expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

1 Ekim 2014 Çarşamba

Banana Bread - Kek (Muzlu Cevizli ve Üzümlü Ekmek - Kek )


  1 Ekim Benim için büyük önemi olan bir gün 30 Eylül'de oturduğum nikah masasında hayatımızın imzasını atarak bitanecik eşimle hayatımızı birleştirmemizin ardından 1 Ekim 1999 Yılında harika bir düğünle yeni bir hayata yelken açtığımız özel bir gün yani bugün evlilik yıldönümümüz…

  Ayrıca 1 Ekim Yaşlılar Günü , hayatımızın anlamı varoluş sebebimiz olan saygıdeğer büyüklerimizin anılmasını sadece bir günle bırakmamak elbette ki aslolan lâkin yine de bu anlamlı günde unuttuğumuz tüm yaşlılarımızı hatırlamak dileğiyle … 
  Gözlerinin içlerine bakıldığında bir ömürlük acı , mutluluk, hüzün biriktirmiş olan bilgelik dolu koca çınarlarımızın saygıyla ellerinden ve yumuşacık yanaklarından öpüyorum…




 
  Yerken lezzetine bayılacağınız ve müptelası olacağınız bir tarif bence denemesi ve yorumlaması size kalmış artık misafirlerimve ben bayıldık bu tada sizlere kolay gelsin diyorum şimdiden afiyetler olsun…


   Nefis bir lezzeti olan bu kek ya da ekmeği Türk Max Gurme Ece Hanım 'ı izlerken not aldım ve hemen uyguladım bence mutlaka denemelisiniz… Bayramda ziyaretimize gelen herkezden tam puan aldı benden söylemesi…


Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 3 adet muz
  • 1 su bardağı esmer şeker ( 270 gr )
  • 1 çay bardağı sarı kuru üzüm (üzerine kaynar su dökerek şışirelim )
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 200 gr tereyağ (eritip soğumaya bırakalım)
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 280 gr un


  Yapılışı : Yumurta ve şekerimizi karıştırma kabımızda köpürene kadar çırpalım...  Ardından çatal yardımıyla ezdiğimiz muzlarımızı da ilave edelim... Un , kabartma tozu vanilya ve tarçını ekleyip çırpalım... Tereyağımızı da ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak suda beklettiğimiz sarı üzümlerimiz ve cevizimizi ilave edip karıştırıyoruz…

   Fırın kabımızı yağladıktan sonra 45 dakika  180 C de pişirelim ardından fırın ayarımızı düşük ısıya getirip kekimizin üzerine folyo kapatarak 15 dakika daha pişirmeye devam edelim …

  Ayrıca bu kek yada ekmeğimizin üzerini strech filmle sıkıca sararak 10 gün kadar ilk günkü tazeliğini koruyarak tüketebilirisiniz…

 Afiyet Olsun ... 



4 yorum:

  1. Evlilik yıldönümünüz kutlu olsun canım.Daha nice mutlu yıllara inşaAllah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım sağol…
      Hepimize nice mutlu yıllar inşallah…
      Sevgiler …

      Sil
  2. Daha nice mutlu senelere :) Kek de harika gözüküyor, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sağol…
      Evet tadı gerçekten çok güzel mutlaka denemelisiniz…
      Sevgiler…

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...