Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1/2 çay bardağı susam
- 1/2 su bardağı kıyılmış ceviz
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağından bir parmak eksik pekmez
Üzeri İçin
- Antep fıstığı
- Bitter çikolata ( Benmari usulünde eritilmiş )
Yapılışı: Tereyağı ve zeytinyağımızı tavaya alıp eritelim .Tam buğday unu ve unumuzu tavaya alıp birkaç defa çevirelim ve hemen ardından susam ve cevizimizi de ilave edip pambeleşinceye kadar kavuralım. Sonrasında soğuması için bekletelim .Elimizi yakmayacak şekilde ılık hale geldiğinde pekmezi azar azar ilave edip elimizle karıştıralım .Pekmezin yoğunluğu yada akışkan kıvamı farklılık göstereceğinden dolayı azar azar ilave etmemiz uygun olacaktır.Aks halde cıvık olur ve toparlayıp yuvarlamak mümün olmaz.
Hazırladığımız helva karışımından elimizle yuvarlak şekil vererek servise hazır hale getirelim . Dilrseniz servis yaparken küçük kağıt kapsüller kullanabilirsiniz hem farklı bir şıklık olur , hem de servis tabağına yapışmasını engellemiş oluruz…Servis sırasında ben eritilmiş çikolatata ve Antep fıstığı kullandım ama şart değil sade olarak da servis edebilirsiniz tarifin aslında da yalın haliyle servis ediliyor.
Geçtiğimiz günlerde katılmış olduğumuz Pakmaya davetinde Sevgili Tencere Tv. sitesinin sahibi Asuman Hanım bu güzel lezzeti yapmıştı ve tadımlamamız sırasında bu nefis lezzet beni benden almıştı.
Bu güzel ve pratik tarifi hemen denemiş olmakla beraber sosyal medya hesaplarımdan görselini paylaşmıştım sizlerle . Tarifini yazmak da bu güne kısmetmiş.İçersinde şeker bulunmayan ve sadece pekmezin verdiği tad ile keyifli bir atıştırmalık haline gelen bu lezzete susam ve cevizin eşlik ediyor olması da elbette ki lezzeti kat be kat arttırıyor…Üstelik bu nefis atıştırmalığın yapımı en fazla 15 dakikanınızı alıyor pratik ve leziz bu tarifi denemenizi isterim .
Bu güzel ve pratik tarifi hemen denemiş olmakla beraber sosyal medya hesaplarımdan görselini paylaşmıştım sizlerle . Tarifini yazmak da bu güne kısmetmiş.İçersinde şeker bulunmayan ve sadece pekmezin verdiği tad ile keyifli bir atıştırmalık haline gelen bu lezzete susam ve cevizin eşlik ediyor olması da elbette ki lezzeti kat be kat arttırıyor…Üstelik bu nefis atıştırmalığın yapımı en fazla 15 dakikanınızı alıyor pratik ve leziz bu tarifi denemenizi isterim .
Afyetler olsun…
Fotoğraftan gözümü alamadım. Lezzetini düşünemiyorum. Başarı bir Emel hanım klasiği. Paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim iltifatınıza Arif Bey…
SilSevgi ve saygılarımı sunuyorum size…
Tam da bu sabah mutfaktaki pekmez kavanozuna bakıp ne yapsam diye aklımdan geçirmiştim..:) İmdadıma yetiştiniz.::) Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilNe güzel bir tesadüf . :)
SilÇok beğeneceğinize eminim.
Şimdiden ellerinize sağlık…
Sevgilerimle…
Nefis görünüyor Emel'ciğim ellerine sağlık..İlk fırsatta deneyeceğim..Sevgiler..
YanıtlaSilmuhteşem görünüyor cnm bende denemeyi dusunuyorum sunum süper olmuş cnm Sevgiler :)
YanıtlaSilHarika ,ellerine saglik
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık ☺☺☺
YanıtlaSil