijyen ve sağlık koşulları altında çocuklarınızla birlikte vakit geçirebileceğimiz mekanlar ise gerçekten sınırlı. Pek çok mekanda çocuğun vakit geçirebileceği oyun alanı veya oyun parkı gibi sosyal alanlar olmadığı gibi çocuğumuza rahatlıkla yemek yedirebilmemizi sağlayan 'mama sandalyesi' de bulunmuyor. Olanlar ise kısıtlı sayıda veya annelerin canını sıkacak hijyen koşullarına sahip. Bebeklerimizi, çocuklarımızı dışarı çıkardığımızda karşılaştığımız durum, ‘Garson Bey bir kolonyalı mendil alabilir miyim?’ sorusu sonrasında; bakmaya cesaret edemediğimiz kirli, tozlu, hijyenden uzak, sağlık açısından büyük tehditler içeren, gözle göremediğimiz milyonlarca bakteri barındıran, yemek artıklarının yapıştığı ve içimizi kaldıran ıslak mendiller…

Aynı sorunu yaşayan yüzlerce anne-baba olduğundan yola çıkarak, bebek ve çocuklara özel; ekonomik, çevre dostu, aile dostu, kullanıcı dostu, tamamen hijyenik malzemelerden, 'bebek ve çocuklara özel mama sandalyesi örtü/kılıfları' üretme ve yaygınlaştırma misyonunu üstlenen MAMAPED, dünyada ve ülkemizde bir ilki gerçekleştirerek siz anne ve babalarla buluşmaya hazırlanıyor.

Her mama sandalyesi tipine uygun olarak üretilen, Mamaped üzerindeki renkli baskılar bebek ve çocuk sağlığı için herhangi bir sorun teşkil etmeyecek şekilde tasarlanmış.


  

Türkiye’de ve dünyada ilk kez, hijyen konusunda hassas olan annelerin ihtiyacını karşılamak amacıyla 0- 4 yaş arası, mama sandalyesi kullanan bebek ve çocuklar için üretilen ‘MAMAPED Mama Sandalyesi Oturak ve Masa Kılıfı’ lansmanı Zorlu Center Funloft’da gerçekleşti.

Bebek ve çocuklar için yaygın olarak kullanılan mama sandalyeleri ile uyumlu ve standardize edilmiş olarak ‘iki parçalı set’ halinde tasarlanan ‘MAMAPED mama sandalyesi oturak ve masa kılıfları’, sağlığa zararlı olmayankumaştan (bebek bezi ile aynı muhteviyatta) ve desen baskısında gıda boyası kullanılarak sağlıklı malzemelerden üretildi.

Tüm mama sandalyelerinde sırt- oturak ve ön masa/ tablasında kullanılmak üzere,‘tek kullanımlık’ veya ‘yıkanabilir’özellikte bir çok defa kullanılabilir olarak üretilen koruma kılıf ve örtüleri, mama sandalyelerine uygun bağlantı aparatları ile her mama sandalyesine uyumlu hale getirilerek kullanılabiliyor.

0- 4 yaş arasındaki çocuklar için dış ortamlarda kullanılan mama sandalyelerinin, bebek ve çocuk sağlığı açısından risk taşıdığı, yeteri hijyene sahip olmadığı ve çocuklar için tehlike oluşturduğu gerçeğinden hareketle Mamaped’in ortaya çıktığını belirtenMamaped Kurucusu Fidan Duman,ürünün annelerin dış ortamlarda ortak kullanılan mama sandalyelerindeki hijyen ihtiyacını karşılayacağını vurgulayarak şunları söyledi:  ‘Mamaped’in her bebek ve çocuğa özgü ve kişisel kullanıma tahsis edilebilir olması, günlük hayatta, ister evde, ister café- restaurant- fast food alanları- anaokulu/ kreş/ okul- hotel- avm- hastane- uçak- mesire alanları- hava alanlarında kullanılabilir olması, pratik, ekonomik, kolay monte edilebilen, çevre dostu, bebek ve çocuk dostu, aile dostu gibi özellikleri ile ürün, anne, bebek ve çocuklara hitap etmektedir. Ayrıca istenirse çeşitli aktivite (boyama, bulmaca...vs) ve görseller, doğum günü ve parti organizasyonları için özel baskı ve desenler ile de bu kılıflar üzerinde çalışmalar yapılarak çeşitlenebilir ve zenginleştirilebilir. Web sitesi üzerinden satışımız başladı. Mamaped yakında bebek markalarının internet satış kanallarında ve bebek mağazalarında da yaygın olarak satışa sunulacak.” dedi.

Bebeklerin 6. aydan itibaren beslenme alışkanlıklarını kazandığını belirtenAcıbadem Fulya Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Demet Matben, çocukların sofra yerinin belirlenmesi, uygun ve rahat bir ergonomide yemek yiyebilmeleri ve oturma alışkanlığının elde edilmesinde mama sandalyelerinin rolünün oldukça büyük olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Bir çocuk ya da bebek ne kucakta ne de anne kucağında olmamalı ve nerede yemek yiyeceğini idrak ederek, beslenme alışkanlığını düzgün kazanmalıdır. Son zamanlarda yapılan araştırmalar ve çalışmalar göstermiştir ki, BLW yöntemi denilen çocuğun kendi kendine yemeğe teşvik edilmesi, kendini besleme alışkanlığı kazanması çocuk gelişiminde ve beslenmesinde oldukça önemli bir yöntemdir. Yemek yeme süreci hızlı olmamalı, bebek ve çocuğun yemek yeme haklarına saygı duyulmalı ve onları bu konuda teşvik ederek özgürleştirmeye çalışılmalıdır. Telaş ve hijyen sıkıntılarının bu kılıflar sayesinde bu açıkları kapatması, anne ile bebeğin hijyen ve mutluluğunu ön plana çıkarması, yemek yemenin sorunsuz hale getirilmesi, bebeğin kendi haklarına da saygı duyulması ve özgüven artışının da sağlanmasında oldukça önemli rol oynamaktadır.”  dedi.

Katı gıdalara, ek mamalara geçiş sürecinde, çocuğun sosyalleşme döneminin başladığını ve çocuğun mama sandalyesinde oturuyor olmasının onun toplumun bir parçası olmaya başlaması anlamına geldiğini belirten Uzman Klinik Psikolog Aytül Serpel ise, çocuğun mama sandalyesinde yemek yiyor olmasının çocuğun psikolojik gelişimi açısından, sosyal beceri ve ince motor gelişimi açısından da çok önemli olduğunun altını çizdi.

Mama sandalyesinde yemek yemenin, çocukların duyu ve doku keşfi için gerekli olan zamanı sağladığını ifade eden Serpel, “Çocuğun meyveyi alması, koklaması, ezmesi, elinde ufalaması, ağzına atıp çıkarması, eline aldığı gıdayı yavaş yavaş keşfetmesi ancak ona imkan ve zaman tanırsak mümkün oluyor. Gıdaya dokunmak 'ince motor gelişimi'nin tamamlanması demek. Etrafa dökülme saçılma kaygısı olmadan çocuğun gıdalara dokunması ve keşfetmesi de artacaktır. Bunları yaparken matematik zekadan analitik düşünceye kadar pek çok farklı beyin bölümünü ateşlemiş oluyoruz. 0- 2 yaş arasındaki çocuğa yaptırılabilecek en iyi hareket tutma hareketidir. İlerideki bir çok zeka bölümünün gelişimini sağlayan hareket buradan başlıyor” dedi.

Serpel, ağzına yemek tıkıştırılmayan, bedenine saygı duyulan çocuğun sağlıklı bir yeme alışkanlığı geliştirdiğini vurgulayarak 0- 2 yaş arasındaki çocukların ihtiyacına nasıl cevap verildiğinin, ileride çocuğun kendi ihtiyaçlarına nasıl sahip çıkacağını belirlediğini aktardı. Serpel: “Telaşla, ağzına tıkıştırarak yemek yediriyorsak, ileride çocuk keyif alacağı şeyleri de telaşla yapıyor ve bunlarla ilgili kaygılanmayı öğreniyor olacak. Çocuk için devamlılık, istikrar ve ritüeller beslenme alışkanlıkları için oldukça önemli öğelerdir. Aynı mama sandalyesini, koltuğu görmek, aynı saatte uykuya dalıyor olmak ve bu ritüellerin oluşturulması, onların gelişimi için oldukça önemlidir. Çocuk aynı kılıfı hem ev ortamında hem de dış ortamda sürekli gördüğünde ‘burası benim yemek alanım, burası benim aşina olduğum, güven içinde olduğum bir yer, yemek ritüelim başlıyor, ben burada yemek ihtiyacımı güven içinde gerçekleştirebilirim’ hissiyatını geliştiriyor” ifadelerini kullandı.


 Fidan DUMAN Kimdir? diye soracak olursanız…

İzmir’de doğdu.  İlk-orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamlayarak 2006 yılında İnşaat Mühendisliği’nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Yapı İşletmesi Anabilim Dalı yüksek lisansı sonrasında “Yüksek İnşaat Mühendisi” ünvanını aldı. Yüksek lisans tez konusu ile birçok konferans ve seminerde davetli konuşmacı olarak katıldı. Uzun yıllar orta ve üst düzey yönetici olarak çalışan Duman, Türkiye’nin sayılı prestijli ve özel inşaat projelerinde yer alarak, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena- Galatasaray Spor Kulübü’nde 6 yıl görev yaptı. Mesleğini icra etmeye devam eden Duman,  kurduğu kişisel blog, site, marka ve tescil ürünü ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir. Yabancı dili İngilizce’dir.

Fidan DUMAN
0533 634 94 35

Mamaped
İletişim: 0533 040 04 18




Canım arkadaşımın, bu girişimci ruhu sayesinde hassas annelerin gönül rahatlığıyla kullanabileceği bu pratik ürün tasarımın yolu açık , başarıları daim olsun diyorum ve hepinize mutlu günler diliyorum…


1 yorum:

  1. Kartal katı gıdaya geçeli 3 ay oldu ve bir yere gittiğimiz zaman mama sandalyesine oturtmak istediğim de ilk önce her yerini silip temizliyordum bu ürün gerçekten çok güzelmiş.Yıkanabilir olması da çok güzelmiş

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...