expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

1 Temmuz 2015 Çarşamba

Eşraf Osmanlı Türk Mutfağı'nda Yunus Emre Akor İle İftar Sofraları

  Eşraf Osmanlı Türk Mutfağını ve meşe odunu ile kuzinada pişirilen nefis Osmanlı Türk yemeklerinin methini duymayan kalmamıştır sanırım…


  Mekân .com tarafından düzenlenen organizasyonda ,Sevgili Hülya Hanım'dan almış olduğum nazik davet üzerine katılmış olduğum bu davette , keyifli ve şık bir mekânda harika lezzetlerle bezeli bir iftar akşamı geçirdik,  Değerli Şefim Osmanlı tarihinine ve geçmişimizden bugüne kadar gelen Osmanlı mutfak kültürüne dair birçok kitapları ve araştırmaları olan yemek tarihini yaşatan adam olarak nitelendirebileceğimiz Sevgili Yunus Emre Akkor Şefimiz ile birlikte…





   Üstelik  bu güzel gecede masanın düzenlemesi de Sevgili Şefimiz Yunus Emre AKKOR tarafından yapılması ayrı bir onur ve keyifti benim için… Beni yakınen tanıyanlar yada takip edenler bilirler sıcaklık ,samimiyet ve egoların bertaraf edildiği ortamlardan keyif alır ve anı yaşamaktan müthiş haz duyarım…


  Bu gece de benim için çok özeldi değer verdiğim , sevdiğim insanların olduğu sıcacık bir ortamda, sonsuz samimi bir muhabbet ve eşliğinde de nefis Osmanlı Türk Mutfağı yemekleri …

  Üstelik bu yemekler mekân'ın Florya'da konuşlanması ve özel kuzina fırınınında meşe odunu ateşinde pişirilmiş etlerle yapılan Düğün Çorbası , Kuzu Kapama,Et Döner ,Pastırmalı Kurufasüyle ,Domates Dolması ve benim daha önceki deneyimlememde de tadı damağımda kalan hiç şeker kullanılmadan ,içersinde bulunan meyvelerin şekeriyle yapılan komposto bir harikaydı doğrusu…










  Eşraf Osmanlı Türk Restaurant'ın İşletmesi Değerli Metin Uçar, iftar yemeği süresince bizlere eşlik etti ve bizlerle güzel lezzetlerine dair önemli bilgiler paylaştı…

 İyi ve kaliteli malzemenin zamanında kullanılan sebze ve meyvenin yanısıra  bazı ürünlerin bizzat menşeinden temini sayesinde yemeklerdeki lezzete lezzet katmanın kaçınılmaz son olduğu aşikar …

  Örneğin ; Eşraf Restaurat'da tüketilen etler Balıkesir'den geliyor tereyağ Karadeniz'den , Kuşburnu suyu Gümüşhane'den bunlar benim aklımda kalanlar dahası olduğu kesin…




  Eşraf Osmanlı Türk Mutfağı Lokantası tamamen saray mutfağı orjinli bir mekân. Ağırlıklı olarak Cumhuriyet dönemi yemeklerinin olduğu fakat 16.17.ve 18 yüzyıl yemeklerinin de sunulduğu , dekorasyonu gereği  Osmanlı tarzının modernize edilerek yansıtılmış haliyle şık ve kaliteli bir atmosfer…

 Eşraf Restaurant 'ın varlığı 1940 'lı yıllara dayanıyor o zamanlar Beyoğlu'nda kurulmuş ve günümüzde de Florya'daki yeni yerinde aynı lezzet ve tariflerle o güzel eski günleri canlandırmaya çalışıyor ve lezzet kalitesinden asla ödün vermiyor…

  Bunca açıklama akabinde ifade ettikleri ise şöyle Metin Bey'in bizim olmazsa olmazımız ,meşe odunu ateşinde yanan eşsiz kuzinemiz ve taviz vermediğimiz geleneksel pişrime yöntemimiz .Bütün yemeklerimizde kemik suyu kullanırız ve en kaliteli et kullanarak ,yemeğe etin kendi aromasıyla lezzet verilmesinden yanayız .Bu bağlamda salçadan uzak duruyor ve hakiki domates kullanmaktan yanayız ,donuk gıdalar ve turfandayı mümkün oldukça tercih etmiyoruz ,bütün yemeklerimizin sosu kendi sosudur ve  herbirininrengi  farklılık gösterir diyor ve ekliyor bugüne dek kapımızdan içeri margarin girmedi ,giremez…

  İç yağ ve renklendiriciler giremez hakiki tereyağ ve zeytinyağı kullanırız .Yemeklerimizde kullanılan tavuklar organiktir ve helal kesim konusunda da çok hassasız ,yoğurt ,ekmek ve reçeller kendi üretimimizdir  diye ekliyor Sevgili Metin Bey…

  Eee daha ne olsun değil mi ya böyle mekânların sayısının artmasını ,lezzet ve kalitesinden ödün verilmemesini temenni etmekten başka söze gerek yok sanırım…
Bu güzel akşamda hoş ,keyifli ,tadına doyulmaz muhabbet ve güleryüzlü mekân sahibinin ayrıca eşinin bizzat masamızda bizlerle hasbihal etdimesi takdire şayan olsa gerek diye düşünüyorum…

 Sizler de sevdiklerinizle birlikte böyle keyifli ve lezzet dolusu bir Ramazan akşamı geçirmek isterseniz menü fiyatı 75 TL olmakla birlikte alacağınız keyfin ve damağınızda bırakacağı iz paha biçilemez benden söylemesi…











Tatlısız olmaz elbette ki  Güllaç ,İrmik helvası, Cevizli ve Kaymaklı Kadayıf, Fırın Sütlaç .
















  Ayrıntılı Bilgi ve Rezervasyon İçin;  Eşraf Osmanlı Türk Mutfağı
                                                            Şenlikköy mahallesi Akasya Sokak No:2
                                                                                                       Florya / İSTANBUL
                              Telefon                : 0212-424 07 07
   

 Lezzetli muhabbetli ve keyfli akşam için emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi gönderiyor ve saygılar sunuyorum…


Bir başka keyifli etkinlik yazımda daha görüşmek dileğiyle…
Mutlu ve hoşçakalın blogcanlarım…
Sevgilerimle…

2 yorum:

  1. Çok leziz bir iftar olmuş. Hele şefimiz Yunus Emre Akkor mekanda Eşref Osmanlı Türk Mutfağı harika bir ikili olmuş. Resimler le senin güzel yorumunda eklenince o akşam gözümün önünde canlandı adeta. Afiyetler olsun canım. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tatlım aynen dediğin gibi leziz bir iftardı.
      Mekan zaten mükemmel bir dekorasyona sahip ve lezzetler de o na keza mükemmel…
      Çok teşekkür ederim hayatım sağol.
      Sevgilerimle…

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...