expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

17 Haziran 2014 Salı

Sucuklu ve Peynirli Ekmek Dilimleri

   Bizim evde genelde pek bayat ekmek bulunmaz tüketeceğimiz kadar almaya gayret sarf ederiz…Ayrıca sevgili annemden dolayı genelde tam buğday ekmeği,organik ekmek yada tahıllı ve cevizli ekmek tüketmeye özen gösteririz ama can bu ya arada beyaz ekmek çekmiyor da değil hani …Bu yüzden sabah kahvaltısı içib aldığımız ekmeğin birini yiyemedik ve sonuç = değerlendirme çalışmaları…

  Bazen ekstra bir durum olurda dışarda yemek zorunda kalırız fakat evde mevcut ekmeğimizde bir kenarda bulunur hani işte böyle bir durum oldu hafta sonu 2 akşam dışarda olmak zorunda kalınca ekmeğimiz bayatladı bende tamamen kendi kafama göre ne bulduysam kattım katıştırdım…


  Kızartma yapmak istemediğimden fırında yaptım ama inanın pizza tadınca yumuşacık bir lezzet çıktı ortaya sizlerinde yapmasını tavsiye ederim hatta biberlerimden birinin acı olması ve pul biberde katmış olmamdan dolayı acılı seven biri olarak lezzeti halen damağımda diyebilirim… Netice itibariyle atılmayan ve güzel şekilde değerlendirilen bir tarif meydana gelmiş oldu...



          Malzemeler
  • 1 adet bayat ekmek dilimlenmiş
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 kangal Beşler Sucuk
  • 1çay bardağı yoğurt
  • 150 gr kadar beyaz peynir yada rendelenmiş kaşar peynir
  • 2  adet kapya biber
  • 4 adet sivri biber
  •  Tuz ,pul biber , karabiber ,nane 

  Yapılışı: Bir kasenin içersinde süt ,sıvıyağ,yumurta ve yoğurdu güzelce çırpalım…Arzu ettiğimiz baharatları kafi miktarda ilave edip tuzumuzu atalım ve dilimlemiş olduğumuz ekmeklerimizi bu karışımın içersine batırıp hemen alalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alalım… Bu işlemi yapmamın sebebi ekmeklerin içersine ve altına sosun iyice işlemesi ve yerken ağızda kuruluk hissi vermemesi için yaptım... Biberlerimizi ince ince doğrayalım ve kalan sosumuzla birleştirelim peynirimizi de koyalım fırın tepsisine dizdiğimiz ekmeklerimizin üzerine güzelce paylaştıralım üzerine istediğiniz şekilde dilimlediğiniz sucukları yerleştirip 200 C de ısıttığımız fırına verelim…Üzerleri ve altı kızarana kadar pişirelim ...
    Dilerseniz üzerine fırından çıkmaya yakın tekrar kaşar peynir rendesi serpiştirebilirisiniz o şekliyle de harika oluyor …

Afiyetler Olsun...

6 yorum:

  1. hem kahvaltılık hem çaylık ellerine sağlık tatlım sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım çok haklısın her iki türlüde güzel bir yardımcı lezzet…
      Üstelik israfı da engellemiş oluyoruz böylelikle…
      Sevgiler canım...

      Sil
  2. Canımmm merhabalar;
    Tariflerin hepsi birbirinden güzel ve lezzetli görünüyor.Hele bu ekmek dilimleri yokmu hep gece karşıma çıkıyor iştah açıcı nefis görünüyor, Gündüz yazma fırsatı bulamıyorum bi baktım offf cıvıl cıvıl harika burası marifetli arkadaşım benimmm ellerine emeğine sağlık kocamann öpüyorum seni sağlıcakla kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Aytülcüm hoşgeldin bloguma….
      Çok teşekkür ederim canım sağol…
      Yoğun çalışıyorsun tabi normaldir canım..
      Sevgiler tatlım öpüyorum seni...

      Sil
  3. Çok severim bende çokca yaparım Emel ablacım
    Ellerine sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim pumpilimmm canımsın …
      Sevgiler tatlım...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...