expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

6 Ocak 2015 Salı

Paçanga Böreği


   Merhabalar Efendim, bence pratik böreklerin şahı olan nefis ve leziz paçanga böreğini genelde fırınlamayı tercih ederim ama arada aslına uygun tarifleri de paylaşmadan olmaz değil mi ya ? Şu pastırma kokusu olmazsa her gün en az 2 öğün yiyebileceğim ve hiç bıkmayacağım yegane şarküteri malzemesi…

   Neden şarküteri malzemesi dedin derseniz ne zaman birileri Eminönü yada Balık pazarına gidecek olursa aileden tek sordukları şey bana pastırman varmı alayım mı ? Cevap sizce nedir ?  az kaldı al istersen tarife giriş yapacağım derken soru üstüne soru sorar vaziyetteyim yani cevabı dahi soruyla bağlamayı başardım yine…

    Ne yapayım bazıları sucuk ve salamsız yaşayamaz bense sucuk ve pastırmasız bu böyle biline ahhhh birde pastırma  fiyatları dudak uçuklatmazsa daha iyi ama benim gibi koyun, kuzu  etiyle arası olmayan , kurufasülyeyi sevmeyen birinden de böyle enteresan bir zaafı çok görmeyin lütfen ,hani derler ya Efendimmmm  gelelim kurufasülyenin faydalarına…. diyerek uzatırlar da  hani sonra kurufasülye muhabbetine nerden geldin demeyin sakın milli yemeğimizdir ve  güveçte pastırmalı kurufasülyeye de kimse dayanamaz ya ordan buralara kadar geldim sebebiyse sevdiğim ve ağzıma dahi sürmediğim mecbur olduğum için pişridiğim ya da fedakar ablam pişridiğinde ev halkının keyifle yediği pastırmalı kurufasülye bana da paçanga olarak döner  ( keser döner , sap döner gün olur devran ( hesap ) döner : ) ah ahh bir de Bodrum döneri vardır hani bol sebzeli pastırmalı Bakırköy'e ne zaman yolum düşse köşede bir dönerci vardır otobüsten iner inmez kokusu burnuma kadar ulaşır ,bak yahu tarif yazarken nerden nerelere gidiyorum anlayın artık ne kadar sevdiğimi şu pastırmayı Kayserili'de değilim hani akrabamız bile yok Kayserili ama sanırım genlerden gelen bir tutku et ve türevleri )…
      





       Malzemeler
  • 3 adet yufka 
  • 150 gr pastırma
  • 250 gr kaşar peyniri  (rendelenmiş )
  • 3 adet domates
  • 3 adet biber 
  • 1 tutam Maydanoz (arzuya göre )
  • Kızartmak için sıvıyağ














  Yapılışı: Domates ve biberlerimizi yıkayıp çekirdeklerini ayıralım ve minik küpler halinde doğrayalım…



  Maydanozu da yıkayıp ince ince kıyalım…Pastırmanın çemenli kısmını kullanmayalım gerekirse çemensiz ve neredeyse sıfır yağsız pastırma kullanalım…



İsterseniz domates ve biberi tavada hafif soteleyebilirsiniz bu da yine sizin tercihinize kalmış efendim…


  

  
Yufkalarımız 4 eşit parçaya bölelim ve domates,biber pastırma ,maydanoz ve  rendelenmiş kaşar peynirlerinizi arzu ettiğiniz miktarda koyarak kalın sigara böreği şeklinde saralım ve ucunu hafif suyla ıslatalım…


   Kızgın yağda kızartalım havlu peçetenin üzerinde bekletelim ki fazla yağından arınsın , sıcak servis edelim ve afiyetle yiyelim…




Afiyetler Olsun…

12 yorum:

  1. hımmm .çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim sevmez ki değilmi ama…
      Çok teşekkür ederim canım sağol…
      Benden de sevgiler…

      Sil
  2. Oy oy ne yaptın ablam sen ya. Ellerine sağlık olsada yesek yani :) Olmuyor böyle. Planlar kuruyorum kafam da bakalım şu kışı atlatalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paçanga yaptım şekerim sen açma börekleri yaparsın bende en pratiğinden paçanga…
      Teşekkür ederim Çileklim kur bakalım planlarını…
      Sevgiler tatlım…

      Sil
  3. Ellerinize sağlık Emel hanım, çok iştah açıcı gözüküyor sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok pardon ismimi yazmamışım :)
      Senem BABAALİ
      senemce.mutfaksirlari.com

      Sil
  4. ama ben bunu çok severimki:))) ellerinize sağlık kurabiyeninadresi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Hem pratik hem de çok leziz görünüyor.
    Hafta sonu deneyeyim ben de :)
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Benim gibi yapıyorsunuz. O pastırmanın fiatı da yürek dağlıyor, yaaaa. :S

    YanıtlaSil
  7. Paçanga böreğiinin bendeki yeride ayrıdır..Rahmetli babacıma ilk yaptığımda paçanga diyemedi paçavra dedi :))) Bizim evde adı öyle kaldı :(( Neyse indirim zamanlarını takip edip alıp dolaba atıyorum pastırmayı elimin altında oluyor..Burda hazırda varken alayım ellerine sağlık diyeyim..

    YanıtlaSil
  8. Ay ay ay... Emel hanım bu ne güzel bir görüntü. Paçanda böreğini sevmeyenyoktur değil mi? Ben de dahil. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Börekler çıtır çıtır. nefis... ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...