expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

19 Temmuz 2014 Cumartesi

Hibiskus ( Mekke Gülü ) Şerbeti





  Hibiskus özellikle şeker ve tansiyon hastaları için çok faydalı bir bitki aslında yıllardır sevgili anneciğim bir bardak sıcak suyun içersine bir tutam atıp tarçınla birlikte içerdi şekerini ve tansiyonunu dengede tutmak amaçlı bizler içinde şerbetini yapardı şekeriniz yükseldiğinde hiç şeker koymadan yapıp içmenizi tavsiye ederim içtikten en fazla 15 dakika sonra yükselen şekerinizin dengeye girdiğini göreceksiniz…

   Blogumda olmadığını farkettim ve bu faydalı bitkinin şerbetinin tarifini sizlerle paylaşmak istedim şifa deposu bu şerbeti sizde deneyin derim ben şekeri fazla koymamayı tercih ettim ama siz damak tadınıza göre ayarlayabilirisiniz…



Emel'in Mutfağı
eymininmutfagindan.blogspot.com


      Malzemeler
  • 1,5 lt su
  • 1 avuç dolusu hibiskus (mekke gülü )
  • Bir kaç tane karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1,5 su bardağı şeker


  Yapılışı : Şeker ve suyumuzu  tenceremizin içersine alıp karıştıralım ve ardından hibiskus ,karanfil
ve çubuk tarçınımızı ilave edip kaynatalım suya atıp karıştırdığınız anda dahi nefis  kırmızı bir renk alacaktır … Kaynattıktan sonra süzerek soğutalım ve buzla  servis edelim…



eymininmutfagindan.blogspot.com
Afiyet şifa olsun…



10 yorum:

  1. Bu ot aktarlarda bulunuyor herhalde değil mi? Rengi enfes en başta. Mutlaka alıp deneyeceğim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aktarlarda bulabilirsiniz ...
      Nefis bir rengi var ayrıca şifa kaynağı...
      Umarım memnun kalırsınız İlhan Bey...
      Teşekkürler saygılar.

      Sil
  2. soğuk soğuk içmesi harika olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım soğuk soğuk ayrıca buz takviyesiyle nefis oluyor...
      Teşekkürler canım sağolasın sevgiler 💟

      Sil
  3. Emelciğim Kadir gecen mubarek olsun ALLAH dualarımızı Kabul etsin. Şifa olsun ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursevin ablacığım ALLAH razı olsun senden…
      Amin inşallah sevgilerimi gönderiyorum sana…

      Sil
  4. Canım ellerine sağlık ne güzel olmuş,renk de harika..Çok güzel bir şerbet kültürümüz var aslında değil mi canım..Ben de 3-4 yıldır asitli içecekleri oldukça azaltıp,şerbet komposto tüketimini artırmaya çalışıyorum..Ellerine sağlık Emelcim afiyet şifa olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitanem teşekkür ederim …
      Evet tatlım bende aslında sürekli komposto şerbet ve hoşaf yapıyor olmamıza rağmen blogumda yayınlamadığımı farkettim sırada bi hayli tarifim birikti ama kısmetse onları dapaylaşırım…
      Çocukluğumuzdan beri severek tükettiğim ve bardak bardak içtiğim annem ve rahmetli anneanneciğimin ellerinden o nefis içecekleri içmek ve ferahlamak güzeldi …
      Artık iş başa düştü tabi bizlerde bolca yapıp tüketmeye çalışıyoruz …
      Çocuklar için gerçekten en sağlıklı olanı evde yapılan lezzetler…
      Sevgilerimle canım benim...

      Sil
  5. Tarif için çok teşekkür ederim,acaba saklama süresi ne kadar yoksa hemen tüketilmesi mi gerekiyor,yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim.Sevgi ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Tijen Hanım...
      Hemen tüketiyorum ben ama beklediğinde hibuskusun içerdikleri gereği tortulaşma olup dibe çökme yapabilir ,ama bu muhteviyatını bozar mı bilemedim sizi yanlış bilgilendirmek istemem doğrusu.
      Sevgilerimle...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...