expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

16 Mart 2015 Pazartesi

Armutlu ,Ballı ve Bademli Kakaolu Kek





    Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,



  Geçtiğimiz günlerde Tavsiye Kanalı tarafından Tavsiye Melekleri'ne kampanya dahilinde içersinde Luna kuponları ve çok şirin bir servis peçetesi bulunan cici paketler gönderildi.

 Evlerimizde yaptığımız lezzetleri #icindekiyemekaski hashtake'i ile sosyal medya üzerinden tariflerimizi paylaşarak ve değerli Şef Çiğdem SEFEROĞLU tarafından hazırlanan içersinde yemek , poğaça ve kurabiyelerden oluşan güzel bir kitap da mevcut… 


  Bu güzel tarif kitabında Çiğdem Hanım'ın tarifleriyle birbirinden nefis lezzetleri paylaşmamızın yanısıra,  kendi tariflerimizle de bu güzel kampanya bünyesinde bizler de nacizane ufacık katkıda bulunmaya çalışacağız.


  Ben de içimdeki yemek aşkına binayen nefis bir armutlu kek hazırladım sizler için ve bu tarifin içersinde şeker bulundurmaması ve yine badem aşkımla da birleştirerek uzun zamandır arayış içersinde olduğum armutlu kekin en güzeli nasıl olur sorularıma yanıt bulmak adına oluşturmaya karar verdim sonuç mu ne oldu ? elbetteki bizleri çok memnun etti ve sizlerle paylaşma cesaretini buldum , nihayetinde Amerika 'yı yeniden keşfetmiyoruz ve varolan reçetelere ufak dokunuşlarda bulunuyoruz denemenizi kesinlikle öneririm hatta içersine tarçın ve ceviz ilavesiyle de çok güzel oluyor onu da  denemenizi isterim doğrusu sonuçlarından da her zamanki gibi haberdar ederseniz memnun olurum .      

Bizim öyle tariflerimizin beğenildiğini yayınlama gibi gayretimiz yok, özelden gelen mesajlarınız beni ziyadesiyle mutlu etmeye yetiyor yemek konusunda iddayı sevmem çünkü sevgiyle yapılan her yemeğin özel ve nefis bir tadı olduğuna inanırım .H er yiğidin yoğurt yemesinin farklı oluşu gibi hepimizin farklı lezzet ve tat anlayışı var aynı havayı solusak da herbirimiz farklı kültürlerde yetişip , farklı damak tadına sahibiz bu yadsınamaz bir gerçek hiç kimsenin birbirini eleştirmesine yada benlik egosunu öne çıkarmak adına benim tariflerim birebir ölçülü yada benim tariflerim özel veyahut benim tariflerim bir numara ,en iyi internet sitesi yada en iyi yemek bloggerı olmak namzetini kendime yakıştırmam açıkçası bırakın sizi takdir edenler övsün ,nihayetinde her birimizin kullandığı malzeme, ölçü ve ürün kalitesi farklı aynı tarifi aynı ortamda aynı malzemelerle dahi yapsak mutlaka farklılık arz edecektir…Luna  kahvaltılık ve yemeklik bitkisel margarin ,içersinde değişik miktarlarda Ayçiçek, Hurma, Fındık ,Ceviz , Kanola , Keten Tohumu gibi bileşenlerinde bulunduğu farklı bir lezzete sahip ve hamurişlerinde ve yemeklerinizde farklılık katmak açısından kullanabileceğimiz bir lezzet.

 Yine fazla yazasım geldi sanırım ahhh ahhh içimdeki yemek aşkı gibi ne olacak benim bu içimdeki yazma aşkı bilemiyorum ve sizi bana göre lezzetli tarifle başbaşa bırakıyorum sevgili blogcanlarım.

Mutlu olun ve mutlu kalın ayrıca takipte de kalırsanız memnun edersiniz açıkcası …
Sevgilerimle…








         Malzemeler 
  • 2 adet yumurta 
  • 2 yemek kaşığı Luna Bitkisel Margarin
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ 
  • 1 su bardağı bal
  • 1 su bardağı süt 
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 50 gr kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya 
  • 1 tutam tuz 
  • 1 çay bardağı badem 
  • 2,5 su bardağı un ( Un miktarı değişiklik gösterebilir )
  • 1 adet armut dilimlere ayrılmış 
       Üzeri İçin 
  • Antep Fıstığı
  • Bitter Çikolata
  • Pudra Şekeri
  Yapılışı : Öncelikle mikserimizde yumurta ve balı güzelce çırpalım ve ardından süt ,yoğurt, sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı Luna ilave ederek tüm sıvı malzememizi mikserimizde güzelce çırpalım 

   Ardından kuru malzemelerimizi bir kabın içersine eleyerek sıvı kek karışımımıza ilave edelim ve spatulla karıştıralım. Bu aşamada bademlerimizi rondodan hafifce geçirip ilave edelim. 



   Kelepceli kek kalıbımızı Luna ile güzelce yağlayalım ve üzerine biraz un serpip fazlasını aldıktan sonra kek karışımımızı ,kalıbımıza dökelim ve üzerine dilimlediğimiz armutları dizelim .



  Önceden ısıtılmış 180 C fırında 45 dakika kadar pişirelim. Kürdan testi yaparak kontrol edelim kurdan temiz çıkıyor ise kekimiz afiyetle yemek üzere hazırdır…


Üzerine eritilmiş çikolata ve pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz


Bu güzel armut dilimindeki gülen yüz simgesini sizde farketmişsinizdir sanırım…

Afiyetler Olsun…

39 yorum:

  1. Ya gerçekten bayıldım tarife. :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğenmene sevindim tatlım…
      Sevgiler…

      Sil
  2. Ellerine sağlık.Çok nefis gorunuyor.Armut bile gülümsüyor pastanın güzelliği karşısında.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ozay Hanım…
      Aynen dimi ya bende fotoğrafta farkettim ve mutlu oldum…
      Sevgiler…

      Sil
  3. Harika görünüyor, elinize sağlık :) ♥

    YanıtlaSil
  4. ne kadar güzel bol malzemeli bir kek olmuş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bol malzemeli ve lezzetli bir kek denemenizi isterim doğrusu…
      Sevgilerimle…

      Sil
  5. Emelciğim bu ne güzel tariftir böyle. Anlatımın ayrı güzel olmuş. Buralarda değildim o yüzden Luna ile tarif yapamadım. Şahane lezzet şeker de koymamışın harika olmuş. Tebrikler
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birgülcüm canım çok teşekkür ederim .
      Yaparsın sen hemde en güzel tarifleri yapar yarışmalarda ödüller alırsın bitanem ben senin elinin lezzetini tatmadım ama müthiş olduğuna eminim sevgiyle bakan ve sevgisini karşısındakine hissettiren o güzel kalpten sevgi dolu leziz tarifler ortaya çıkar eminim ki…
      Sevgiler tatlım öpüyorum seni naif sultanım…

      Sil
  6. çok güzel bir görüntü ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Seda Hanım ,
      Sevgilerimle…

      Sil
  7. Emelciğim ellerine sağlık nefis olmuş..Afiyet şeker olsun..Yalnız yazdıklarında bir şeye takıldım..Benlik egosunu öne çıkarmak için bölümüne:((Ben de tarif verirken birebir ölçü vermeye dikkat ederim ve bunu söylerim hep..Bu benim egomu ön plana çıkarmak için değil,mutfağa yeni giren bir bayanın kolaylıkla zorlanmadan tarifleri rahatlıkla uygulayabilmesi için yaparım..Kimsenin malzemesi ziyan olmasın diye mutfakta bir elim yemek yaparken bir elim kağıt kalemdedir hep..Elbette el lezzeti herkesin aynı malzemelerle yaptığı yemekte bile kendini farklılıkla gösterebilir ama yine de merkezden çok uzaklaştırmaz diye düşünüyorum..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzu teşekkür ederim bitanem.
      Takılman gerekecek bir durum yok tatlım ben sana ifade ederim sebebini tatlım biz blogcular buna özellikle dikkat ediyoruz fakat bazı otoriteler tv aracılığıyla bizlera atıfta bulunuyorlar yazdıklarım bununla ilgiliydi canım benim…
      Öpüyorum seni kocamannnn…
      Sevgiler…

      Sil
  8. Harikaaa görünüyor canım ellerine emeğine sağlık.Öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Aytülüm canımsın…
      Senin tarifini de en kısa zamanda deneyeceğim notumu aldım marifetlim…
      Sevgilerimle öpüyorum seni tatlım…

      Sil
  9. Bende bu kampanyayı çok sevdim. Kekte harika görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tatlım bence de güzel bir kampanya .
      Çok teşekkür ederim sevgiler…

      Sil
  10. Harika olmus sevgili emel ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tatlım…
      Sevgilerimle güzel yorumlarınla beni desteklemen mutluluk verici…
      Öpüyorum seni…

      Sil
  11. harikasınızz tebrik ederim ben orjinal tarifleri beceremeiyorum çoğu zaman hüsran oluyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Funda Hanım .
      İnanın ki benim de bazen çok güvendiğim şeflerin tariflerinde dahi hüsrana uğradığım oluyor ve bloguma dahi yüklemiyorum o kadar fazla malzeme kullanılıyor olmasına rağmen başarılarından ve şef olmalarından dolayı bir hevesle deniyorum sonra fosss :( olan malzemeye ve emeğime oluyor…
      Ama yılmadan tekrar tekrar denemek lazım eminim ki siz daha güzel lezzetler yapıyorsunuzdur.
      Bazen kendi tariflerimizin üzerine ekleye çıkara yapmak daha iyi oluyor en azından sonucuna ıyı yada kotu olsa da katlanmış oluyor ve hüsrana uğramıyoruz .

      Sil
  12. harika olmuş cnmmm muhteşemsinn Emelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benim sağol…
      Sevgilerimi gönderiyorum sana :)
      Öpüyorum kocamannnnn…

      Sil
  13. Emel hanım keşke bende sizin gibi güzel yazabilseydim hiç yeteneğim yok bu konuda size imreniyorum tarifleriniz,yazılarınız ,resimleriniz herşey çok özel. Kek muhteşem görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Hanım teşekkür ederim bu bir yetenek mi bilemiyorum ama sadece gözlemlerimi yada kalbimden geçenleri ifade ediyorum aklıma geleni yazıp paylaşıyorum.
      Bazen sizleri bıktırdığımı düşünüyorum oysa ki detaycılığım bazen uzun uzun yazmama sebep oluyor .
      Sizin gibi değerli bir insandan böyle güzel bir yorum almak beni onure etti açıkcası…
      Sevgilerimi gönderiyorum Ergül Hanım…

      Sil
  14. Harika görünüyor, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  15. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. çok şık bir kek eline sağlık emelcim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmeniz mutlu etti beni ..
      Sevgilerimi göderiyorum size Sevgili Mor Tencere :)
      Öpüyorum sımsıkı sarılarak sizi…

      Sil
  17. ellerine sağlık. yağlıboya tablo gibi olmuş valla. süper gözüküyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tatlım ,ne güzel bir benzetme…
      Sevgiler…

      Sil
  18. Bal var armut var badem var daha ne olsun Emelcim, eline sağlık nefis bir kek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ya daha ne olsun Sevgili Mehtap,
      Çok teşekkür ederim canım sağol.
      Sevgilerimi gönderiyorum…

      Sil
  19. Muhteşem görünüyor, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  20. Çok teşekkür ederim sevgilerimle…

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...