expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

25 Mart 2016 Cuma

Sandviç Poğaça


Çay saatlerinin vazgeçilmezi poğaçalar hele bir de içersinde farklı lezzetler barındırıyorsa değmesinler damaklardaki lezzetin bıraktığı keyfe…
Yumuşacık kıvamıyla ,salam ve kaşar peynirin domates ve maydanozla buluşması sonucu bu şirin sandviç poğaçalar ile karşınızdayım bu defa…
Üstelik yapımı da çok pratik haydi buyrun tarife…



        Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı mahlep ( arzunuza göre kullanmayabilirsiniz )
  • Aldığı kadar un  ( yaklaşlık 6,5 -7 su bardağı lütfen kontrollü ilave edin )
      Üzeri İçin 
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörekotu
      Arasına sürmek için 
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
       İç Malzemesi
  • Salam 
  • Dilim Kaşar Peyniri
  • 2 adet domates
  • Maydanoz



   Yapılışı: Öncelikle sütümüzü ılık kıvamda ısıtalım ve içersine instant mayamızı ilave edip karıştıralım…
 Yumurta ,yoğurt ,şeker,tuz,sıvıyağ ve mahlebi karıştırma kabımıza ilave edip güzelce karıştıralım azar azar un ilavesi yapara kele yapışmayacak  kıvamda bir hamur elde edelim…
 Yaklaşık 45 dakika kadar hamurumuzun üzerini öreterek mayalanmaya bırakalım…
Mayalanan hamurumuzu elimizle havasını alıp tekrar bir yoğuralım ve limon büyüklüğünde bezeler alıp merdane yardımıyla açalım ve üzerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürelim ortadan ikiye katlayıp tekrar sıvıyağ sürelim ve üçgen şekline gelen hamurumuzu  yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim mayalı hamurumuz bitene kadar bu işlemi uygulayalım …

 Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürmeden önce yaklaşık 25 dakika kadar  tepside mayalandırma işlemi yapalım ve  yumurtamızı sürelim ardından önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim…

 Sandviçlerimizin aralarına salam ,kaşar peyniri ,domates dilimi ve maydanoz yerleştirerek servise hazırlayalım

 Sandviç Poğaçalarımızın arasına koyacağımız malzeme size kalmış arzu ederseniz beyaz peynir ve salam da kullanabilirsiniz ,tercih sizin…  
 Aslında fırın ısısı olarak ben genelde tatlılarda 180 tuzlularda 200 C olarak ayarlıyorum fakat açma yada poğaça yaparken 180 C olarak ısıyı ayarlıyorum.Fırın ısısı her fırının özelliğine göre değişiklik gösterebilir…

Afiyetler Olsun…

4 yorum:

  1. poğaçalar beni ye diye bağırıyor sanki canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor...Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. Bir daha aç karnına bloguna girmeyi düşünmüyorum. Nasıl iştah açıcı görünüyor yahu.
    Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...