expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

6 Mayıs 2014 Salı

Etli Kabak Dolması...


    Merhabalar ,

  Hepimiz bilir ve en güzelini yaparız dolmaların çeşit çeşit etlisi, zeytinyağlısı vazgeçilmezimizdir aslında sofrlarımızda aranan bir lezzet ve hatta davet masalarımızda olmazsa olmazımızdır …

   Ben dolmanın her çeşidine bayılırım sarmayı zaten söylememe gerek bile yok …Yemeye başlayınca kendimi tarifsiz mutlu hissettiğim nadir yemeklerdendir dolmalar hele birde baharatı ve tadı yerindeyse değmeyin keyfime …

  Tarifimi bilmeyen ve yeni başlayan blogcanlarım için paylaşıyorum her yiğidin yoğurt yemesinin farklı olduğu gibi dolma tarifleri de çeşitlilik gösterir her yöreye ve yapanın damak zevkine göre…

  Ama kabak dolmasına en çok yakışan ve farklılık katan bence dereotudur siz sevgili yemek otoritelerini bilmem ama benim için bol etli ve deotlu hafif ekşi ve sarımsaklıysa tamamdır işte budur ..




         Malzemeler
  • 8 adet kabak
  • 350 gr antrikottan 1 defa çekilmiş kıyma
  • 1 su bardağı pirinç mümkünse baldo
  • 1 büyük baş soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ yada tereyağ tercihe göre
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası



   Yapılışı: Kabaklarımızı yıkayıp soyacak yardımıyla kenarındaki kısmını kullanarak kazıyalım ve içlerini oyduktan sonra bir kabın içerinde tuzlu suda bekletelim…İç harcımız için soğan ve sarımsaklarımız soyalın ve yemeklik olarak çok minik doğrayalım…

  Önceden yıkayıp kurumaya bıraktığımız dereotumuzu ince ince kıyalım ve harcımıza ilave edelim …Ardından bol su ile yıkadığımız pirinçlerimizi de cam kabımıza ekleyip kıymamızı ilave edelim karıştıralım …Salça ,tuz ,karabiber ,nane ,nar ekşisi ,limon suyumuz ve pul biberimizi de koyalım yağımızı ekleyelim ve iç harcımızı güzelce karıştıralım …

    Tuzlu suda beklettiğimiz kabaklarımızı alıp suyunun süzülmesini bekliyelim ve içersine tatlı kaşığımız yardımıyla hazırladığımız iç harcımızdan koyalım fazla bastırmayalım ki pirinçlerimizin rahat pişmesini sağlıyalım aksi halde pişmeyen pirinçleriniz olabilir hiç başıma gelmedi ama genelde dışarda yediğim dolmalarda pişmeyen ağzıma gelen pirinçler olduğunda yemekten anında buz gibi soğutan bir durumdur beni buna mahal vermemek için içersini fazla doldurmamak en doğrusu üzerinde 1 parmak kadar boşluk bırakmanız iyi olur dilerseniz ağızlarını domates dilimleriyle kapatabilisiniz ama ben tercih etmedim…

   İçersini doldurdurmuş olduğumuz kabaklarımızı hepsini alacak bir tencereye dik olarak yerleştirelim…2 su bardağı kadar sıcak suyun içersine 1 tatlı kaşığının yarısı kadar salça ve tuz  ekleyip karıştıralım… Tenceremizdeki kabak dolmamızın üzerine dökelim ve hafif sıvıyağ gezdirelim … Orta dereceli ateşte kabaklarımız yumuşayıncaya kadar pişirelim…Yanında yoğurt ile sıcak servis edelim...

Afiyetler olsun...

4 yorum:

  1. Emelcim ellerine sağlık,en sevdiğim.Afiyetle yiyin..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nurşencim …
      Sevgiler canım...

      Sil
  2. Ellerine sağlık Emel abla. Dolmayı kim sevmez ki? ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Çileklim…
      Evet çok haklısın sevmeyen yoktur sanırım…

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...