Tarif Sevgili Oktay Usta' ya ait çok pratik ve gerçekten çok güzel bir tarif ... Canınız tatlı çektiğinde hemen yapıp yiyebileceğiniz pratiklikte...
Milföy hamurunun bulunmadığı ev sanırım yoktur biz tedarikli ev hanımları mutlaka 1 paket tutarız buzlukta aniden bir misafirimiz gelirde birşeyler yaparız diye ... Hala denemediyseniz mutlaka yapıp tadına bakın derim orjinal samsa tatlısında sanırım badem kullanılıyor Sevgili Oktay Usta fındıklı yaptığından ben de aynen tarifi uyguladım ve ölçülerde de hiç yanılma payı yok... Eeeee nede olsa Oktay Usta... Size kolay gelsin diyorum...
Ayrıca bu pratik ve leziz tatlıyı Bayramda yapıp dostlarınızla birlikte afiyetle yiyebilirsiniz malum son 2 günümüz kaldı Mübarek Ramazan Bayramına hemen herkez ne tatlısı yapsam acaba diye
düşünmeye ve değişik lezzetler denemeye başlamıştır benim gibi... Tarifimize gelince...
Malzemeler
- 8 adet milföy hamuru
- 2 su bardağı fındık
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Yapılışı : Öncelikle şerbetimizin malzemelerini tenceremize koyup kaynamaya bırakalım ...Milföy hamurlarının 4 tanesini kenarları üstüste gelecek şekilde dizelim...Diğer 4tanesinide yan yana dizip birleştirelim...Dikdörtgen şeklindeki hamuru merdane yarımıyla açalım ... (yapışmasını engellemek için tezgahımızın altına ve hamurumuzun üzerine biraz un serpelimki merdanemizie yapışmasın )...
İç harcımız için fındıklarımızı rondo yardımıyla çok fazla parçalamadan ufaltalım ya da bir poşede koyup badarğın alt tarafıyla da parçalayabiliriz ... Fındık ,toz şeker ve yumurtanın akını karıştırma kabında güzelce karıştıralım... Hazırladığımız harcın 3 'te birinimilföyün bir ucuna yayarak bir tur dödürerek rulo yapalım ...Bıçak yardımıyla ruloyu milföyden ayırıp 2 parmak aralıkla keselim ...
Kalan milföy hamuru ve iç harçla 2 rulo daha yapalım ve aynı şekilde keselim yağladığımız fırın tepsisine dizelim ve üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim ve önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirelim...
Hazırladığımız şerbetimizin ilk sıcaklığı çıkana kadar soğutalım ...Pişen tatlımızın ilk sıcağı çıkınca şerbetlendirelim ve soğumaya bırakalım...
Dilereniz servis sırasında üzerine antep fıstığı ya da hindistan cevizi dökebilirsiniz...Tercih size kalmış...
Afiyetler Olsun ...
Ayy Emel'cim ne pratik tarif bu böyle
YanıtlaSiltam benlik
bayramda yapıp herkesi şaşırtayım bari :D
Canım hemen yap derim hoş bir lezzeti var...
SilÇok fazla vaktinide almaz ayrıca...
Sevgilerimle... :)
elıne sağlık bende cok severım gayette güzel oluyor benıde blog lıstne eklersen sevınırım hayırlı ıftarlar
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selmacım...
SilEvet canın taklı çektiğinde yapılıp yenebilecek en kolay tatlı bence...
Listemsesin zaten canım ama bir bakıyım yinede...
Sanada hayırlı iftarlar canım...
Sevgilerimle...
Emelcim çok nefis olmuş,bende yapmıştım..Çok güzel olmuştu..Tam kıvamında bir tarif..ellerine sağlık canım.afiyetler olsun..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nurşencim...
SilHaklısın kıvamı çok yerinde bir tarif...
Sevgilerimle...
tatlılar yapılmış iştah açan bir görüntü var misafirler şanslı ellerinize sağlık Emel hanım hayırlı bayramlar
YanıtlaSilTeşekkürler canım sağolasın hepimizin misafirleri çok şanslı...
SilÇünkü bütün sevgimizi veriyoruz yemek ve tatlılarımızı yapınca...
Size de hayırlı bayramla Gül Hanımcım...
Sevgilerimle...
Eline sağlık canım. Çok nefis bir tatlı olmuş.Hem pratik hemde çok leziz sevgilerimle..
YanıtlaSilTeşekkürler Semacım....
SilAynen öyle canım sevgilerimle...
Of of harika olmuş. Hemi de çok pratik. :) Yarına milföy alıp yapıyorum. Yemeksohbetleri grubumda paylaşırım. Bakalım güzel olacak mı? :) Sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sağolun...
SilUmarım beğenirsiniz Yağmur Hanım... :)
Yorumlarınızı bekliyorum ...
Sevgiler...
:) Malzemeleri almaya gidiyorum. Bakalım nasıl olacak. :)
SilMerhabalar, sekeri cok yogun okuyir mu acaba, hagif sevsnler icin..
YanıtlaSilMerhabalar Burcu Hanım,
SilHayır o kadar yoğun değil bilakis milföy tuzlu bir hamur oldugu icin tadını dengeliyor.
Ama dilerseniz miktarı azaltabilirsiniz.
Sevgilerimle ,kolaylıklar diliyorum.
Merhabalar Burcu Hanım,
SilHayır o kadar yoğun değil bilakis milföy tuzlu bir hamur oldugu icin tadını dengeliyor.
Ama dilerseniz miktarı azaltabilirsiniz.
Sevgilerimle ,kolaylıklar diliyorum.
şerbet yerine iç harcına bal koymayı deneyiniz
YanıtlaSil