expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

30 Eylül 2016 Cuma

Paskalya Çöreği


  O misss gibi mahlep kokusu ile beni çocukluğumun en güzel günlerine götüren yegâne lezzetti. Yumuşacık ve leziz tadı ile her daim yeme isteği uyandıran nefis bir tarif Paskalya Çöreği…




        Malzemeler 

  • 125 gr tereyağı yada 1 su bardağı sıvıyağ kullanabilirsiniz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak )
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 4 - 4,5 su bardağına yakın un 
        Üzeri İçin

  • File badem yada fındık
  • Yumurta sarısı 



  Yapılışı : Karıştırma kabımıza unumuzu alıp ortasını havuz şeklinde açalım.
Oda sıcaklığında tereyağı, şeker ,tuz ve mahlebi ekleyip , ılık süt ile instant mayamızı karıştırarak ilave edelim ve yumurtalarımızı ekleyelim,elimize yapışmayacak kıvamda olana kadar yoğuralım.

Üzerini nemli bir bez yada yağladığımız strech filmle sarsılan sonra hamur iki katına gelene kadar mayalandıralım.

Dinlenip, mayalanan hamurumuzu 3 eşit bezeye ayırıp herbirini yaklaşık 30 cm uzunluğunda yuvarlayarak rulo haline getirelim.Daha sonra rulo haline gelen 3 bezemizin uçlarını birleştirerek saç örgüsü yapar gibi örelim .



Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsimize yerleştirip 45 dakika kadar tepside dinendirelim ve üzerine yumurta sarısı ile file badem yada file fındık serperek 180 C'de ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirelim.



Afiyetler olsun

2 yorum:

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...