expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

30 Nisan 2014 Çarşamba

LORLU CEVİZLİ PENNE


  Merhabalar ,
  Dün sizlerle paylaşmış olduğum yayın ardından ARBELLA MAKARNA Worshop'unda Sağlıklı Mutfak Sitesinin güzel sahibesi Sevgili Hilal'in hazırlamış olduğu ve blogger arkadaşlarla  birlikte keyifle yapmış olduğumuz  güzel tariflerin reçetelerinin devamını paylaşıyorum sevgili blogcanlarım...



    ARBELLA MAKARNA'nın  Ar+ısı  Sağlığı 

   Arbella Plus Glutensiz Mısır Makarnası %100 mısır unundan üretilmiştir… Gluten , buğday , yumurta ,süt,soya içermemektedir… Pişirme esnasında suyun içersinde oluşan sarı köpük dikkatimi çektiğinde içersinde fazla yumurta kullanılmasından mı acaba diye firma yetkilisine sormuştum ve aldığım yanıt %100 mısır unundan üretilmiş olduğuydu ve bu bilgileri sizlerle paylaşmadan geçmeyi içim elvermedi doğrusu yani sağlık konusunda ne kadar hassas bir firma olduğu ve bunların sözde değil özdede olduğunu uygulamam esnasında farkettim ayrıca tadarak da deneyimledim...

 Mısır makarnası özellikle Gluten içermemesi sebebiyle Çölyak hastaları tarafından tercih edilmektedir…
Bunun yanısıra düşük protein yapısıyla  FENİLKETONÜRİ  ( PKU ) hastalarının önemli bir diyet gıdasıdır…

  Arbella Plus Glutensiz Mısır Makarnası , durum buğdayı makarnasına benzer lezzetiyle herkes tarafından tercih edilebilecek ,doğal bir diyet gıdasıdır

   Glutensiz Demek Lezzetsiz Demek Değildir !….

''Glutensiz Beslenme '' ile hayatınızı normal bir şekilde devam ettirebilirsiniz… Glutensiz Beslenme ,diyetten gluten isimli proteini çıkar anlamına gelir… Çölyak Hastalığı için tek tedavi seçeneği bu diyettir ve ömür boyunca sürdürülmelidir…

    Meyve ,sebze cenneti ülkemizde ,bu gıdaların tümünü  taze , dondurulmuş veya katkı maddesi ilavesi yapılmamak şartıyla kurutulmuş olarak tüketmek çölyak hastaları açısından güvenlidir…

  Bunların dışında ,temel gıdalardan et , balık , süt ,yumurta ve bal glutensiz diyette serbest gıdalardır..
  
Zeytin , zeytinyağı , ayçiçek , mısır ,fındık ve kanola yağları güvenlidir…

Fındık , fıstık , Antep fıstığı , badem , ceviz , leblebi gibi kuruyemişler de herhangi bir katkı maddesi eklenmediğinden emin olunursa sorunsuzca tüketilebilir…

 Yaşam tarzınızı ve yeme alışkanlığınızı ,glutensiz hayata geçmek yönünde ,gözden geçirmek sanıldığından kolay olacaktır ve araştırmalarınız neticesinde telaş etmenin yersiz olduğunu fark etmek sizin elinizde zaten bazen hayat bizleri bir şeylere zorlamadan da tercihlerimiz gözden ğeçirmek gerekmez mi arada ne dersiniz…Sonuçta önemli olan sağlığımızsa bu elbbetteki mümkün…

  Çölyak rahatsızlığım olmadığı halde başka bir çok rahatsızlık ailemde ve bende de mevcut olduğundan bazen Doktorumuz  tarafından  zorunlu , bazende isteyerek bir takım reçete ve farkındalıklarla hayatımı  idame ettirmek zorunda kaldığımdan dolayı aslında birtakım değişikliklerin hiçde zor olmadığını yaşayarak deneyimliyorum… Söz  konusu olan , hayatın anlamı ve tadını çıkarmanın temel dayanağı sağlıksa şayet…

Unutmamak gerekirki hayatı güzel ve sağlıklı yaşamak bizim elimizde…

 ÇÖLYAK  HASTALIĞI ( Gluten Enteropatisi )  : Bağırsaklardaki sindirimi sağlayan villus denilen yapıların bozulmasına sebep olan ve dolayısıyla da yiyeceklerdeki  besinin emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasarlar oluşturan bir sindirim sistemi hastalığıdır …Tanı konulduktan sonraki aşamada uyulması gereken tek tedanvi yöntemi ise Uzman Hekim tarafından önerilen gluten içermeyen besinlerle beslenmektir…

  Gluten buğday, arpa,çavdar ve yulafta bulunduğu için bu gıdalardan ömür boyu uzak durmak gereklidir…

  Sertifikaları Konusunda ve ürün içeriğinde kullanılan maddeler ve üretim tarihleri konusunda hassas olmamın sebebi rahmetli babacığımın CA hastası olduğundan itibaren her türlü gıda ve yiyeceklerin sertifikalarınıve içeriğini  incelemem ve araştırmamdan dolayı hatta dosyalar hazırlar ve Dr. uzun uzun görüşürdüm… Besinlerin içerdiği vitaminlerine kadar hastamıza neler verip vermemiz konusunda fikir alışverişinde bulunurduk ne yazıkki tarih tekerrürden ibarettir ,dermişcesine  şimdi de sevgili anneciğimin mevcut olan rahatsızlıkları dolayısıyla bu konular benim hassas noktam çünkü ben böyle bilgilere ulaşmak için nette bihayli zaman öldürüyorum...

 Arbella Plus Glutensiz Sertifikaları 

Aquimisa Gluten Free , Aquimisa test Arbella+ ,BRC 2011-2012 Certificate ,Certificat ISO 9001 , Certificate ISO 22000 , FACE Certificate , gmo 2012 ,Healt Certificate ,Licence Of Com ,License Of Operation for Pasra ,Technical Specification Pasta...


                                               LORLU CEVİZLİ PENNE


                                         

          Malzemeler

  • 1 su bardağı Arbella glütensiz penne
  • 50 gr  lor peyniri
  • 30 gr iri çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı  ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber



  Yapılışı: Makarnayı haşlayıp süzün… Yıkamayın...Yapışmaz bir tencereye yağı koyun... Hafifçe ısıtıp makarnayı ve tuzu ekleyip karıştırın...Üzerine ceviz ve lor peynirini serpip yavaşça karıştırın...Karabiber serperek servis yapın…







Afiyet Olsun...

4 yorum:

  1. Erişteyle yapıyorum ben bu nefis lezzeti,Emelcim..nefis oluyor.ellerine sağlık..Verdiğin bilgiler süper,yüreğine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım erişte yada çubuk makarnayla bende yapıyorum hatta üzerine tulum peynir yada ezine peynir kullanarak o şekilde de nefis oluyor …
      Biz bu etkinlikte glutensiz makarna ile denedik çok da güzel oldu canım…
      Çok teşekkür ederim sevgiler tatlım...

      Sil
  2. Makarnanın her türlüsünü çok seviyorum. Ellerine saglık canım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım bende çok seviyorum makarnayı eskiden her gün olsa yerdim ama şu tansiyon olayım çıktığından beri malesef hamur işlerini ve makarnaları biraz ölçülü tüketmem lazım..
      Sevgiler tatlım...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...