expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

22 Nisan 2015 Çarşamba

Sezon Pirinç ile Queen Hotel'de Brunch


 Geçtiğim hafta Sevgili arkadaşım İlknur'un Dünyası Blogunun güzel ve becerikli sahibesi ,İlknur Koyuncu Balcı'dan almış olduğum nazik davet üzerine Queen Hotel'de keyifli Bruch'ta buluştuk blogcanlarla …



 Sezon Pirinç , tarafından Queen Hotel'de düzenlenen  Brunch'ta sevdiğim ve değer verdiğim, bir çok blogger arkadaşlarımla birlikte keyifli bir gün geçirmenin yanısıra Sezon Pirinç  yetkililerinden çok güzel bilgilerde edindik.




   Pirinç, bizim işimiz ! … ama , 
  Sezon Pirinç EntegreTesisleri'nde bir pirinç tanesi bile göremezsiniz diyor Sezon Pirinç.

Sezon pirinç ,Tayland'dan , Hindistan ,Türkiye ,İtalya ve ABD'ye kadar dünyanın her tarafından aldığı ve Edirne İpsala'daki benzersiz ömodern tesislerinde işlediği çok değişik türlerdeki pirinnçleri ,dünyanın her bir tarafına pazarlayan , Türkiye 'nin Küresel pirinç üreticisi'dir…

Üretim süreci ,Sezon Pirinç'in entegre tesislerinde,çeltiğin çelik silolara girişiyle başlayarak ,hiç el değmeden ,tamamen kapalı hijyenik sistem içinde ipaketlemeye kadar sürer .

 Bizlerin sağlıklı pirinç ile tanışmamız ve yepyeni lezzetler yaratmamız , sevdiklerimizle sağlıklı bir şekjilde paylaşmamız için uğraşan bir firma  Sezon Pirinç…


Sezon Pirinç bazılarınız tarafından yeni bir firma olarak algınsa da  Sezon Pirinç A.Ş, gıda sektöründe faaliyet göstermek üzere 1950 yılında M. Kemal Erdoğan tarafından kurulmuş olup 1983 yılından itibaren Sezon markası ile piyasada yer almaktadır. 

  Sezon Pirinç A.Ş 2000 yılından beri Türkiye'de pirinç üretiminin merkezi sayılabilecek Edirne- İpsala’daki fabrikasında faaliyetlerini sürdürmektedir. 15 ton/saatlik kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük çeltik işleme tesislerinden birine sahip olan Sezon Pirinç A.Ş 2008 yılında paketleme bölümünün de ilave edilmesiyle entegre bir üretim tesisi haline dönüşmüştür. Bu sayede pirinç, tarlada çeltikten paketlenmiş ürüne kadar hiç el değmeden otomatik olarak üretilerek tüketiciye sunulmaya başlanmıştır. 

 Ürün yelpazesinde calrose, baldo, basmati, jasmine, osmancık, kırık pirinç, kepekli, risotto, siyah pirinç, kırmızı pirinç olmak üzere 10 pirinç türü ile toplam 22 değişik tarım ürünü bulunmaktadır. Tüketicileri farklı tatlarla buluşturmayı amaçlayan niş ürün serisinde 0,5 kg’lık paketlerle satışa sunula siyah pirinç, kırmızı pirinç, siyah fasulye ve beluga mercimeği yer almaktadır.  




  KUTSAL YAŞAM TANESİ: PİRİNÇ  
 Sofralarımızın vazgeçilmezi, bazı toplumlar tarafından kutsal sayılan ve çok çeşitli efsanelere de konu olan pirincin yaklaşık 25 çeşidi bulunuyor. Tropik, astropik ve ılıman bölgelerde yaygın olarak tarımı yapılan pirinç, su içinde yetiştirilen tek tahıl bitkisidir.


 Büyük bir bölümü pilav olarak tüketilen pirinç, sodyum ve potasyumdan yoksun olması nedeniyle böbreklerinden, kalp yetersizliğinden ve ödemden rahatsız olanlar için eşsiz bir besin kaynağıdır.     

  Ayrıca tansiyon düşürücü özelliği vardır. Pirinç yağsız olduğundan hastaların beslenmesinde önemli bir yer tutar. 100 gr. pirinç 360 kalori içerir. Pirinç sıvıyı kendine çeken bir tahıldır, bu nedenle dokulara yerleşmiş olan tuzu da beraberinde sürükleyerek bedeni toksinlerden arındırır. Böylece dolaşım sisteminin, kalbin ve böbreklerin yükünü hafifletir.

 Kepekli pirinçte B1, B2, B6, PP, E ve F vitaminlerinden başka potasyum, fosfor, kalsiyum, flor gibi değerli madenler ve 12 çeşit amino asit bulunur.


  SİYAH PİRİNÇ 
  Ana vatanı Çin olan siyah pirinç İtalya’da üretilerek Türkiye’de lisanslı olarak Sezon Pirinç tarafından yarım kiloluk paketlerde satışa sunulmaktadır. Rengini ve aromasını hiçbir katkı maddesi olmaksızın içeriğindeki doğal minerallerden alan siyah pirinç besin değeri yüksek, özellikle magnezyum ve demir açısından zengin bir üründür. Lif ve mineral zenginliği açısından vejetaryen ve veganların  popüler besin maddeleri arasında yer alır. Yüksek oranda magnezyum içermesi nedeniyle siyah pirincin insan vücuduna ve sağlığa faydaları saymakla bitmez. Özellikle kemik, sinir dokusu, kasların çalışması ve kalp sağlığı için sayısız faydaları olan magnezyum aynı zamanda kan şekeri ve kan basıncını da düzenler. 

  Magnezyum hücrelerin enerji üretiminde de kritik bir rol oynayarak vücudun enerji düzeyini arttırır, bağışıklık ve sinir sistemini kuvvetlendirir. Protein, vitamin ve içerdiği mineraller sayesinde biyolojik değeri yüksek protein oranına sahip olan siyah pirinç aynı zamanda antioksidan olması nedeniyle bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve yaşlanmanın etkilerini azaltır. Glisemik endeksi düşük olduğu için kan şekerini dengelemesi nedeniyle diyet beslenme tarzına son derece uygundur.

  Sezon Pirinç ile hazırlanmış nefis bir tarifi de paylaşmak isterim sizlerle ben henüz denemedim ama ilk fırsatta deneyeceğime emin olabilirsiniz…

SEZON SİYAH PİRİNÇLİ NEW YORK USULÜ PEYNİR KEKİ



Malzemeler (6 Kişilik)

1 bardak Sezon Siyah Pirinç (haşlanmış)
1 su bardağı dövülüp ufalanmış kakaolu bisküvi ya da limonlu light bisküvi
1 paket vişne jölesi (tarifine göre yapıldıktan sonra haşlanmış pirinç ile karıştırılacak)
1 su bardağı dövülüp ufalanmış kepekli bisküvi
1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Dolgu İçin: 4 paket Labne light peynir, 1+1/4 su bardağı şeker, bir limonun kabuğunun rendesi, bir çay kaşığı toz vanilya, 4 büyük yumurta (oda sıcaklığında), 1 dolu çorba kaşığı kepekli un, ½ su bardağı taze krema (oda sıcaklığında)

Üstünü ve Altını Kaplamak İçin: Hazırladığınız vişne jöleli Sezon Siyah pirinçle karıştırın ve soğumaya bırakın.

Hazırlanışı

1.Fırının üst kısmına doğru fırın rafını yerleştirin ve fırını önceden 175 dereceye ısıtın.

2. Kekin tabanı için büyükçe bir kasede bisküvi kırıntılarını ve şekeri karıştırın, sonra zeytinyağını ekleyip hepsini karıştırın. 23 cm çapındaki ve yağladığınız mandallı kek kalıbının içine boşaltın ve bir bardağın dibini kullanarak karışımı kalıbın dibine düzenli bir şekilde bastırarak yayın. (Biz Anneler Günü için kalpli kalıp kullandık. Özel günler için siz de bu kalıplardan kullanabilirsiniz)

3.Fırında dokuz dakika kadar pişirin ve dışarı alın.

4.Fırın ısısını şimdi 260 dereceye yükseltin.

5. Büyükçe bir kasenin içinde elektrikli çırpıcının orta hızıyla krem peyniri ve şekeri çok iyi çırpın. Peynir artık krema gibi olmalı ve hiç pütür kalmamalıdır. Çok fazla çırpmamalısınız, aksi halde fazla havalanma kekin üstünde çatlamaya yol açar. Makineyi yavaş hızda çalıştırarak limon rendesi ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Şimdi artık yumurtaları birer birer bu karışıma ekleyerek çırpmaya devam etmelisiniz. Ara sıra kasenin kenarlarını sıyırarak peynirin pürüzsüz olmasını sağlayın. Unu ekleyip karıştırın ve en son kremayı karıştırın. Bu karışımı kek kalıbındaki bisküvi tabanının üzerine boşaltın.

6.Fırında 11 dakika pişirin. Şimdi hemen fırın ısı düğmesini 95 dereceye getirin ve peynir kekinin ortası artık sertleşmeye başlayınca dek fırının kapağını açmadan pişirin. Bu süre yaklaşık 40 dakika alır. Fazla pişirmeyin, sertleşir.

7.Kalıbın iç çevresinden bir bıçakla geçin ve fırının tel çubuklu rafı üzerine oturtun. Üç saat soğumaya bırakın.

8. Üstünü plastikle kapayarak buzdolabında en az üç saat, tercihen bir gece bekletin.

9.Keki yuvarlak bir kaseye alarak Sezon Siyah Pirinçli jöle ile kekin üstüne iyice kaplayın. Aynı işlemi isterseniz kenarlarına da uygulayabilirsiniz. Servis için sıcak suya batıracağınız bir bıçakla dilimler kesip servis edin.


  KIRMIZI PİRİNÇ 
   Kökeni Himalayalar’da Bhutan bölgesinde 2 bin 400 metre yükseklikte yetişen bir türe dayanan ve İtalya’da üretilen Ermes kırmızı pirinç, rengini içeriğindeki bazı sebze ve meyvelerde bulunan ve yüksek antioksidan özelliğe sahip antosianin maddesinden almaktadır. Ermes kırmızı pirinç kendine has ve yoğun aroması, doygun kıvamı, yüksek lif oranı gibi özellikleriyle pek çok pirinç türünden farklıdır. Sağlığa oldukça faydalı olan kırmızı pirinç, özellikle antioksidan etkisi, yüksek lif oranı, B vitamini başta olmak üzere vitamin-mineraller bakımından zenginliği ve kolesterol içermemesi nedeniyle tercih edilen bir üründür. Şeker ve yağ oranı sıfır olan bu ürün, yüksek oranda demir, magnezyum ve fosfor içermektedir. Ermes kırmızı pirinç sahip olduğu özelliklerle kolesterol ve kan şekerinin dengelenmesine katkı sağladığı gibi, sindirim sistemi ile kalp ve damar sağlığını da olumlu etkilemektedir. Sezon tesislerinde paketlenerek 0,5 kg’lık ambalajlarda satışa sunulmaktadır. 

Sezon Pirinç ve geniş ürün yelpazesi hakkında ayrıntılı bilgilere aşağıda belittiğim internet adreslerinden ulaşabilirsiniz…


Facebook :https://www.facebook.com/sezonpirincas 
Twitter :https://twitter.com/sezonpirincas 
Instagram :https://instagram.com/sezonpirinc/ 
Pinterest :https://www.pinterest.com/sezonpirincas/ 
Blogger :http://sezonlife.blogspot.com.tr/ 
LinkedIn :https://www.linkedin.com/company/sezon-pirinç 
Genel Mail Adresi :info@sezon.com.tr 
Telefon :0 212 324 0600  



  Bu güzel gün ve bizler için hazırladıkları hediyeler için Sezon Pirinç 'in tüm yetkililerine ayrıca Sevgili İknur Koyuncu Balcı'ya teşekkürlerimi gönderiyorum…

Bir başka keyifli etkinlikte daha görüşebilmek dileğiyle…
Sevgiyle ve mutlu kalın…

12 yorum:

  1. Emelciğim bu ne güzel yazı ve bilgilendirme. 40 fırın ekmek beni bekliyor. Kalemine sağlık csnım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tatlım.
      Estağfurullah ,sende bu konua gayet iyisin canım…
      Sevgilerimle…

      Sil
  2. Canım kek süper görünüyor denemek lazım :) Kocaman öpüyorum.Sevgilerimlee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tatlım bende en kısa zamanda deneyeceğim…
      Öpüyorum seni tatlım,
      Sevgiler…

      Sil
  3. peynirli cheesecake mi o inanamadım ama ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle Audrey …
      Ben yapmadım ama tarifte belirtildiği üzere peynir keki…

      Sil
  4. Ellerinize sağlık.. Çok güzel görünüyor.. Siyah pirinçle harikalar yaratmışsınız..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ama bu bir paylaşım ben yapmadım bu güzel görsel ve tarif firmaya ait…
      Sevgilerimle…

      Sil
  5. Emelcim tebrikler yine harika bir yazı..Seni alkışlıyorum..

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık, pirinç çok değerli bence de .Beyaz pirincin bile kaç çeşidi var. Daha tanışmamız gereken siyah ve kırmızı var sanırım.Sevgiler...))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok çeşit var yalnız yukarıda da belirttiğim gibi ben bu tarifi bilgi amaçlı olarak firmanın tarifini paylaştım zaten anlatım yada görselin bana ait belli :) …
      Sevgilerimle…

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...