expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

20 Kasım 2014 Perşembe

Kırma Tavuk Kebabı

   Hatırlayacağınız üzre geçtiğimiz haftalarda Chef Yunus Emre Akkor  ve Çiğdem Seferoğlu  ile birlikte blogger arkadaşlarla bir kahvaltı organizasyonuna katılmıştık…

   Osmanlı Mutfağına doğru yelken açmış ve  harika bilgiler edinmiştik Sayın Chefimiz Yunus Emre AKKOR  çok pratik ama bir o kadar leziz bu tarifi paylaşmıştı…

   Gerçekten anlattığı gibi hem leziz hem de pratif bu tarifi ikinci kez yapıyorum ilk seferinde kasabıma bütün tavuk parçalatıp tarifin orjinalindeki gibi yapmıştım ve bugün internette gezinirken başka bir şefin yazısında kemiksiz tavuk but da kullanabileceğimizden bahsediyordu marketimden temin eder etmez yapmaya koyuldum ve bu sefer fotoğraflamayı da ihmal etmedim…

   İnstagramda paylaştığım fotoğrafa sayın Chefimizin yorum yapması ardından kendisinden aldığım izinle blogumda paylaşmama müsade ettiği ve bu leziz tarifi dünden bugüne getirdiği ve bu uğurda verdiği değerli çabalarından dolayı tekrar teşekkürlerimi sunuyorum…

  Tarifin orjinaline Chef Yunus Emre AKKOR'un bloguna  buradan  ulaşabilirsiniz…

Haydi bakalım hanımlar lafı daha fazla uzatmadan  gelelim bu nefis ve pratik Osmanlı Mutfağı tarifine ;







         Malzemeler
  • 1 bütün tavuk (8 parçaya ayrılmış ) yada kemiksiz tavuk but 
  • 100 gr tereyağ
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı ezilmiş arnavut biberi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 su bardağı su
        Tavukların Terbiyesi İçin
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz


   Yapılışı: Öncelikle tavuk parçalarımızı bol suyla güzelce yıkayıp süzgeçte bekletelim … Parçalara ayrılmış tavuklarımızın terbiyesi için bir tane soğanı rendeleyip  ve tuzla birlikte güzelce ovalım ve üzerini strech filmle kaplayıp 15 dakika kadar buzdolabında bekletelim…

Tereyağımızı derin bir tencerede erittiten sonra terbiye işlemi yaptığımız tavuklarımızı güzelce yıkayıp süzgeçte bekletip suyunu süzdükten sonra  tavuklarımız kurulayıp kızdırmış olduğumuz tereyağımızın içersinde renkleri değişene kadar maşamız yardımıyla önlü arkalı çevirerek kızartalım…

Kızartmış olduğumuz tavukların içersine tuz,karabiber ,kimyon ve parçalara ayırdığımız arnavut biberi ve küp yada ay şeklinde doğradığımız soğanlarımızla birlikte bir iki kez tenceremizde çevirelim tüm baharatımızın eşit şekilde yayılmasını sağladıktan sonra 2 bardak suyumuzu da ilave edip ocağımızın altını kısarak 25-30 dakika arası pişirmeye bırakıyoruz …
Üzerine ince kıydığımız maydanoz ilavesiyle sıcak servis ediyoruz…

Afiyetler olsun…



10 yorum:

  1. Nefis bir tarif biz de çok beğendik..Ellerine sağlık canım..Şefimizin çabasına gönlüne,yüreğine sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Arzum çok leziz bir tadı var ayrıca yapımıda çok kolay…
      Aynen Yunus Emre AKKOR'un bilgisine ve bizlere aktarımına sağlık…
      Sevgiler tatlım…

      Sil
  2. ellerine sağlık . yarın hemen denicem bunu . sonucu da sana yazıcam canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benim sağol..
      Merakla bekliyorum sonucu…
      Sevgiler…

      Sil
  3. Eline sağlık Emelcimm nefis görünüyor:)Tavuk biz de çok sevilir..İlk fırsatta yapacağım tatlım..Bu arada bilgisayarındaki sorun umarım çok önemli değildir ??En kısa zamanda çözülür sorunu inşallah..Öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zeynepcim sağol…
      Bizde de çok sevilir mutlaka denemelisin tatlım…
      İnşallah ama malesef zor giden fotoğraflar gitti oysaki yeekledim sanıyordum…
      Sevgiler tatlım…

      Sil
  4. çok lezzetli görünüyor sunumu da harika:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sevgili Küçük Kaşif…
      Sevgiler…

      Sil
  5. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyorlar. Hemen yapasım var. Bırak böyle güzel pişmişini, hani derler ya senin elinden çiğ tavuk bile yenir. Sevgiler
    Birgulunlezzetleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım benim…
      Sevgiler tatlım ,moral depom benim iyiki varsın…

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...