expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

14 Haziran 2016 Salı

Acılı Ezme

Sevmeyen ,bilmeyen yoktur bu lezzeti…
Bende müdavimiyim diyebilecek kadar çok severim hani , üstelik yapımı da çok pratik.Akşam için hazırlarken aklıma geldi blogda tarifini paylaşmadığım.Aslında henüz sizlerle paylaşmadığım taslaklarda bekleyen tarif sayım 239 olmuş gerisini varın siz düşünün.
Hayat bize neler neler sunuyor ve neler yaşatıyor ki tüm dünyanız alt üst oluveriyor ya neyse yine tadınızı kaçırmadan sadede gelelim yani uzun lafın kısası tarife buyrun;





          Malzemeler
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz arzuya göre taze nane
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
 Yapılışı: Domateslerimizin kabuklarını soyalım ve çekirdeklerini suyunu bırakmaması için alalım.Soğan ve sarımsakların da kabuklarını soyalım mutfak robotu yada rondodan  geçirip fazla suyunu sıkalım.

 Rondomuzun haznesine domates ,soğan, sarımsak ,zeytinyağı ,baharatlarımız , salça ,tuz ve nar ekşimizi de ilave edip kapağını kapatıp çalıştıralım. Son olarak ince kıymış olduğumuz maydanozu da ekleyerek buzdolabında saklama kabı içersinde dinlendirerek servise hazır hale getirelim.

Afiyetler Olsun.

2 yorum:

  1. Acılı ezme annemde bir zamanlar kahvaltıya yapardı artık vakit bulamıyor :( ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ahhh marifetli annelerimizin elinden yapılan lezzetleri tüketmek gibisi yok elbette ki…
      Olsun fırsatınız olursa siz yaparsınız afiyetle yersiniz…
      Sevgiler…

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...