expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2 Ağustos 2013 Cuma

Galeta Unlu Tatlı

  Tatlısız bir akşam yemeği düşünemem bu çocukluğumdan beri hep böyledir yemekten sonra mutlaka tatlı birşeyler tüketmem gerekiyor ... Sofra dergisinde gördüğüm bu tatlı hafif ve hoş bir lezzeti var...

  Tarifi görür görmez uyguladım  çok ufak tefek ilavelerle tabi herzamanki gibi .... Misafirlerinize gönül rahatlığıyla yapıp 10 puan alabileceğiniz tatlımızın tarifine gelelim artık isterseniz...
Şimdiden hepinize afiyetler olsun efendim...
Sevgilerimle...



       Malzemeler

        Keki İçin 


  • 4 adet yumurta
  • 1 su  bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya ( tarifte yok ben ilave ettim )

         Keki Islatmak İçin Gerekli Malzemeler
  • 3 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
     
         Kreması İçin
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 50 gr tereyağ ve vanilya (tarifte yoktu ben ilave ettim )
         Üzeri için 
  • Hindistan cevizi
  • Çilekli sos
  • İnci şeker
Üzeri İçin olan malzemeleri ben ilave ettim siz diediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz...

      Yapılışı : Öncelikle kekimizin yapımına başlıyalım...Karıştırma kabımızın içersine yumurta ve şekeri ilave edip mikser yardımıyla güzelce karıştırıyoruz...Sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz ardından galeta unu ,hindistan cevizi ,kabartma tozu ve vanilyamızı da ekleyip karıştırlım ve yağladığımız fırın tepsimize ya da borcam tepsiye boşaltıp 180 C de önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz...

     Sütümüzü ocakta ılıtıp içersine şekeri ilave ederek karıştıralım ve fırından çıkan kekimizin üzerine dökelim...

     Kremamızın yapımına geçebiliriz artık , tenceremize süt, şekeri ve nişastamızı ilave edip orta dereceli ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz ocağımızı kapatmadan tereyağ ve vanilyamızı da ekleyip tkarıştırıyoruz ve daha sonra kekimizin üzerine döküp soğudumaya bırakıyoruz ve  sonra buzdolabında 2 saat kadar dinlendirdikten sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek dilimleyerek servis yapıyorsunuz...



Afiyet Olsun...

4 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Seldacım...
      Çok teşekkür ederim...
      Memnuniyetle kucakladım sevgini... :)
      Sevgilerimle...

      Sil
  2. Emelcim eline sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hanifecim sağolasın...
      Sevgilerimle..

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...