expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

9 Ekim 2014 Perşembe

Tortellini İtalyan Mantısı...


   Bugün paylaşacağım lezzet aslında bizim mantımızın tadına çok yakın fakat mantı bizim kültürümüzde sadece kıyma ile yapılırken Dünya mutfağında ıspanaklı ,peynirli ve patatesli çeşitleriyle öne çıkmış durumda , gerçi bizim kültürümüzde de çeşitleri mevcut fakat benim bildiğim ve sevdiğim tarzı kıyma tuz , karabiber ve ince rendelenmiş soğan ile yapılan iç harcı ile hazırlanan mantı yani aslında makbul olanı ve yakışanı bu diye düşünüyorum…


    Tortellini İtalyan Mantısı hamurunda bulunan yumurtanın yanı sıra şekil ve farklı soslarla sunumuyla da bizim mantımızla ayrıcallık gösteriyor diyor ve arasındaki fark yada özellik sıralamalarını bizim değeri Cheflerimize bırakıp benim araştırdığım ve bildiğim şekliyle tarifimi paylaşıyorum sizlerle...

         Malzemeler

        Hamuru İçin
  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
       İç malzemesi için
  • 200 gr ıspanak
  • 1 yumurtanın akı
  • 150 gr beyaz peynir
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
      Sos İçin Malzemeler
  • 3 adet domates 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı reyhan 
  • Pul biber, Karabiber ,Tuz
        Üzeri İçin 
  • Tereyağ tercihe bağlı

  Yapılışı: Öncelikle hamurumuzun yapımıyla başlayalım ve hamurumuz için gerekli tüm malzemelerimizi yoğurma kabımıza alalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurup 30 dakika kadar dinlendirmeye bırakalım…

   İç malzemiz için gerekli olan ıspanakları güzelce yıkayıp sirkeli suda bekletip bolca duruladıktan ve fazla suyunu alıp kuruttuktan sonra rondomuza alalım peynir , yumurta akı , un ve karabiber ile birlikte püre kıvamına getirerek bir tabağa alalım …

  Sosumuzun yapımına gelirsek domateslerimizin kabuklarını soyup rendeleyelim sarımsaklarımızı çok ince doğrayalım ve tavamıza zeytinyağımızı koyduktan sonra rendelenmiş domates ve sarımsaklarımızı 
ekleyerek kavuralım ardından baharatlarımız ve tuz ilave edelim çok hafif de su ekleyerek sosumuzu kısık kaynamaya bırakalım…

  Tüm hazırıklarımız tamamladığımıza göre tortellini hamurunu yapmaya başlayabiliriz…Dinlenmiş olan hamurumuzu iki parçaya ayıralım ve çok ince olmayacak şekilde merdane yardımıyla açalım ve bardak yardımıyla yuvarlak şekilde keselim ardından iç malzememizden ortasına kafi miktarda koyalım 1 çay kaşığı dolusu yeterli olacaktır poğaça yapar gibi  D şeklinde kapatalım kenarlarını çatal yardımıyla iz vererek bastıralım yada sade bırakalım ve iki ucunu şapka şeklinde büzerek birleştirelim ve şekil verelim … Tüm malzememizi bitirene kadar aynı işlemi uygulayalım …

   Tenceremize su ve tuz kpoyarak kaynatalım ve hamurlarımızı kaynayan suyun içersinde su yüüne çıkana kadar haşlayalım tabi sizin sevdiğiniz kıvama bağlı olarak haşlama ayarı değişecektir … Kevgir yardımıyla tabağımıza alalım ve üzerine domates sosumuzu dökelim … Arzu ederseniz hazır Chilli sos da kullanabilirsinzi acılı seviyorsanız şayet o da bu lezzete yakışıyor…
   Tereyağımızı kızdırıp Tortellinimizin üzerine dökerek  servis edelim …

Afiyet Olsun…


2 yorum:

  1. Harika oluyor bunlar ya, evde hiç yapmadım ama dışarıda yemeğe bayılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende çok seviyorum Sinem Hanım dışarda yada evde farketmez…
      Hamur işi olsun bana yeterki…

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...